Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? Úgy tűnik, hogy 2 gyerekkel egyedül maradok
Van egy 4 évesünk, és félidős terhes vagyok. Helyrehozhatatlan a házasságunk. A szüleimhez fogok költözni, de ők ennyit tudnak segíteni, semmi többet.
A jövedelmem mindennel együtt kb. 100e ft. Hogyan lehet megoldani, hogy tisztességsen fölneveljek 2 gyereket?? A lelki részét sem tudom, hogy hogyan fogom feldolgozni, de az mégjobban aggaszt, hogy mi van ha enni sem fogok tudni adni a gyerekeknek.
Ne kérdezzétek miért jön a második baba-mert azt reméltem/tük attól helyrejön minden. tévedtem.
Beadot a nagyot óviba a kicsit bölcsibe és mész dolgozni. Akkor nem haltok éhen.
Én a 16 hónapos lányom 46 ezerből nevelem és alig várom már, hogy 2 éves legyen, hogy felvegyék a bölcsibe és mehessek pénzt keresni.
Hát szerintem 100 ezerből valahogy kijöttök ha a szüleid olyan rendesek,hogy befogadnak.Persze ha nem kell vagy nagyon minimálisan kell a rezsihez hozzájárulnod.A gyerekek apja gondolom gondoskodni fog a gyerekeiről anyagilag(is),fizet tartásdíjat utánuk.Kérheted a kiemelt csp-ot,bár nem sokkal több de azért ez jár.Érdeklődj az önkormányzatnál,hogy nem adnak-e valamilyen támogatást legalább amíg a kicsivel otthon leszel.
Sajnálom,hogy magadra maradsz a gyerekeiddel,nagyon nehéz lesz.A rosszindulatú hozzászólásokkal ne foglalkozz,vannak ilyen emberek sajnos.Érdekes módon nem azt írják ilyenkor,hogy adjon apuka többet ha már oda tudott csinálni felelőtlenül 2 gyereket aztán lelépni és élni mint hal a vízben egyedül.
Azt nem számoltad, hogy a gyerekek után jár majd gyerektartás!!!
Családi pótlékot 2 gyerekre számoltad?
És egyedülálló anyáknak az ovikban, bölcsikben, suliban vannak kedvezmények (pl. ingyenes tankönyv.)
Különböző támogatásokat is kaphatsz.
Szép lassan minden kialakul, ne félj! :]
Most az lenne a fontos, hogy nyugalmad legyen, a hasadban fejlődő kisbaba megérzi az idegességet!!!
Tudom, hogy a nyugalom lenne most fontos, de hát...
nem, a gyerektartást nem számoltam bele. biztosan segíteni fog a gyerekek körül.
neked is köszi!
Nyugodj meg!!!
Ha a szüleidhez költöztök, lakni már lesz hol, hidd el enni is mindig lesz elegendő! Abban biztos lehetsz, hogy a szüleid nem fogják hagyni, hogy éhezzetek!
Próbálj most a sok rossz helyett arra koncentrálni, ami pozitív : VANNAK szüleid, akikre támaszkodni tudtok! :D
VAN egy édes kis 4 évesed, és a pocakodban egy édes kisbaba, akikért megéri bármi nehézségen átvergődni...
Tudod, én nem vagyok vallásos, sokszor voltam már én is nehéz helyzetben, mégis mindig "lett valahogy"...
(2 gyerekkel maradtam egyedül, mégsem éhezünk, mindig megvan annyi, amennyire szükségünk van!) :D
Ilyenkor mindig az a mondás jut eszembe, amit Jézus mondott : "Ha az Isten bárányt adott, ad hozzá mindig elegendő legelőt is!"... :]
ha a gyerekek apja tud elegendő pénzt adni, akkor nincs gond. relatív, hogy mennyi az elegendő. neked/nektek kell tudni.
ha azonban nagyon bizonytalannak érzed a jövőtöket, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy örökbeadd a születendő kisbabádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!