Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ex külön gyűjtött bankszámlájá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ex külön gyűjtött bankszámláján egy nagyobb összeget házasságunk utolsó 2 évében, válópernél követelhetem a felét?

Figyelt kérdés
Házasságban 10 évet éltünk közös életközösségben. Ex az utolsó 2 évben külön gyűjtött egy nagyobb összeget bankszámlájára, de nekem nem volt a bankszámlájához hozzáférésem. Szüleim tulajdonát képező házban élt, hivatalos levelei oda érkeztek, a banktól a bankszámalkivonat is. Amikor elment, jött a tárgyhavi kivonat az aktuális egyenlegről címemre. Követelhetem-e a felét, hisz közös életközösség ideje alatt gyűjtötte, tehát engem is illet, nem? Tudom bizonyaítani a bankszámlakivonattal és azt, mikor ment el, tehát abban az időszkban még közös háztartásban éltünk..

2012. aug. 24. 08:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
55%

Kérdezük meg a kérdezőt: vajon ő nő vagy férfi? Ha válaszol, kiderül szerintem több is, és nem kell "feltételezésekbe" menni.

Egyébként kedves utolsó előtti onnan vettem, hogy ő a nő mert az esetek nagyrészében a nők nem tudnak 2 év alatt nagyobb összege külön bankszámlára összegyűjteni egyrészt azér mert még mindig nem keresnek annyit mint a férfiak- remélem ebbe is belekötsz majd- másrészt a nők sem piskóták de speciel egy olyan valós esetet sem tudnék mondani amikor hallottam volna olyanról aki a férje elől dugdossa a pénzt egy titkos számlán, a nők általában az utolsó fillérjüket is a másikra költik (előbb gyerek ha nincs akkor férj) ha szorul a horok (nem a milliomos nőkre gondolok akik folyton vásárolgatnak hanem a hétköznapi "egyszerű"). Kérdezz meg egy nőt hogy ha nincs elég pénzük hónap végén és nem elég a pénz normális kajára, kitől fogja elvonni? Magától vagy a pasinak nem főz rendesen?

Amugy meg férj és feleség. Mi titkolnivalójuk lenne egy házasságban? Simán felbonthatja a levelét erkölcsileg is oké, fura lenne majd lenne mindenkinek egy titkos élete. Szép kis házasság lenne. Az életét osztja meg vele, ennyi a minimum hogy tud mindenki mindenről.

2012. aug. 24. 11:46
 12/20 anonim ***** válasza:
39%

A 4./8. válaszolónak ugyan jogában áll, hogy ez legyen a véleménye, de ettöl függetlenül jogilag nincs igaza.

Mellékesen az, hogy felbontotta a kérdezö a leveleket, erröl sehol sincs szó, ezen kivül senki nem tusja, hogy erre nem volt-e joga (pl. sok esetben az egyik házastárs a "könyvelö"), de erröl találgani értelmetlen dolog.

Ha netán illegásis módon is szerzett tudomát ezekröl, attól függetlenül még jár neki (jogilag) a fele.

2012. aug. 24. 11:54
 13/20 anonim ***** válasza:
46%
azt kérvényezheted h vizsgálják a vagyoni helyzetét,de azzal h te felbontottad az ő levelét,te sem nem bizonyíthatsz,sem nem követelhetsz.
2012. aug. 24. 11:55
 14/20 anonim ***** válasza:
36%
igen, követelheted, de szerintem elég gusztustalan. Hiába volt közösség, és jár neked is, de szerintem ha van egy kis gerinc, akkor nem veszed el a felét. Legalább is nem látnám fairnek. Tudom, hogy lepontoznak, de akkor is ez a véleményem.
2012. aug. 24. 11:58
 15/20 anonim ***** válasza:
78%
valszeg azért gyüjtött h könnyebben leléphessen tőled
2012. aug. 24. 12:09
 16/20 anonim ***** válasza:
29%
Hát igen az ilyen pénzéhes "nők" miatt nem érdemes ma házasodni. Valószínűleg semmi közöd a pénzhez csak kell mert miért ne kopasszuk meg az exet ugye? Szánalmas és undorító.
2012. aug. 24. 15:48
 17/20 anonim ***** válasza:
Azon múlik, hogy mikor szűnt meg köztetek a vagyonközösség. Az addigieket kérheted, az utána lévőket már nem. Persze attól is függ, hogy mi az a pénz, mert ha kölcsön kapta, akkor a kölcsön is feleződik, tehát nem leszel előrébb.
2012. aug. 24. 16:02
 18/20 anonim ***** válasza:
69%
A volt főnökömnek is vitte a megtakarítás felét az asszony váláskor, annak a fele jár.
2012. aug. 25. 18:21
 19/20 anonim ***** válasza:
67%
14-es vagyok. Gondoltam, hogy lepontoznak. Én is nő vagyok, de azt gondolom, hogy ha van egy kis gerinc valakiben, akkor nem nyúlja le más lóvéját, hiába közös a vagyon. Egyébként ezért tartom baromságnak a külön kasszát házasságban, mert úgy is ez a vége. Ha pedig a kérdező házában élnék, én is gyűjtenék pont abból az okból, ha esetleg kiraknak, legyen tartalékom, most meg lenyúlnák. ezt is le lehet pontozni.
2012. aug. 25. 19:56
 20/20 anonim ***** válasza:
55%

Házassági életközösség fennállása alatt mindkét fél bevétele közös tulajdon. Nem kell mást tenned, mint a bíróságon bejelented melyik banknál milyen számlaszámon tartotta az összeget. Nem kell a levelet bemutatni, tudod a számlaszámot és kész. A bíróság hivatalból kikéri a banktól, ehhez jogod van. Értékpapírok esetén ismét elég a papírok megnevezése, itt sem kell a levél. A volt párod még hálás is lehet, hogy nem kevered bajba a közös vagyon kimentésének szándéka miatt.

Mindenki az ELŐTT nézzen utána a házasság fogalmának és tartalmának, mielőtt megköti. A másik fél is tudta, ha házasodik, onnantól minden fillér közös. Különben nem titkolózott volna. Írj egy ajánlott levelet a volt párodnak, sorolja fel a szerinte közös vagyon elemeit amin osztoznotok kell. Ha beleírja a számlát és a papírokat akkor semmi gond, ha nem, majd a tárgyaláson bemutatod a tudomásodra jutott pluszt. Még egyszer: nem kell a levél, csak az adatok.

2012. aug. 26. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!