Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mara Acoma kérdése:
Hogyan zajlik a válás, ha Én adom be a keresetet és a férjem nem foglalkozik vele?
Figyelt kérdés
Sok-sok éve külön élünk, a címét sem tudom. Facebookon többször írtam neki, de nem is válaszol. Szóval egyedül belevágok, gyakorlatilag gondolom simán menne, mert közös gyerek-vagyon nincs, nem is kérek semmit, csak szabadulni akarok a nevétől. Ilyenkor kérhetem, hogy Ő fizesse a költségeit a válásnak? Kinyomozza a bíróság, hogy hol lakik? Vagy hogy megy ez?2012. nov. 6. 14:17
1/12 anonim válasza:
Az utolsó ismert lakcímet kell megadni, jelezve, hogy jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik. Ilyenkor hirdetmenyileg értesítik es ugyanúgy lesz tárgyalás, mintha ott lenne. A költségeket a felperesnek kell fizetnie, ez te leszel.
2/12 A kérdező kommentje:
És azt nem lehet, hogy behajtsák rajta a felét?
2012. nov. 6. 14:36
3/12 anonim válasza:
12500 forint, ha jol emlékszem az egész. Mivel te vagy a felperes es nem közösmegegyezessel váltok, szerintem nem lehet.
4/12 A kérdező kommentje:
Valahol 30ezret olvastam...
2012. nov. 6. 14:46
5/12 anonim válasza:
A válóperindítás illetéke 12 000 forint, melyet a felperes fizet meg. A felperes az, aki elindítja a pert. Ha Ön kezdeményezi a válást a bíróságon a házastársa ellen, akkor Ön lesz a felperes.
6/12 anonim válasza:
beadod a válópert mind a kettőtöknek küldeni fognak idézést hogy mikor lesz a tárgyalás!és ha az anyagi helyzeted olyan,hogy kevés pénzből élsz akkor kérhetsz illetékmentességet ami annyit takar hogy nem kell semmiféle költséget fizetned!
7/12 A kérdező kommentje:
Aki küldte a linket: Köszi, de az 2010-es ár... már megtaláltam, most 30ezer. De kérni fogom a költségmentességet, mivel nincs bejelentett munkám. Sajna nem tudnak neki idézést küldeni, mert nincs hova.
2012. nov. 6. 14:58
8/12 anonim válasza:
A válóper illetéke már 30.000,- Ft, és a felperes fizeti, nem hajtják be rajta.
9/12 anonim válasza:
Ha egy alperest nem lehet idézni, akkor általában ügygondnokot jelölnek ki neki, bár azért válásnál ez egy necces dolog...
10/12 Jégtánc válasza:
Tovább tart,ha nem találják az alperest,de előbb utóbb szétválasztnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!