Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyibe kerülne? Vajon ki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyibe kerülne? Vajon ki tudnám fizetni? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Először is:bocsi, hogy ide tettem fel a kérdést, de nem találtam máshol neki helyet. Már 10 éve van egy agyonszeretett kutyám, eddig minden rendben volt a szomszédunkkal, akik ráadásul a kereszszüleim, tehát anyának a testvérei. Erre az elkényeztetett fiúk(tényleg az!!) hozott menhelyről egy kutyát, aki széttépte az enyémet...már okozott neki egy 45 ezres műtéti pénzt is, hurrá. A kutyával semmit nem törődik,ki van kötve egész nap és maradékot kap(ja,és rotweiler :D) csak hogy teljes legyen a kép.

Úgy döntöttem, nyáron munkát vállalok(16 éves vagyok), és a gyűjtött pénzemből szeretnék kerítsét csináltatni közénk.

Anyukám egyedül nevel, és nem tudja elviselni, hogy mindig kiborulok,ha a kutyámmal valami történik, így azt mondta, ha kifizetem a pénzt, megcsináltathatom a kerítést.

Ebbe csak az a szomorú, hogy törvény szerint a rokonainknak kéne csináltatni, mert mi már 3 helyen megcsináltattuk....de mindegy, ez a legkevesebb.

A NAGY KÉRDÉS:Azért szeretnék tudakozódni, hogy mennyibe kerülne egy egyszerű anyagból egyszerű lécekből összekovácsolt kerítés olyan 20-25 méterre? Esetleg vannak-e személyes tapasztalataitok,hogy nektek hány méterre mennyiért csinálták/csináltátok meg? És ált mennyit kér egy szakember a felállításáért(ha lehet számítani protekcióra)?

Ezer hála Nektek! Köszi, sziasztok!

u.i: sajnos a megbeszélés nem segített, mert smucigok, és anyával együtt utáljuk őket. Legszívesebben már rég elköltöztünk volna, de imádjuk a házat.

Még egyszer köszi :)

2009. júl. 27. 15:08
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Tisztába teszem a dolgokat: nekünk van 3 normális kerítésünk, allul beton, felette masszív kerítésanyag.

A szomszédnál is van 3 kerítés, az egyik a mi beton aljunk folytatása ugyebár, az a fő kerítés, ami az utcára néz. Azzal nincs is semmi baj. Ők a sarkon laknak, tehát nekik 2 kerítés is néz két különböző utcára. Viszont náluk nincs több beton allul, ezért a másik 2 kerítésen lyukak tátonganak, mert csak egyszerű kerítést rakattak.

Az ő kutyájuk mindig meg van kötve, de mivel nem sétáltatják, dúl benne az energia,és már kismilliszor elszakította a láncát. Néha nem is törődnek vele, hogy megint megkössék, ezért egész dálután kinnt rohangál a területükön. Nem szokott hozzánk átjönni, ált megunja a területük körbeszaglászását, és keres a saját kerítésükön lyukat, és kimegy az utcára.

Nade a baj az, hogy az én kutyám már régebb óta él itt, és neki a "saját terület" fogalma a szomszéd területét is érinti. Megpróbáltam megtanítani, hogy ne menjen át, de ha egyszer az ő területe volt/az? És amikor átmegy, a másik meg elszabadult, akkor a roti mindig nekiesik. Én meg nem figyelhetem mindig az ablakból, hogy mikor megy át a kutyám, és mikor szabadult el a roti?

Az ő területükön levő kerítések engem nem izgatnak, tőlem ki is vehetik, a kutyájukkal meg csinálhatnak, amit akarnak(ha élve hagyják, mert nem kívánom egyik kutya halálát sem). Nade, ezt a saját kutyám érdekében akarom csinálni. Viszont ő nem ilyen szökős, meg ásós, meg semmi egyéb, neki ha van egy kerítés, azt tiszteli, és nem tör rajta lyukat.

Huhh, de sokat írtam. Szóval a kerítés nekünk csak egy kerítés, jelezve, hol vannak a határok. És ha a roti megkezdi, majd szólok azoknak a disznóknak, hogy üssenek le pár karót a földbe, hogy ne jöhessen erre.

2009. júl. 27. 16:04
 12/19 A kérdező kommentje:

utolsónak: akkor azt már ők fogják megcsináltatni. Nem kell valakinek egy roti?

Köszi a válaszotokat, és hogy fárasztjátok magatokat a kisnovelláimmal :) arik vagytok

2009. júl. 27. 16:05
 13/19 anonim ***** válasza:
Figyelj csak ez nem így működik, meg kell mondani a szomszédnak,hogy ez egy veszélyes kutya, hivatalosan is annak van nyilvánítva, tehát vagy csináltat neki egy olyan kenelt amiből nem tud kiszabadulni, vagy megcsináltatja a kerítést, ami amúgy is kötelezettsége lenne. Ha nemet mond, nyugodtan lehet rendőrséggel egyebekkel fenyegetőzni,mert köteles megcsináltatni, vagy ha te csináltatod legalább egy részét fizetnie.
2009. júl. 27. 16:30
 14/19 A kérdező kommentje:

Ez mind nagyon diplomatikus, SŐT én is ezt tenném. Ezel az a nagy baj:

hogy őket nem érdekli a kutya. Felőlük el is üthetik az utcán, ők csak az elkényeztetett fiúk miatt hozták ki a menhelyről. De a fiúk sem törődik vele. Sők, egyszer majdnem meg is kapta a kutya. Maradékon tartják, ami nem milánói...Vettek neki egy egyszerű láncot, anyától tudom, hogy a k.szüleim vették, mégcsak nem is az un.tesóm, aki miatt kihozták. Egész nap felé sem néznek, igazi ridegtartáson van tartva. Egyszer nem volt elvíve sétálni, "magát sétáltatja" amikor kimegy. De ők erre semmit nem mondanak. Az,hogy már félünk kimenni az utcára, ha kinnt van, már el sem mesélem. :D többször késtem már suliból, mert baromi nagyon kellett kerülnöm, ha nem akartam magamat széttépetni vele.

De ez őket nem érdekli, mert nekik a kutya csak egy kutya, aki jelzi,ha jön valaki. Igazi állatkínzás, amit csinálnak vele...jobb is velük megszakítani a kapcsolatot. Ezt mostanra már anya is belátja, de mivel számára is "a kutya csak egy kutya", így anya sem szívesen áldozna a kerítésre.

A legjobb lenne, ha keresnénk neki igazi gazdit, dehát...pff, akkor hoznának egy másikat. Akivel lehet, hogy még rosszabb lenne.

Am néztem kerítéseket, 12 ezerért már van normális, veszek hozzá léceket. Csak azt ne tudom, mennyi kell 25 méterre. Allulra meg veszek szögesdrótot. Szerintetek a szögesdrót jó?

2009. júl. 27. 16:47
 15/19 anonim ***** válasza:
A szögesdrótra felakadhat a te kutyád is meg a másiké is, és azért meg ne öljük szegény állatot. Amúgy ha így van tartva a kutya, az megérne egy misét valamelyik állatvédő szervezetnél is. Vagy ha egyszer meglátod,h kint van az utcán gyorsan kihívod hozzá az ebrendészetet vagy rendőrséget, vagy szintén menhelyt. Ők majd elszállítják,mert az utcán nem lehet.
2009. júl. 27. 17:40
 16/19 A kérdező kommentje:

És a rendőrök kijönnek?ebrendészetet ne ismerek a közelben. De a rendőrök jól hangzanak. Mit kell nekik mondani? Köszi a tippet. Csak feléjük fogom kihuzatni a szögesdrótot, meg az enyém nem olyan, hogy ásna, majd megtanítom neki, hogy ne menjen a közelébe. Boltban láttam kutyariasztó sprayt, szóval majd azzal befújom.

Amúgy azért írtam most ide, mert ma is történt nekiment a kutyámnak, szerencsére nem lett komoly baja a kutyámnak,de a "gazdáját" leordítottam, hogy miért nem tudja megnevelni. Hogy lehet így kutyát tartani? láncon egy életen át?

2009. júl. 27. 18:02
 17/19 anonim ***** válasza:
Egyszerűen megmondod a rendőröknek,h egy roti sétálgat magányos az utcán és ,h féltek kimenni és csináljanak valamit. Ha nem is mennek ki, ők biztos megfogják neked mondani azt ,h kit hívhatsz fel ilyennel. És ők azonnal kijönnek a kutyáért. Azt nem kell mondani ,h a szomszéd kutyája,nem ismered kié ,és kész. Szerintem egy ilyen állatnál nem nagyon kell magyarázkodni,h miért fogják be.
2009. júl. 27. 20:57
 18/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! :) ez tök jó 5let :D anya biztos nem csinálná, de én meg fogom tenni. Köszi :D
2009. júl. 28. 07:51
 19/19 anonim ***** válasza:

A verzió:

Mikor kinn van a kutya az utcán kihívod a sintért. Ha nincs rajta névvel, címmel ellátott nyakörv akkor elviszik. Gondolom ha ennyire érdekli a rokonokat a kutya sorsa nem járnék érte végig a menhelyeket.

B verzió:

Patkányméreg egy szelet húsba....

Nem éppen humánus, de ahogy olvasom egyrészt a kutya rettegésbetartja a környéket, másrészt magának a kutyának sincs egy éppen irigylésreméltó élete a "gazdáinál"... Nagy balhé úgyse lenne belőle ha tényleg ennyire lesz*rják a kutyát.

2009. szept. 4. 01:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!