Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igénybe veheti továbbra is a válás után a férjem a családi adókedvezményt?
Közös megegyezéssel, békében készülünk válni, de nem szeretnénk elesni a családi adókedvezménytől. A gyerekek nálam lesznek elhelyezve hivatalosan. De mivel az elválás után is a gyerekek érdeke a fő szempont, és a férjem kiegészítené a gyerektartást az adókedvezmény összegével is, nem mindegy...
Én csak gyest kapok :( Abból aztán nagy adókedvezményhez jutnék, vehetek belőle egy ropit... :(
Tisztelt Kérdező!
Nem tudom, hogy elvált férje új családi kapcsolatban él-e, de az Önök viszonylatában: az Ön által nevelt gyermek után csak akkor vehet igénybe családi adókedvezményt, ha jogerős bírósági ítélet alapján Önök egyenlő időszakokra osztva felváltva gondozzák közös gyermeküket. (Nem tudom mi volt a váláskori jogerős döntés.) Ha ilyen volt a döntés, akkor a végrehajtásának ténylegesnek kell lennie: fele-fele időben az egyik, illetve másik háztartásban kell élni a a gondozottnak. Ilyenkor mindkét fél a gyermek utáni családi adókedvezmény felét veheti igénybe, és ha az egyik fél nem tudja azt sem kihasználni, akkor a másik félnek nem adható át - ez csak egy háztartásban élő családoknál tehető meg. Persze ilyenkor a családi pótlék is megoszlik, mindig az kapja, aki éppen gondozza a gyermeket.
Nem tudom a másik gyermek mekkora, de akivel GYES-en van, rá nézve biztosan nem megosztott a gondozás.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Még csak készülünk válni, azaz beadtuk a papírokat, várjuk a tárgyalást. És a legjobban szeretnénk dönteni.
Közös háztartásban is maradunk valószínűleg (egy ideig, amíg nem sikerül állást kapnom), illetve a közös gyermekfelügyelettől sem zárkózom el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!