Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinél lehet a gyerek a váló kereset beadása előtt?
Egyszerűen bepakolsz, felkapod a gyereket és átköltözöl a szüleidhez (mikor nincs otthon a férjed)!
Naná, hogy a férjed is ragaszkodna a gyerekhez, csakhogy ő nem tudja ellátni, főleg ha dolgozni jár, mi lesz egész nap a kicsivel?
Fogd meg a gyereket és VIDD!
Később majd a bíróság eldönti (ha addig nem juttok közös megállapodásra), hogy kinél lesz a gyerek elhelyezve, de 99%-ban az anyánál helyezik el a gyerekeket, ha az anya nem alkoholista, nem drogos, ellátja rendesen a gyereket, stb.
A bíróság majd dönt a láthatásról és a gyerektartásról is!
Készülj fel rá, hogy a férjed patáliát fog rendezni a szüleidnél, ezt majd tanúkkal szépen jegyezzétek fel (esetleg magnóra venni a szövegeit), ez majd mind neked jön jól később...
Készülj fel, hogy megpróbálja erőszakkal megszerezni a gyereket, ezért nagyon vigyázzatok rá, ha netán bölcsődébe adod, akkor kösd a gondozónők lelkére, hogy SENKI MÁS nem viheti el a gyereket, csaj te és a szüleid!!! (Barátnőm expárja ezt is megpróbálta, csak szólok.)
Költözz el, és minél gyorsabban add be a válókeresetet!
Igen, anyatejes a csöppem.
Felkészültem a patáliára és a szüleim is. Nem örülünk a helyzetnek, de a manónak nem jó feszült légkörben élni. Én is ezt magyarázom drága férjemnek,hogy nem tudná ellátni a gyereket (etetés miatt is, meg hova rakja amig dolgozik), de közölte, hogy ez nem az én dolgom.
Köszönöm a segitséget. Pakolunk és megyünk.
00:21 vagyok
Nagyon-nagyon sajnállak... :-[
Nem tudom, mit lehetne javasolni, hogy ne stresszeld magad és az idegeskedés miatt ne apadjon el a tejed...
Ha a férjed meg ilyen baromságot tud mondani, hogy "az ne legyen a te gondod", akkor egy jó nagy barom lehet!!!
Csak birtokolni akarja a gyereket, de csöppet sem gondol rá, hogy mi lesz vele gondoskodás nélkül!
Szurkolok neked!!!
Most nem lesz könnyű az életed, de pár hónap múlva meglátod, hogy megérte váltani, 1 év múlva egy megértő, szerető társad lesz! :D
Ez a kérdés engem is mindig izgatott és szerintem most sem jók túlzottan a válaszok.
Amíg a bíróság nem dönt, addig apának szerintem pont akkora joga van, mint anyának. Pl. a bölcsiben is simán ki kell és ki fogják adni az apának, mert nincs olyan jog, ami alapján ezt megakadályozhatnád. Amíg nincs bírói döntés, addig apának ugyanazok a jogai.
Pl. érdekes lehet, ha elköltözöl a szüleidhez, a férj kihívja oda a rendőrséget, hogy elraboltad a gyerekét, akkor mit csinál a rendőrség? Mert ő meg az apa, meg kell hogy kapja, ha ő akarja.
Szóval tényleg érdekelne egy jogban jártas vélemény.
Amúgy félre ne értsetek, valóban elmebeteg ötlet apától egy 5,5 hónapos, szopizós gyereket elvenni anyától, meg tuti nincs is rá joga...
Csak nem tudom, hogy ezt mi alapján lehetne kimondani, hogyan szól a jog pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!