Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A válási papíromban nem találom a közös felügyeleti jogot. Az anyjával él a lányom. Úgy látom, hogy van lelki problémája, ezért el szeretném vinni pszichológushoz. Megtehetem-e ezt az anya tudta/beleegyezése nélkül?
ha nincs benne, hogy kizárólagosan ki gyakorolja a felügyeletet, akkor közösen.
elviheted.. max ha kiderül, az anya teljes joggal lesz baromi dühös.
Akkor lenne benne, ha valaki kizárólagosan lenne.
Ha nincs benne semmi, akkor alapeset - közös felügyeleti jog.
Nyugodtan elviheted orvoshoz, persze illik/illene - amennyiben a helyzet engedi - ezt megbeszélni az anyjával. De ugyanígy neki is meg kell(ene) veled beszélnie mindent persze.
Persze!
Csakhogy a gyermekednek is van TAJ-kártyája, aminek a számát az orvos kérni fogja. A kártyát viszont a mamája szokta őrizni az adókártyával együtt.
Ha a TAJ-kártya nem lesz nálad, az orvos nem hiszem, hogy fogadni fogja a gyermekedet, max. ha maszek-rendelőbe viszed, a saját zsebedre!!!!
Hát, ha az a szülő, akinél a gyerek lakik, nem ragaszkodik hozzá, hogy vigye a TAJ-kártyát is magával a gyerek a másik szülőhöz amikor nála van, akkor nem kicsit felelőtlen. Annak a gyereknek bármikor lehet bármi baja, sérülése, ami orvosi ellátást igényel.
Egyébként meg a TB-től bármikor ki lehet kérni valami 2000 Ft-ért egy másik példányt, a TAJ-kártya csak egy, a TAJ-számot igazoló hatósági igazolás, abból nyugodtan lehet bárkinek több darab.
Ebben az esetben a Törvényes Képviselőnek is tudnia kell .Hacsak nem az édesanya miatt van problémája.Akkor sem ártana az édesanyával megbeszélnie.
Nekem van egy 14 éves fiam elváltam ,velem van.De ha lelki problémái vannak mindig megbeszéljük.Ha az apjával titokban oldanák meg ezt a dolgot ,nem esne túl jól.
(K.Gy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!