Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan zajlik a válás, ha Én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mara Acoma kérdése:

Hogyan zajlik a válás, ha Én adom be a keresetet és a férjem nem foglalkozik vele?

Figyelt kérdés
Sok-sok éve külön élünk, a címét sem tudom. Facebookon többször írtam neki, de nem is válaszol. Szóval egyedül belevágok, gyakorlatilag gondolom simán menne, mert közös gyerek-vagyon nincs, nem is kérek semmit, csak szabadulni akarok a nevétől. Ilyenkor kérhetem, hogy Ő fizesse a költségeit a válásnak? Kinyomozza a bíróság, hogy hol lakik? Vagy hogy megy ez?

2012. nov. 6. 14:17
1 2
 11/12 Jégtánc ***** válasza:
szétválasztanak*
2012. nov. 6. 16:35
 12/12 AB.ka ***** válasza:

Hány éve éltek külön? Kijelentkezett a közös lakcímről? Ha nem, tanúkkal kell igazolnod, hogy mióta nem éltek együtt.

Van egy új szabály, miszerint, ha igazolhatóan 3 éve külön éltek, akkor automatikusan elválasztanak.

Csak be kell adnod a papírokat, és vége.

Ha nincs bejelentett lakcíme a nyilvántartásban, hirdetményezik. Alperesként szerintem nem kell jelen lennie, de erről tájékozódj.

Van ingyenes jogi tanácsadás is, a bíróságokon panasznap.

Költségmentességet kérhetsz, írd bele a keresetleveledbe, és az önkormányzatnál igazolják, hogy munkanélküli vagy.

Kérhetsz pártfogó ügyvédet is.

Sok sikert!

2012. nov. 15. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!