Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lenne egy olyan kérdésem, ha a ház a feleség nevén van, válás esetén a férjnek jár belőle valami?
Ha a házasság előtt is megvolt, vagy a házasság alatt a feleség ajándékba kapta/örökölte, akkor nem. Ha a férj végzett felújítást, pl. kikövezte a konyhát, stb, akkor annak az ellenértékét ki kell fizetni.
Bútorok, egyéb ingóságok esetén pedig szintén abból jár, amit a házasság alatt vettek.
Pl. nekem az eskövőm előtt egy full berendezett lakásom volt. Házasság alatt ebből a pénzből + hitelből vettem egy nagyobbat. Váláskor a férjemnek a már kifizetett hitel fele járt (volna - csak mi másképp egyeztünk meg)
Az a cucc, ami megvolt nekem korábban, az az enyém maradt, a közösen vett dolgokon kellett osztozkodni.
Mivel nem igazán megállapítható, mennyit költöttetek rá így utólag, inkább az számít, mekkora az értéknövekedés. Tehát vesszük a ház eredeti állapotát, megvizsgálják, mennyit érne úgy jelenleg. Ezután meghatározzák a jelenlegi értéket is, és a kettő különbözetét kell megfeleznetek. Pl. a ház 2 szobás volt, amikor elkezdtétek a felújítást, ez ma érne 10 milliót. Ti hozzáépítettetek egy szobát és egy garázst, így most ér 14 milliót. Akkor neked 12 millió jár, a férjednek pedig 2 millió.
Ez azért így logikus, mert a kétkezi saját munkával végzett felújítás számlákkal nem bizonyítható, mégis hozzájárul az ingatlan értékének növekedéséhez.
Utolsó!
Ha hozzáépítés nem történt, akkor hogyan bizonyítják a ház akkori értékét? Felújítás lehet sok minden. Csak kíváncsiságból kérdezem, mert nem értek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!