Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kell eljárni annak, aki a gyermektartás összegét szeretné csökkentetni?
Férjem 7 éve vált el, az előző házasságából született egy fia. Tőlem 2 gyermeke született azóta. Az elsőszülött után havonta 20%-ot vonnak a fizujából, amit -tekintettel a másik két gyermekre - szeretne csökkenteni. Hová kell ez esetben fordulni?
A MEGVETŐ, SÉRTEGETŐ VÁLASZOK NEM ÉRDEKELNEK!
Az utolsó mondat biztosan elkerülte figyelmedet!!!!!
Egyébként nem vagyok gonosz mostoha, a gyerek többet beszélget velem, mint a saját anyjával, sőt: többet tartózkodik nálunk, mint otthon. Csak papíron lakik az anyjával.
Minek válaszolsz, ha nem vagy képben az egész helyzettel?
Egyébként az a baj, hogy sokan úgy gondolják, hogy a gyerektartásból kell fizetni a rezsit is.
A gyerektartás a GYEREK alapvető igényeinek kielégítését kell szolgálnia - mint ruházkodás, iskola stb. Nem kell fedeznie huszonhat szakkör, az internet és a kábeltévé meg a gyíkom tudja milyen extra költségeket.
Ha a papa fizet akár csak 25 ezret, akkor tegyen hozzá a mama is annyit + a családi pótlékot (mert ugyebár azt is a gyereknek utalják)! Nos, ennyiből nem lehet fedezni egy 16 éves gyerek költségeit? Aki ráadásul igazából majdnem mindig nálunk van?????!!!
A továbbiakban pedig akinek nincs jobb dolga az kíméljen meg!
Segítséget kértem, nem vagyok kíváncsi senki véleményére!
Aki me
Bocsánat, elsőnek szólt az előző komment, csak a pici gyerekem közben megnyomott valamit.
Szóval a végére még azt akartam írni, hogy aki nekiáll engem e helyzet miatt sértegetni, az csak saját magát minősíti.
Az első hozzászólónak mondom: nagyon el vagy tájolva és jobb lenne, ha nem tisztességes édesanyákat becsmérelnél.
Egyébként még a kérdező és családja volt nagyvonalú mivel a törvényben is az áll, hogy gyerektartásra a fizetés max. 50%-át lehet elosztani a gyerekek között. Az összes gyerek között! Mivel itt 3 gyermekről van szó fejenként nem 20% jár, hanem 17% durván. Amit jelen esetben már a harmadik gyermek megszületésekor lehetett volna jogosan kérni.
A kérdezőnek: Ha nem akartok ügyvédre pénzt kiadni aki elindítja ezt a folyamatot, bemehettek a bíróságra, ahol minden héten van egy nap ami panasznap. Ilyenkor ingyen látnak el jogi tanácsokkal és a keresetet is elindítják.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Érdekes módon eltűnt az első válasz; talán az adminok törölték.
Szeptemberben irány a bíróság-mert gondolom most épp szünet van.
Köszi még egyszer!
Nem tűnt el,lepontozták a hozzád hasonló undorító mostohák,akik hozzámentek egy olyan emberhez akinek gyereke van,és most azt akarják,hogy tojja le mert már Ő nem számít.
UNDORÍTÓAK VAGYTOK!!!!!!!!!
Csináljatok annyi gyereket amennyit el tudtok tartani tisztességesen nem egy másik szegény gyerek kárára Őt megrövidítve.
Remélem visszakapod az élettől ezt még,és pont ennyit fognak a közös gyerekeitek is számítani a pasidnak.Gyönyörű egy apa lehet,gondolom nem hiányzik az exnek.
A süket dumát meg tartsd meg magadnak ami arról a meséről szól,hogy talán jobban szeret téged az a gyerek mint az anyját.Jah,így csak jobban szerethet ennyi jóindulattal
Pfúj!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!