Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Anya/Apa nélkül felnőtt fiatalok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Anya/Apa nélkül felnőtt fiatalok?

Figyelt kérdés
Akiknek elváltak a szülei (és ő még gyerek volt akkor) hogyan éltétek meg? Milyen volt csak anyával/apával felnőni? Most hogy érzed rosszabb volt a gyerekkorod mint a többi gyereknek?

2012. aug. 25. 20:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%

Apa nélkül nőttem, fel és örökké hiányolni fogom, hogy nem volt ott senki, amikor egy igazi apára lett volna szükségem. Egy városban élünk a mai napig, de le se sz@rja, hogy élek. Legidősebbként talán mintha én vettem volna át egy kicsit a szerepét, ami természetesen nem elég. Sosem tudom meg, milyen apával élni.

20L

2012. aug. 25. 20:39
 2/13 anonim ***** válasza:
68%

Anyuval nöttem fel és nincs összehasonlítási alapom egy normális családi képpel.

Sosem foglalkozott velünk igazán, 19 évesen a saját lábamra álltam.

Szerintem az a nagy hátulütöje a dolognak, hogy pont emiatt jóval érettebb vagyok a koromnál, jóval talpraesettebb és nem találom a helyem a 20-on évesek közt ahová tartozom.

2012. aug. 25. 20:40
 3/13 anonim ***** válasza:
41%
Anya nélkül nőttem fel. Gyerek voltam amikor elváltak,és mindhárman apuhoz kerültünk. Sosem hiányzott az anyám,inkább valamilyen szintem haragudtam rá. Felnőttként végleg megszakadt a kapcsolat köztünk,így nem is igazán rendített meg hogy 4 héttel ezelőtt meghalt. 15-én a temetésére sem mentem el.(igaz ha akartam volna se tudtam volna menni,mert más országban élek)
2012. aug. 25. 20:45
 4/13 anonim ***** válasza:
84%

2 éves voltam, mikor apám elment. Akkor még ugye nem tudtam felfogni, de most, hogy nem tudom mi az, hogy család, meg mi az, hogy apa, így nagyon szutyok érzés.

Az, hogy rosszabb-e? Szerintem igen. Hisz sohasem tudhatom meg, milyen érzés normális családban felnőni.

2012. aug. 25. 20:46
 5/13 anonim ***** válasza:
én, apa szerettem volna lenni, kimondottan több az apótól, de a nejem el zárja a gyermekem. közös szülői felügyelet van , de ha mennék hozzájuk, akkor már el van zárva tőlem, az a gyermek aki szinte lélektársam. apa nélkül fog felnőni, mert van egy semmirekellő nő, aki pénzért válik. és a gyermek a kezében csak pénz. annak a gyermeknek agyilag vége.
2012. aug. 25. 20:48
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is apa nélkül nőttem/növök fel. Eleinte hiányzott apum, de mostmár jól megvagyunk anyummal kettesben, bár néha rám fér 1-1 atyai pofon.

16/L

2012. aug. 25. 20:54
 7/13 anonim ***** válasza:
Bár én még csak gyerek vagyok, 14 éves lány, de talán nem baj, ha leírom a véleményemet... Apám már akkor lelépett, amikor anyukám terhes volt velem. Életemben egyszer láttam, de nem bírtam a szemébe nézni, és kizárólag megvetést éreztem. Elhagyott, hogy bulizhasson. Nem tudom, milyen egy igazi család, volt idő, amikor ez zavart. Már nem! :) És tény, hogy talpraesettebb vagyok, mint a kortársaim. :D Szóval én nem érzem akkora veszteségnek, legalább is most már.
2012. aug. 25. 20:57
 8/13 anonim ***** válasza:

én és a testvéremet Anyu nevelt fel.

eleinte úgy éreztem, hogy nem hiányzik az apukám. én voltam a "családfő".

sosem sírtam utána. de egy nap, már 24 is elmúltam minden kifakadt belőlem. és úgy éreztem magam, mint egy óvodás kisfiú, aki szeretné hogy ott legyen az apukája mellett. hogy átölelhesse és játszhasson vele.

mély pontba kerültem (egyéb magánéleti gondjaim is felgyülemlettek) és több éjszakán keresztül sírva aludtam el.

akkor megdőlt bennem a kemény szuperhős, akinek hittem magam.

azóta érzem úgy, hogy felnőtt férfi vagyok, mert be merem vallani, hogy hiányzik az életemből.

ennek ellenére jó gyermekkorom volt. akkor nem nagyon éreztem ennek hátrányát. mondjuk olyan környezetben nőttem fel, ahol több barátomat egyedül nevelte az anyja, így nem is voltam fekete bárány.

Ha a kérdező is ilyen szituban van, akkor csak azt tudom neki javasolni, hogy fel a fejjel. És ez az egész csak nemesbíti a személyét, mert tudja mit kell majd megadnia a gyerekének, amit ő nem kapott meg, és egy átlag embernél jobban fogja értékelni a családját.

2012. aug. 25. 21:46
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. 13 éves voltam mikor elváltak az ősök azóta nem láttam apámat. Most 20 vagyok. Anyám mellett nőttem fel, ő volt az aki mindig segített, támogatott ahogyan csak tudott. Talán ilyen idősen kezdi felfogni az ember (de még talán most se) hogy milyen nehéz lehetett egyedül felnevelni két gyereket. És frankón egyedül nem volt se rokon senki aki segített volna.
2012. aug. 25. 21:52
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg azzal megköszönni anyukádnak a fáradozását, hogy rendes ember leszel. Tanulsz, szerzel egy jó állást, egy kedves párt magadnak és egy szép családot alapítsz.

Hagy legyen rád büszke. Hagy lássa, hogy milyen jó embert nevelt.

2012. aug. 25. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!