Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Megegyezésünk alapján a volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megegyezésünk alapján a volt férjem 2 hetente hétvégén viheti el e gyereket. Oda kell-e adnom, ha tudom, hogy elmegy dolgozni 12-14 órás műszakba, és a 6 éves kislányunkra egy számomra ismeretlen személy fog vigyázni?

Figyelt kérdés

2012. okt. 20. 15:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

9-es tény és való,hogy kihagytam a sztoriból,hogy Nálunk is rugalmas és úgy még el sem hozta egyébként a Gyerekeket,hogy Ő dolgozna aznap,mert úgy minek.

De ki tudja a Kérdezőéknél nem-e az van,hogy nincs más megoldása az Apának.

Csak arról szerettem volna meggyőzni a Kérdezőt,hogy Én mint "ismeretlen személy" is az Életem árán is vigyázok a Gyerekekre mintha a sajátjaim lennének.S hogy ne féljen attól,hogy ez esetükben másképp lenne!

Mint ahogy többen is leírták nyilván nem véletlenül meri ráhagyni az Apa a Gyerekeit arra az adott személyre.

Megjegyzem, Én örültem volna neki bármikor,ha úgy hozta volna el a Gyerekeket,hogy Ő (az Apa)utána nincs itthon ~egész nap,mert akkor többet lettek volna itt.:) De nyilván nem kell részleteznem,ha Nálunk már abból is baj volt,hogy a Párom nem egyedül van Velük,hanem nyilván Én is ottvagyok,akkor egy ilyen miatt mi lett volna.

Szóval Nálunk ennyiben más a helyzet.

2012. okt. 21. 14:10
 12/22 anonim ***** válasza:

nekem olyan apám volt, hogy jobban szerettem az aktuális élettársával kettesben lenni, mint vele.

nem is értem azok a jólelkű nők hogy bírták ki azt az idiótát...

ha zavar, hogy nem ismered az exed új párját, akkor mutatkozzatok be egymásnak, beszélgessetek a gyerekről. ne legyél vele ellenséges, csak nem emberevő az a nő. :) kérdezgesd a kislányodat, hogy bírja-e apu barátnőjét, mit szoktak együtt csinálni.

ha ezek után károsnak ítéled meg a dolgot, akkor konzultálj apukával. biztosan van valamilyen kompromisszumos megoldás.

velem pl apám új felesége is rendes volt anno, segített tanulni, olvasónaplót írni, sokat dumáltunk. ellenben apám folyton cseszegetett, alázgatott.

2012. okt. 21. 18:25
 13/22 anonim ***** válasza:

11: "Csak arról szerettem volna meggyőzni a Kérdezőt,hogy Én mint "ismeretlen személy" is az Életem árán is vigyázok a Gyerekekre mintha a sajátjaim lennének"

Persze, de még mindig arról van szó, hogy a láthatás nem a tiéd, hanem az ÉDESAPÁÉ. Aki ha tolja a pénzt a gyerektartásra, legalább sétálhasson egyet a gyerekével.

Az egy dolog, hogy amikor a gyerek az apával van, akkor ott van-e a barátnő, élettárs, számomra lényegtelen.

De az szerintem nem jó, ha a gyerek odamegy és az apját nem is látja.

2012. okt. 21. 19:39
 14/22 anonim ***** válasza:

13: Mint mondtam,Nálunk nem is volt ilyen helyzet.Nálunk az Apa "látta" a Gyerekeit,meg persze evvel egyidejűleg Én is,de ez szerintem hozzá tartozik (hogy "nem csukom be a szemem" illetve nem megyek el otthonról).

Az,hogy adott esetben a "gyerek az apján nem is látja" azt gondolom nem helytálló,mert biztos jól esik annak az Apának aznap úgy hazamenni/elmenni a munkából,hogy a Gyereke is várja otthon,tudja,hogy hogy/mivel telt a napjuk mit ettek/csináltak stb,lehet még éjszaka is ott alszanak és az együtt töltött estéért már megérte...Vagy valami kontakt biztos,hogy van,amiért megéri így is elvinni.

2012. okt. 21. 19:59
 15/22 anonim ***** válasza:

14: "Nálunk az Apa "látta" a Gyerekeit,meg persze evvel egyidejűleg Én is"

Ezzel nekem nincs is gondom.

"mert biztos jól esik annak az Apának aznap úgy hazamenni/elmenni a munkából,hogy a Gyereke is várja otthon,tudja,hogy hogy/mivel telt a napjuk mit ettek/csináltak stb"

Még jobb lett volna, ha azt a napot vele tölti és nem csak elmesélésből tudja, hogy a gyerek mit csinált. A kérdésben meg egy 12-14 órás műszak van, tehát a gyerekkel érdemben foglalkozni nem tud. Ezért mondom azt, hogy ilyen esetben a rugalmas láthatás jobb, és azt a kis időt amikor a gyerek az apjánál tölti, akkor tényleg vele is van.

2012. okt. 21. 21:54
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is egy ilyen "ismeretlen személy" vagyok. Bár nem az én hibám, mert én szerettem volna bemutatkozni Anyukának, de ő nem volt rám kíváncsi. A válásuk után 1 évvel ismerkedtünk össze a férjemmel, a volt felesége már akkor terhes volt az új pasijától és van a férjemmel egy közös fiuk. Később nekünk is lett közös gyerekünk, aki már 4 éves. A volt feleség a mai napig minden láthatás előtt cirkuszol, hogy csak a férjem lehet a közös gyerekükkel, én meg a féltestvére menjünk el otthonról meg ilyenek. Nem is értjük ilyenkor mi jár az eszébe mikor ilyeneket mond, hát gondolom az ő élettársa és a másik féltestvére sem megy el otthonról mikor ott van a férjemmel közös gyereke. A dolog már odáig fajult, hogy többször volt olyan, hogy egy-egy láthatás alkalmával pl mondta a férjemnek a fia, hogy enne sütit, elmegy-e a cukrászdába? A férjem elment, közben Anyuka hívta a mobilján a fiát, aki azt hazudta neki, hogy az apjával társasjátékoznak éppen. Szóval nem meri megmondani az anyukájának, ha épp velem van. Valamiért utálnia kell engem Anyuka szerint, pl van a fiának zsebpénze az anyukájáéknál is ahol lakik, meg nálunk is. Ha a férjemnek vagy a férjem szüleinek vagy más rokonnak van szülinapja vagy valamije, akkor Anyuka megengedi, hogy a zsebpénzéből vegyen egy tábla csokit. Aztán mikor nekem van vagy a mi közös gyerekünknek,akkor szól a férjemnek a fia,hogy az itteni zsebpénzéből venne ajándékot, mert az anyukája nem engedte meg neki hogy felköszöntsön. Szerintem néhány volt feleség túl megy már egy bizonyos határon!
2012. okt. 21. 22:58
 17/22 anonim ***** válasza:

16:"A volt feleség a mai napig minden láthatás előtt cirkuszol, hogy csak a férjem lehet a közös gyerekükkel, én meg a féltestvére menjünk el otthonról meg ilyenek. "

Te jó ég, ez már idióta. Ha meg két napra megy a gyerek akkor is neked meg a gyerekednek kéne elmenni otthonról??? Ez nem normális.

2012. okt. 21. 23:02
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az exem még most fogja először elvinni a gyereket, és a kislányunk még nem is igazán érti miért is van az ami most történik, 1 hónapja költözött el, azóta 2x érdeklődött telefonon a gyereke hogyléte után, de akkor is csak azért telefonált, mert csomagot várt.

Én szeretnék rugalmas lenni, sajnos az ő részéről van maximális ellenségesség, mert harcolok azért ami jár, mert nem igazán akar fizetni gyerektartást(csak kevesebbet), viszont a lakás felét követeli, hogy adjuk el, vagy fizessem ki, az sem érdekli, hogy mi a híd alatt alszunk. Így nem biztos hogy annyira jó akarok vele lenni

2012. okt. 21. 23:07
 19/22 anonim ***** válasza:
Nézd Kérdező, az egy problémás eset, amikor a felek nem jóindulattal állnak egymáshoz. Az mindenesetre tény, hogy a gyerek az egy önálló emberi lény, és nem eszköz egymás zsarolásához és szivatásához, ezt mindkét félnek tiszteletben kell tartania. A házasságuk, válásuk, jó vagy megromlott viszonyuk, konfliktusuk, vitájuk, sérelmeik az meg az ő kettejük dolga, ahhoz másnak - főleg a gyereknek - semmi köze. Ahogy a gyereknek a szüleihez való viszonyának sem lehet köze a szülők közötti konfliktushoz, az ugyanis kettejük között van.
2012. okt. 22. 00:31
 20/22 anonim ***** válasza:
Honnan tudod hogy ismeretlen személy lesz aki vigyáz rá? Lehet anyódosra vagy valamelyik rokonára bízza.( A férj láthatási idejére kell a nagyszülők láthatását is beosztani.) A gyerektartásnak és az anyagiaknak semmi köze ahhoz, hogy a gyereknek apára van szüksége. Azt ne keverd bele, a bíróság sem véletlen kezeli külön a gyermekelhelyezés és vagyonmegosztás kérdését. Ha tudod hogy azon a hétvégén a férjed biztosan dolgozik, ajánld fel neki, hogy elviheti másik hétvégén vagy hétköznap aludhat nála egy este, ha ő is el tudja vinni oviba/suliba. Nem szólhatsz sajnos bele, hogy ki vigyáz a gyerekre, az ő láthatása alatt, de azért nyugodtan kérdezz rá, és ha van új párja, legyél nyitott arra, hogy megismerd, ne szívjon a gyerek. Amikor a férjed jön a gyerekért, hívd be az új párjával egy kávéra, vagy legalább mutatkozz be neki a kapuban. Tudom, hogy nehéz de a gyereked érdekében próbáld meg lenyelni a békát, ő nem tehet róla, hogy mi történt köztetek. Neked is jobb, ha megismered, és az új pár talán még bizalommal fel is hív, ha valami váratlan történik (pl. gyerek belázasodik), nem te értesülsz róla utoljára.
2012. okt. 22. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!