Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mikor vehetik el egy anyától...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor vehetik el egy anyától a gyerekeit?

Figyelt kérdés
Nem iszok,nem dohányzok,nem vagyok drogfüggő,sem pszichológiai kezelés alatt nem állok.Februárban romlott meg teljesen a kapcsolatom a férjemmel,habár már előtte sem volt felhőtlen minden.Májusban beadtam a válókeresetet,azóta a két nagyobbik gyereket teljesen maga mellé állította.A 16éves lányom azzal fenyeget,h ellenem fog tanuskodni,mondván,h "pasiügyeim"vannak-holott csak 1 új kapcsolatom van.12éve már el akartam tőle válni,de akkor megfenyegetett,h ha egyszer elhagyom,elvesz tőlem mindent,amiért eddig éltem.Most azt mondja,kitetet az utcára mert én egész életemben nem dolgoztam ,csak ő gürizett és mind a 4 gyereket elveszi.Van ehhez joga?Hivatkozhat arra,hogy nekem van egy új kapcsolatom?
2009. aug. 1. 11:07
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Általában az anyának szokták ítélni gyerekeket,de a te esetedben ez nem biztos.Ahogy kiveszem az írásodból,nincs önálló kereseted,tehát csak a gyerektartásra számíthatsz,ami nem biztos még családipótlékkal sem,hogy elég a megélhetésetekhez.A biróság meghallgatja a gyerkeket,és ha a két nagyobbik az apjával akar élni,akkor a kisebbeket is viszik magukkal.Az,hogy van egy kapcsolatod,nem terhelő rád nézve,de lehet,hogy ezt is figyelembe veszik.Ha elválsz az új pasid és a gyerekek hogyan élnének együtt?A ház,amiben laktok kinek a tulajdona?Ha már a házasság alatt szereztétek,akkor az közös szerzeménye,a férjed nem lakhat ki csak úgy.Mindenképpen keress egy jó ügyvédet,aki képviseli az érdekeidet.
2009. aug. 1. 11:18
 2/10 A kérdező kommentje:
Mindenünk,amink van,közös.Beleértve a házat is.Egyébként volt a férjemnek egy elég gusztustalan húzása,amiről a rendőrségen bizonyítékom is van.Felhívta sírva a lányomat,hogy a sineknél áll az autóval.A gyerek sokkot kapott,majd visszahívta és szóval tartotta,amíg én értesítettem a rendőrséget.Könyörgöm!Ha valaki öngyilkos akar lenni,akkor miért a gyerekét hívja?Miért akar engem a gyereken keresztül zsarolni?Miért teszi tönkre a gyereket?Mert ezzel csak azt tette...És a gyerek feltételek nélkül hisz neki mindenben...
2009. aug. 1. 11:53
 3/10 A kérdező kommentje:
Ja,a férjem vendéglátós,így soha nem tudna a gyerekekkel lenni...mint ahogy eddig sem volt.Munkám lesz szeptembertől.Jó ügyvédem is van.
2009. aug. 1. 11:58
 4/10 anonim ***** válasza:

Elég csúnya válásnak néztek elébe.Újra csak azt tudom tanácsolni,hogy keress egy jó ügyvédet.Nem lesz olcsó,

párszázezer is lehet,és elhúzódhat 2 évig is.Erre készülj fel.Legjobb lenne valahogyan megegyeznetek.

2009. aug. 1. 12:00
 5/10 A kérdező kommentje:
Felajánlottam neki a közös megegyezést(így is lett beadva a kereset),de látszik rajta,hogy már csak bosszúból sem fog hajlani rá.Még mindig azt hajtogatja,ahogy ezt 17évig is tette,hogy én nem érek nélküle semmit,nem fogok semmire sem jutni egyedül.
2009. aug. 1. 12:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, nem fogják elvenni a gyerekeidet. Még akkor sem, ha a 16 éves kislányt ellened fordította. Remélhetőleg ez kislány is rá fog jönni, hogy az apja eszköznek használja. Bár el lehet kábítani egy ekkora gyereket mindenféle butasággal és főleg anyagiakkal. Az sem indok, ha te sohasem voltál állásban. A négy gyerekkel sokkal többet dolgoztál, mintha hivatalba jártál volna, vagy más munkahelyre. Az viszont perdöntő lehet, hogy a férjed a sínekre állt a gépkocsival és rettegésben tartotta a lányát, a többi gyermekével sem törődve. Ez az igazi zsarolás és feltétlenül pszichés zavarra utal. Normális ember ilyent nem tesz. Az pedig, hogy van egy kapcsolatod, teljesen természetes és elfogadható. Jogod van hozzá! Csak ő hiszi, hogy ezt a rovásodra lehet írni. Ne félj, ne aggódj és ne hagyd magad zsarolni. Bátran menj a tárgyalásra az ügyvédeddel és ne kíméld elszánt és gonosz ellenfeledet, a volt férjedet. Ő sem teszi ezt veled!
2009. aug. 1. 12:29
 7/10 anonim ***** válasza:
az új kapcsoaltod nem, viszont ez a sínes dolog perdöntő lehet, méghozzá a Te javadra. Mindenképpen kérj pszichológus véleményét a válással kapcsolatban, nézze meg az apát és a lányát is.
2009. aug. 1. 16:44
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is,soha nem veszik el a lányodat.Ő mindig a Te lányod marad,mégha úgy dönt,hogy az apjával fog élni(16 évesen már választhat)ezt mond el neki is,a tárgyaláson is.

Az hogy van egy kapcsolatad,ezt senki nem fogja a fejedre olvasni,ha a párod normális életvitelt folytat.(nem iszik,drogozik,van munkahelye stb)Sőt előnyt kovácsolhatsz belőle.Hiszen a gyermekeidet családban akarod felnevelni,jó példát mutatni nekik.

Tárgyalásik még sok minden változhat,ha eddig Te nevelted a gyerekeket,akkor a férjednek sok köze nem lehetett a gyerekneveléshez,háztartáshoz,gondolod most majd elkezdi?

Csak nyugi,az a lényeg,ne egy inegroncs jelenjen meg a tárgyalóterembe,azonkívűl kihathat a sok idegeskedés az új kapcsolatodra is !Sok sikert!

2009. aug. 1. 17:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Az tényleg nagyon fontos, hogyha úgy alakul, hogy a lányod illetve a nagyobb gyerekek, hogy az apjukat választják, akkor is mond el nekik, őszintén és komolyan és nyugodtan, hogy nagyon szereted őket és bármikor jöhetnek hozzád, akár lakni is, ha úgy akarják. Lényeg hogy saját akaratukból tegyék. És soha ne haragudj rájuk azért ha az apjukat választják. Ők nem látnak bele a dolgokba, még naivak és majd idővel úgy is rájönnek ki merre hogyan hány lépés. Az is lehet hogy jó lesz nekik az apjukkal ha oda akarnak menni, de ha te ekkor sem haragszol rájuk és érdeklődsz felőlük, kedvesen, nyugodtan, akkor lehet csak ritkán mennek majd hozzád, de rá fognak jönni, hogy amit az apjuk mond nem úgy van, és nagyon fognak szeretni hidd el. De nem szabad hogy a férjed általi gyűlölet átragadjon a gyerekek általi szeretetedre. Ez nagyon nehéz, de ha ezt megérted és adott helyzetben meg tudod állni a veszekedést, sértődést stb-t akkor érezni fogják a gyerekek, hogy milyen igazi anyukájuk is van.

Az új kapcsolatod, ha normális életvitelű emberke jó biztos háttérrel, keresettel még lehet plusz pont is a gyerekek nevelése szempontjából, pláne azzal a vonatos dologgal szemben, meg hogy vendéglátósként nagyon keveset tud a gyerekkel lenni. De hát majd a bíróság eldönti!

Lényeg maradj meg anyának akármit is akar belőled kihozni a férjed!

2009. aug. 1. 17:51
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok senkit ijesztgetni, de a 16 éves gyermek véleményét arról, hogy kinél kíván lenni, figyelembe fogják venni.

Ez a bírói gyakorlat.

Mind a 4-et tehát nem "veheti el", de azzal kérlek, számolj, hogy esetleg a legnagyobb - ha ő úgy dönt - vele maradhat.

Persze, ha majd belátja, hogy rosszul döntött, visszakéredzkedik az édesanyjához, rengeteg ilyen eset van.

Hogy az apuka miket beszél összevissza és mikkel fenyeget, azzal nem kell túl sokat törődni, nem ő a bíró, érdemes a bíróságra rábízni a dolgokat és - igen - egy ügyvédet választani, aki nem engedi elfajulni a tárgyalást és kézben tartja az ügyeket (az a mondás, hogy az ügyvéd pénzbe kerül, ám ha nincs, az sokkal többe kerül, ez esetben különösen igaz, és nem is csak a pénz tekintetében).

Nyilvánvalóan lesz környezettanulmány, esetleg pszichológust is kirendelnek, de a gyerekelhelyezésnél olyan sok mindent vesz figyelembe a bíróság, hogy az eredményt előre látni nem lehet pontosan, így tulajdonképpen megjósolhatatlan.

Ügyvéd voltam.

2009. aug. 1. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!