Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válással kapcsolatos jogi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válással kapcsolatos jogi kérdésem a következő lenne? (lent)

Figyelt kérdés
Egy rokonomat egy éve hagyta el a felesége, most indult a válóper. A családi házukat a férj anyja vette mielőtt megházasodtak. Elkövették azt a hibát, h a házat kettejükre íratták. Ha lehetne bizonyítani h az anyós folyószámlájáról érkezett az összeg, nyert ügy lenne az ügyvéd szerint. Papír sajnos már nincs meg róla. Él még a ház régi tulajdonosa, aki örömmel tanúskodna h ki is vette a házat. Erre a volt feleség azzal válaszolt, h tud ő is tanúkat hozni, h ők vették a férjével (hamis tanúzás). Lehetséges a tanúkat igazságvizsgálatnak alávetni? Mert mind a férj, mind a feleség jelentős anyagi gondokkal küszködnek, és a nő hatalmas összeget követel a ház fele gyanánt, amit csak a rokonság tudna kifizetni. Ez így nem járja, h ő lép le és még ő is vigye el a ház felét, amihez soha semmit nem tett hozzá! Tudtok adni bármilyen tanácsot, vagy szerintetek van lehetőség a teljesen jogtalan követelését semlegesíteni?
2012. okt. 4. 18:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ!:) A vétel tudomásom szerint több, mint 10 éve történt, de utánanézünk ennek a megjegyzés mezőnek. Kedves utolsó; örömmel fogadnánk ügyvédet, ha ugyebár nem lenne a pénzprobléma...bár ezesetben lehet egyszerűbb lenne kifizetni azt az összeget. Csak rossz h ilyen igazságtalan az élet, h a rokonom havi 400órát dolgozik 550 Ft-os órabérért, telente pedig munkanélküli; és nem elég h elhagyják még a jogos tulajdonát is el akarja az a nő venni tőle..:/
2012. okt. 5. 17:28
 12/17 anonim ***** válasza:

sajnos , ha nincs bizonyíték, akkor valójában ki kell fizeni. sajnos tudok én is ilyet, ahol ugyan ez a szitu volt. meg kell keresni papirokat,, tanut, stb.

amugy tudod mennyi férfit használtak ki ezzel. tudok olyat aki hajléktalan lett. a sajátjából.

vagy megoldás, ha van rajta biztosítás a férfi nevén, akkor zárlat és le ég. amugy ma sokan ezt csinálják. aki nevén van abiztosítás, annak megyen a pénz, s onnatól kezdve , ez van alapon.

2012. okt. 5. 17:50
 13/17 A kérdező kommentje:
Ez a leégéses lehetőség kicsit megdöbbentett, de jó ötlet lenne, ha szegény nem ragaszkodna annyira a házához.. folyton azt szépítgeti, festegeti, fűtést szerel be, bővíti, tetőt foltoz, meg ilyenek, nem menne bele. Tanulság, én nem fogom semmimet se egy nőre íratni soha!
2012. okt. 5. 17:56
 14/17 anonim ***** válasza:
tanulság, én sem tettem. sőtt mi még a tanulság, nősülni sem szabad.
2012. okt. 5. 18:10
 15/17 A kérdező kommentje:
azért én nem vagyok ennyire nőgyűlölő ;) legalábbis fiatal vagyok még ahhoz, h negatív tapasztalataim legyenek. Jól meg kell választani az biztos, de a házasság intézménye a megfelelő gyerekneveléshez szerintem elengedhetetlen...
2012. okt. 5. 18:24
 16/17 Jégtánc ***** válasza:
53%

OFF:Kedves kérdező,akkor akik nem házasságban élnek,nem tudják megfelelően nevelni a gyermekeiket? Na ne már.Ilyen buta felfogással rég találkoztam már....

Elnézést az offért.

2012. okt. 5. 21:43
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem ebben a esetben igenis kérheti (sajnos) az asszony a ház felét.

Ugyanis ajándékozás történt és ugyan bizonyíthatjátok, hogy az anyós fizetett, mégis a nő simán bizonyítja, hogy neki ÉS a férjének KÖZÖS AJÁNDÉKKÉNT kapták a házat. Innentől kezdve pedig azt nem kell tagadni, hogy az anyós fizette, ezt nyugodtan el is ismerheti, ugyanis a fél ház az ő ajándéka.

2012. okt. 6. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!