Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerülne? Vajon ki tudnám fizetni? Tapasztalatok?
Először is:bocsi, hogy ide tettem fel a kérdést, de nem találtam máshol neki helyet. Már 10 éve van egy agyonszeretett kutyám, eddig minden rendben volt a szomszédunkkal, akik ráadásul a kereszszüleim, tehát anyának a testvérei. Erre az elkényeztetett fiúk(tényleg az!!) hozott menhelyről egy kutyát, aki széttépte az enyémet...már okozott neki egy 45 ezres műtéti pénzt is, hurrá. A kutyával semmit nem törődik,ki van kötve egész nap és maradékot kap(ja,és rotweiler :D) csak hogy teljes legyen a kép.
Úgy döntöttem, nyáron munkát vállalok(16 éves vagyok), és a gyűjtött pénzemből szeretnék kerítsét csináltatni közénk.
Anyukám egyedül nevel, és nem tudja elviselni, hogy mindig kiborulok,ha a kutyámmal valami történik, így azt mondta, ha kifizetem a pénzt, megcsináltathatom a kerítést.
Ebbe csak az a szomorú, hogy törvény szerint a rokonainknak kéne csináltatni, mert mi már 3 helyen megcsináltattuk....de mindegy, ez a legkevesebb.
A NAGY KÉRDÉS:Azért szeretnék tudakozódni, hogy mennyibe kerülne egy egyszerű anyagból egyszerű lécekből összekovácsolt kerítés olyan 20-25 méterre? Esetleg vannak-e személyes tapasztalataitok,hogy nektek hány méterre mennyiért csinálták/csináltátok meg? És ált mennyit kér egy szakember a felállításáért(ha lehet számítani protekcióra)?
Ezer hála Nektek! Köszi, sziasztok!
u.i: sajnos a megbeszélés nem segített, mert smucigok, és anyával együtt utáljuk őket. Legszívesebben már rég elköltöztünk volna, de imádjuk a házat.
Még egyszer köszi :)
Rottweiler ellen csak a magas (tehát legalább két méteres) fémkerítés használ. A drót, a fa nem jó, szétszedi.
Nekem is volt régebben két rottim is, és nálunk a szökdösés ellen a fémkerítés vált be. Sajnos nem olcsó, sőt, kifejezetten drága mulatság, százezres tételben lehet vele számolni.
Nem nekünk van rotink, nekünk egy mentett keverékünk van, border nagyságú. A baj a rokonok kutyájával van, aki meg van kötve. DE, van olyan, hogy elszabadul a láncról, és nekünkont, vagy rosszabb esetben a kutyánknak.
Egyszer már nekem is esett, de a kutyám megvédett, és nem lett nagyobb baj. Sose jön át hozzánk, mert talál a saját kerítésükön lyukat, ahol ki tud szökni. A baj csak az, hogy az én kutyám megy át, mivel számára az is az ő területe. Ezért akarok kerítést közénk, elég egy egyszerű, mert az én kutyám nem szökős.
A másik kutya miatt nem aggódok, mert mint már mondtam, ő nem szokott errefelé járkállni, amikor elszabadul.
Ja, azt nem is írtam, mennyi pénzem van, 77-et kerestem(meg még anno is volt valamennyi), és hamarosan lesz a névnapom, kb 10 ezret még számolhatunk. Ebből futja egy kerítésre beleértve egy szakemberrel?
Köszi a válaszokat előre is!
anya ismer egy olcsó szakembert, az már megvan. Egy közepes méretű városban lakunk, Veszprém, Fehérvár között. Nem tudom, hol nézzek utána, vagy milyen anayagú kerítéseket ajánlotok,mennyit kell belőle venni, meg mennyi cöveket. Vagy ezt majd a szakember megnézi, és felméri a terepet, majd mondd egy árat?
De kb mennyibe kerül?Gyűjtsek még hozzá?
Előző vagyok:
"Nem nekünk van rotink"
Igen, ez nekem is lejött. Viszont a megoldást a szomszéd kutyájához kell méretezni. Szóval láncon van, de néha elszabadul...
"nekünkont, vagy rosszabb esetben a kutyánknak."
Ezt is értem, teljesen világos. De tudod, ha elszabadul, akkor nem lesz elég az az olcsó kerítés, amit tervezel. Szétrágja, átmássza, kifúrja.
"Sose jön át hozzánk, mert talál a saját kerítésükön lyukat, ahol ki tud szökni."
Nos, akkor most kinek a kerítését kell megcsinálni? Mert nekem eddig úgy tűnt, hogy a ti és a rokonék telke pont egymás mellett van, tehát a két telket egyetlen kerítés választja el, ezt kellene megerősíteni.
"A baj csak az, hogy az én kutyám megy át, mivel számára az is az ő területe. Ezért akarok kerítést közénk, elég egy egyszerű, mert az én kutyám nem szökős."
Szóval egyáltalán nincs kerítés a két telek között? Teljesen mindegy, hogy a te utyád nem szökős, ha a másik minden nehézség nélkül lebontja a kerítést. Mindig az erősebb kutyához kell méretezni a kerítést.
"A másik kutya miatt nem aggódok, mert mint már mondtam, ő nem szokott errefelé járkállni, amikor elszabadul."
Szóval akkor végülis a te kutyád mászkál át a másik telekre, és a rotti ott kapja el őt? Akkor viszont hogyan kell értelmezni azt a mondatot, hogy "Sose jön át hozzánk, mert talál a saját kerítésükön lyukat, ahol ki tud szökni."? Hová szökik ki, ha egyszer nem hozzátok?
jah, csak nincs rá 200 ezrem, hogy egy normális kerítésem legyen :( ez a baj, mert anya igazából nem szívesen áldoz rá, "hiszen a bátyja" ezt mondja...
a szomszéd meg smucig disznó...nem egy "büdös korcs(ahogy ők nevezik" miatt fog kerítést huzatni. Tehát maradok én... :( éljen...a többi tininek bezzeg más gondjai vannak. :( :( dehát én már rég nem számítok átlagos tininek :(
na,mindegy. Azért köszi, hogy segítetek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!