Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
1998-ban váltunk el volt férjemmel. Egy gyermek után
postán küld havi 8000 Ft-ot. Szerintetek esélyes lenne ha
emelést kérnék hivatalosan?
Ha a bíróság nem állapított meg minimumot, akkor most jogszerűen teljesít. Ha meg munkanélküli, és közmunkázik, ott kb. 48e Ft-ot kap, annak a 20%-a 9600 Ft. Tehát kb. "pénzednél vagy".
Mehetsz bíróságra, jó eséllyel nagyobb összeget fog megítélni fix összegre is.
2012. okt. 10. 22:44
Hátha még mindig munkanélküli...
Értem én, hogy nehéz egyedül gyerekt nevelni, meg sokba van, de ha nem kap pénzt, akkor miből adjon? Nem szar ezreseket ő sem.
2012. okt. 11. 04:07
Az anyától sem kérdezik meg a boltban, iskolában stb., hogy miből "szar" ezreket, hanem egyszerűen fizetnie kell! Attól, hogy két ember elválik a gyermek továbbra is "közös" marad, és pont olyan kötelessége az apának gondoskodnia róla, mint az anyának. Vajon melyik elvált anya engedheti meg magának, hogy munkanélküli legyen. Hát egyik sem, mert ha muszáj inkább egy szar melót is elvállal, csakhogy a gyermeket nevelni tudja és tudja fizetni a lakás és egyéb költségeket. Egyszóval IGEN, kérni kell a gyerektartás emelését. Az apuka meg viselkedjen felnőtt férfi módon!
2012. okt. 11. 07:38
2012. okt. 11. 09:57
1998 ban?akkor a gyerek mi. 14 eves legalabb valamennyit fozet sok anya ures kezzel all mert az ex egy fillert sem fizet. Latogatja a gyereket.
2012. okt. 11. 10:00
Tényleg, hány éves a gyerek?
2012. okt. 11. 10:10
A gyerek 18 életévét betöltendő időig kell fizetni a gyerektartást. Az apa még "kibekkeli" ezt a kis időt és kész.
2012. okt. 11. 10:13
8/15 A kérdező kommentje:
A gyerek 14 éves, középiskola 1. osztályos. A bíróság az apuka mindenkori jövedelme 20%-át minimum 8000 Ft-ot állapított meg az akkori 40.000 Ft igazolt jövedelem alapján 1998-ban. Azóta sem hajlandó többet adni. A gyermektartást a fizetésből kértem letiltani. Mint említettem 1-2 hónapig működött utána apuka azonnal felmondott és munkanélküli lett inkább... Így kapok én minden hónapban 8000 Ft-ot csekken. Munkahelyét nem ismerem. Most viszont elkezdett kimaradozni egy egy hónapnyi tartásdíj.
9/15 A kérdező kommentje:
Ja! A láthatás a gyermek 3 éves koráig működött, azóta (11 éve)nem kereste, nem is látta a gyerekét.
Az szép. Nyilván azóta több a bér, ergo neked is több jár, erre felmond? Már értem miért ment el, mert egy kisgyerek. Az érzelme nulla, az esze is nulla.
De ezt nem értem. Vacak 20%. Keres mondjuk 100k-t, akkor 20k-t kell adjo neked. Ebbe még nem halt bele senki. De inkább felmond. Ez mindent elárul, inkább ne várj sokat kérdező.
2012. okt. 11. 13:22
Kapcsolódó kérdések: