Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Számíthatok így gyerektartásra vagy ilyen esetben nem ítélik meg?
Mi a szüleimnél lakunk, oda vettem fel hitelt, amiből kialakítottuk a lakrészünket, azt a hitelt én fizetem.
A megismerkedésünk előtt a párom vett egy lakást hitelre, ezt továbbra is ő fizeti.
Miért vagyok szemét?
Amiért az kérem, hogy havi szinten legalább 10000Ft-al hozzájáruljon a gyerekünk költségeihez?
ráadásképpen a férj még a házasság előtt vette fel a saját hitelét --> az nem közös vagyon a feleségnek köze nincs hozzá a férjnek kell fizetni továbbra is
viszont a feleség a házasság alatt vette fel a hitelt --> ez már közös vagyon (akár hitel akár nem) ennek a fele a férjet illeti meg jogilag
a gyerektartást le lehet tiltatni a fizuból ha nem akar fizetni
ez elsőbbséget élvez a hitellel szemben
ha gonosz akar lenni a feleség akkor az általa a házasság alatt felvett hitel felét is a férjre testálja --> de ö korrekt és saját maga fizeti
# 12: Te el vagy tévedve, a gyerektartás a gyereknek jár, nem a feleségnek. A feleség éppen ezért ha akarna se mondhatna le róla, a bíróság nem is engedné, ha a gyerek érdeke veszélyben van!
Ha egy férfi képes havi 70 ezret kifizetni azért, hogy legyen saját lakása, akkor legyen képes 10-20 ezret a gyereke étkezésére, öltöztetésére is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!