Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehetséges, hogy még mindig ugyanannyi a tartásdíj 13 év elteltével?
Figyelt kérdés
A férjemtől 13 éve váltam el. Azóta én nevelem a két gyerekemet. Akkor 35000 forintban egyeztünk meg, mint gyerektartási összegben. Ma is ugyanannyit utal nekem. A szerződésben lehetett olyan, hogy mindig ugyanannyi a havi jutattási díj?2008. máj. 26. 15:32
1/5 anonim válasza:
igen.
lehet százalékosan és fix összegre megjelölni. a te esetedben valószínűleg az utóbbi a helyzet.
lehet rajta változtatni, de ha jól tudom, ha meg is egyeztek róla, akkor is bíróság kell a dologhoz.
2/5 anonim válasza:
Igen, ahogy eőttem is írták, meg lehet állapodni fix összegben és a mindenkori fizetése bizonyos százalékában is. Én úgy tudom, hogy a válás után csak 5 évig lehet kérni a változtatást a bíróságon, de lehet, hogy kivételes esetben tovább is. Ha a volt férjeddel jó viszonyban vagytok, akkor esetleg mondhatod neki, hogy adhatna kicsit többet, és ha normális és belemegy, akkor nem fontos a bíróság.
3/5 anonim válasza:
Amikor a szüleim elváltak (20 éve), a bíróság 1024 Ft-ot ítélt meg gyerektartásként. Apámat azóta sem lehet kötelezni több gyerektartás fizetésére, miután a végzésben konkrét összeget jelöltek meg anno, és nem volt benne a szerződésben, hogy inflációkövetőnek kellene lennie... Azt mondták a bíróságon, hogy be lehet éppenséggel perelni, de teljesen céltalan lenne, mert ezzel az erővel minden évben új eljárást is indíthatnánk, a perköltség és az ügyvédi költség pedig magasabb lenne, mint a megemelt összeg. Nem érdemes elválni... :P
4/5 anonim válasza:
Ha 35000 ben állapodtatok meg akkor az annyi, hacsak nem mész bíróságra emelést kérni, de ha nem indokolt nemkapsz. Ha százalékos, akkor az aktuális bérének a kialkudott százalékát kell adnia, és ha munkanélkül van akkor semmit.
5/5 anonim válasza:
Hát ez katasztrófa. Azóta csak 13szor volt infláció. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!