Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyibe kerülhet egy gyermek-...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyibe kerülhet egy gyermek-újraelhelyezési per?

Figyelt kérdés
Ha egy apa gyermek-újraelhelyezési pert indít, amelynek során igazságügyi pszichológus szakvéleményt is kér, majd a pert ennek ellenére elveszti, (de mindenáron bele akar rúgni a volt feleségébe) és fellebbez, akkor vajon mennyi lehet az a költség, amibe mindenképpen kerül a procedúra.
2009. aug. 19. 21:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem,hogy ha egy apa magára akarja vállalni a gyermeke felnevelésének a felelősségét,az hogy jelentené azt,hogy bele akar rúgni a volt feleségébe?Igaz,hogy akkor nem kell az anya részére gyerektartást fizetni,de ha nála van a gyerek,akkor többet költ rá.Csak ebben az esetben a volt feleség nem élhet a gyerek pénzéből.( Sokan ezt teszik).

A költség pedig függ attól,hogy a Bíróság elrendeli-e az igazságügyi szakértői meghallgatást,és mennyi költségtérítést szab meg az ítéletben.A szakértői meghallgatás pedig inkább csak formaság,mint alapos vizsgálat.Az apának nehéz lesz olyan bizonyítok benyujtani az anya ellen,hogy a bíróság neki ítélje a gyereket.Legfeljebb akkor van esélye,ha az anya drogos,vagy a gyerek vesélyben van nála.

2009. aug. 19. 22:06
 2/5 A kérdező kommentje:

Meg kell fordítani a mondatokat: Mindenáron bele akar rúgni a volt feleségébe, tehát megpróbálja elperelni a gyereket tőle. -- De ez nem lényegi rész a történésben.

A kérdés lényege egy összeg nagyságrendje arról, hogy vajon mennyibe került az apának ez a "mutatvány"?

A per ugyanis lezajlott és az apa a fellebbezés után is pervesztes.

Fogalmazási hiba van a kérdéskifejtésben: a pszichológus bevonásának költségvonzatáról, ugyan nem számszerűen, de tájékoztatta az apát a bíró; az apa ennek tudomásulvétele után vállalta azt, és így a Bíróság elrendelte az igazságügyi szakértői meghallgatást.

(Az apa egyébként nem fizetett gyerektartást, gyermek-újraelhelyezési per egyszerű rosszindulat -- de talán ez sem lényegi rész most a kérdésben.)

=======

A kérdést az indokolja, hogy most a gyerekeken tölti ki a bosszúját: azért nem kaptok semmit, és azért nem megyünk sehova most nyáron, mert sokba került a per.

Felkelti az ember természetes kíváncsiságát, hogy ugyan mennyi is lehettet az a sok?!

2009. aug. 19. 22:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát ha ügyvéddel,mindennel játszotta akkor biztos nem úszta meg 20ezerből...

De egyébként engem is érdekelne a körülbelüli összeg,mert lehet hogy kilátásban van ilyesmi... :(

(Csak én nem azért akarom,hogy még egyet rúgjak a volt feleségembe...)

Mellesleg jó sz*r alak lehet,ha ilyen indokokkal nem kapnak tőle semmit a gyerekei...Én bármit megadnék a lányomnak még ha ingem gatyám rámegy akkor is!

2009. aug. 20. 16:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Igencsak kell ahhoz a "20ezer"-hez még egy nulla. Hallomásom szerint egy-egy pert 30e körül vállal egy ügyvéd (egy olyan, akiről a városban úgy vélekednek, hogy érdemes hozzá fordulni). Minimum két tárgyalás kell az elsőfokú ítéletig, és legalább egy a másodfokhoz. Az már 90e. Konzultáció a pszichológusi meghallgatás előtt 10e. Pszichológusi díj legalább 20e. Ez már 120e. Alapjában nem lehet illetékmentes az eljárás. Úgyhogy 200e-t félre kell arra tenni szerintem. :(
2009. aug. 20. 17:49
 5/5 anonim válasza:
en szerintem nem szamit a penz.föleg ha viszakapod a fiadat vagy lanyodat en is ijen cipöbe vagyok es remenykedek hogy megnyerem a pert ha ramegy az utolso bugyim is
2010. júl. 10. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!