Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek van esélyem munkát találni, eltartani magunkat? Vagy maradjak a férjemmel?
Szeretnék válni. 3 gyerekünk van.
A gyerekek előtt dolgoztam 5 évet, majd az első gyerek után ugyanott még 2-t, a középső és a kicsi között pedig visszamentem de sajnos kirúgtak. Ha elhagyom a férjem, ott leszek 3 gyerekkel munka nélkül, úgy hogy eddig csak 1 munkahelyem volt...
Szerintetek mit tegyek?
3 gyerek mellett a házasságot kellene rendbe hozni. Megbeszélni vele,hogy TE miben hibáztál? Egy házasságban nem csak az egyik fél a hibás,hanem mind a kettő! Talán neked is a gyerekeid fontosabbak,mint a férjeddel való foglalkozás beszélgetés? Vagy te is azt mondod,hogy nem vagy mellette boldog? Egy anyának nem a saját boldogsága a fontos,hanem a gyerekeké. A boldogság különben is csak illúzió.
A gyerekeknek családban kellene felnőnie. Minden házasságban vannak nehéz időszakok,válságok,de azokat közösen meg kell oldani. Erről szó a jóban-rosszban eskü.
Nem ismerem az indokaidat,sem a férjed véleményét,ezért csak általánosítani tudok.
Ha elválsz,akkor csak a tartásdíjat kapod. Minimálbér után az 20-30.0001.- Ft. Kaphatsz emelt családi pótlékot,ami pár ezer Ft-tal több,mint a mostani. Ha van az Önkormányzatnak pénze,akkor tankönyvre és az óvodai-iskolai étkeztetéshez segélyt. Ezen felül évente 5-10.000.- Ft-ot még.Munkahelyet pedig sem a korod,sem a 3 gyerek mellett nem fogsz kapni. Vagy legalábbis nagyon nehezen.
A helyedben én nem válnék. Hacsak nem alkoholista,vagy agresszív a férjed.
látod, 11-es, nem kell mindig prédikálni, amíg nem ismered a részleteket...
kérdező, szerintem ha elkezdesz munkát keresni, előbb-utóbb lesz. nagyvárosban laktok? ott nagyobb az esély. valami családtagra számíthatsz?
mi az, hogy minimálbéres vállalkozó a férjed? adót csal? kérhetsz ellene vagyonosodási vizsgálatot, ahol megütheti a bokáját...
Nézd, próbálj meg munkát találni először is. Aztán pár hónapig dolgozz, nézz körbe mik a lehetőségek. Közben ismerkedhetsz, hiszen ez a házasság már nem házasság. Kezdj el félre tenni annyi pénzt amennyit csak tudsz. Lehet hogy az új munkahelyen megismersz valakit.
A kapcsolatodat meg a férjeddel szorítsd a minimumra. Nem kell közös program semmi. Nyugodtan menjen nőzni. Végül is téged szerintem ez már nem érdekel. amint lett annyi pénzed, hogy biztosnágosan meg tudj élni, akkor add be a válást. Gondolom a lakás a kettőtöké, úgyhogy azt majd el lehet adni.
Elhiszem hogy ez baromi megalázó neked, hogy nem tudsz csak úgy lelépni, de sajnos ez van. Viszont ha már nem kötődsz hozzá érzelmileg, ami gyanítom hogy így van, hiszen elég kiábrándító amit művelt, akkor már nem is olyan gáz a helyzet. Simán elviselhető.
Köszönöm a válaszokat!
Elkezdtem titokban munkát keresni, regisztráltam több helyre is. A férjem azért nem tudhatja, mert más mondogatja hogy ne is menjek majd egyáltalán dolgozni.
Új kapcsolatot most egy ideig nem szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!