Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ex külön gyűjtött bankszámláján egy nagyobb összeget házasságunk utolsó 2 évében, válópernél követelhetem a felét?
Kérdezük meg a kérdezőt: vajon ő nő vagy férfi? Ha válaszol, kiderül szerintem több is, és nem kell "feltételezésekbe" menni.
Egyébként kedves utolsó előtti onnan vettem, hogy ő a nő mert az esetek nagyrészében a nők nem tudnak 2 év alatt nagyobb összege külön bankszámlára összegyűjteni egyrészt azér mert még mindig nem keresnek annyit mint a férfiak- remélem ebbe is belekötsz majd- másrészt a nők sem piskóták de speciel egy olyan valós esetet sem tudnék mondani amikor hallottam volna olyanról aki a férje elől dugdossa a pénzt egy titkos számlán, a nők általában az utolsó fillérjüket is a másikra költik (előbb gyerek ha nincs akkor férj) ha szorul a horok (nem a milliomos nőkre gondolok akik folyton vásárolgatnak hanem a hétköznapi "egyszerű"). Kérdezz meg egy nőt hogy ha nincs elég pénzük hónap végén és nem elég a pénz normális kajára, kitől fogja elvonni? Magától vagy a pasinak nem főz rendesen?
Amugy meg férj és feleség. Mi titkolnivalójuk lenne egy házasságban? Simán felbonthatja a levelét erkölcsileg is oké, fura lenne majd lenne mindenkinek egy titkos élete. Szép kis házasság lenne. Az életét osztja meg vele, ennyi a minimum hogy tud mindenki mindenről.
A 4./8. válaszolónak ugyan jogában áll, hogy ez legyen a véleménye, de ettöl függetlenül jogilag nincs igaza.
Mellékesen az, hogy felbontotta a kérdezö a leveleket, erröl sehol sincs szó, ezen kivül senki nem tusja, hogy erre nem volt-e joga (pl. sok esetben az egyik házastárs a "könyvelö"), de erröl találgani értelmetlen dolog.
Ha netán illegásis módon is szerzett tudomát ezekröl, attól függetlenül még jár neki (jogilag) a fele.
Házassági életközösség fennállása alatt mindkét fél bevétele közös tulajdon. Nem kell mást tenned, mint a bíróságon bejelented melyik banknál milyen számlaszámon tartotta az összeget. Nem kell a levelet bemutatni, tudod a számlaszámot és kész. A bíróság hivatalból kikéri a banktól, ehhez jogod van. Értékpapírok esetén ismét elég a papírok megnevezése, itt sem kell a levél. A volt párod még hálás is lehet, hogy nem kevered bajba a közös vagyon kimentésének szándéka miatt.
Mindenki az ELŐTT nézzen utána a házasság fogalmának és tartalmának, mielőtt megköti. A másik fél is tudta, ha házasodik, onnantól minden fillér közös. Különben nem titkolózott volna. Írj egy ajánlott levelet a volt párodnak, sorolja fel a szerinte közös vagyon elemeit amin osztoznotok kell. Ha beleírja a számlát és a papírokat akkor semmi gond, ha nem, majd a tárgyaláson bemutatod a tudomásodra jutott pluszt. Még egyszer: nem kell a levél, csak az adatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!