Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös felügyeleti jog megszüntetése, de hogyan?
Szerintem ez is egy elég súlyos kérdés amit te szeretnél.
A bíróság szerintem ezt is csak akkor ítéli meg ha apára valami nagyon rossz dolgot találsz ki. Csak azért mert ti nem értetek egyet nem fogja megszüntetni.
Minden peres dolog iszonyat sok pénzbe kerül, ezzel mindkettötöknek számolni kell.
A kizárólagos felügyeleti jogot a bíróság meg szokta ítélni annak a szülőnek, akinél a gyerek(ek)et elhelyezik. Közös szülői felügyelet csak akkor van, ha a szülők így állapodnak meg. Párom is közös szülői felügyeletet szeretett volna, de az anya nem egyezett bele, és mivel nála lett a gyermek elhelyezve, ezzel együtt a kizárólagos felügyeleti jogot is megkapta. Azért fura nekem, amit kérdező ír, mert ha közös a szülői felügyelet, akkor az apa nemcsak kéthetente láthatná a gyermekeit, hanem amikor abban megegyeznek, elvileg akár fele-fele arányban is vigyázhatnak a gyerekre.
A kérdésre válaszolva, ha tényleg így áll a helyzet, hogy nálatok közös szülői felügyelet van, de a gyerekek nálad vannak elhelyezve, kérheted a kizárólagos felügyeleti jogot.
Upsz megtaláltam a választ bemásolom hátha valakinek még jól jön:
A csjt. szerint közös szülői felügyelet esetén is döntenie kell a bíróságnak a gyermek elhelyezéséről.
Ha bármely szülőnél helyezi el a bíróság, akkor a közös szülői felügyeletnek is lőttek, hiszen bármely szülő kérelmére azonnal meg kell szüntetni a közös szülői felügyeletet, ami azt jelenti, hogy ha az anyánál van elhelyezve, és a jogerőre emelkedést követően egy nap múlva kéri a közös szülői felügyelet megszüntetését, már akkor is megszünteti a bíróság - nincs más választása, mert jogszabály írja elő.
Grád és Regász Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!