Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha megvan az ítélet a vagyonró...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha megvan az ítélet a vagyonról (házról), hogy kell eladni, vagy elárverezni?

Figyelt kérdés
ha közös a ház, fele-fele, van rajta hitel, tudom hogy azt is felezzük. A kérdés, ha megvan az ítélet, hogyan lehet rákényszeríteni a benne lakót, hogy adja el, és kifizesse a részem? Elvileg kiteszi a táblát, hogy eladó, de elzavarja az érdeklődőket pl. Újra pereskedni kell, és újabb ítélet születik? és ha akkor sem adja el? Ráadásul mennyi idő az egész, egy jó ügyvéd sokat segít egy ilyen ügyben? Illetve az ügyvéd sem tudja rávenni, hogy eladja.
2012. aug. 5. 19:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Érdemes a lakóval megbeszélni,hogy jobban jár ha eladja,nem zavarja el a lehetséges vevőket, mert így neki is több pénze lesz. Ugyanis ha túl sokáig húzza, akkor bírósághoz kell fordulni,hogy nem megegyezés miatt,a bírói ítélet ellenére sem hajlandó eladni a házat,és kérni a bíróságot,hogy árverezze ő el a házat.

Onnantól kezdve a bíró fogja hirdetni/árulni,és ők bizony nem arra fognak menni,hogy minél több pénz legyen a házeladásból. A legminimálisabb, elfogadható összeggel fogják hirdetni.

Én 15 évvel ezelőtt Budapesttől alig 30km-re alig 600 ezer forintért vettem egy 4 szobás hosszú parasztházat. A marakodó elvált házaspár nem akart egyezkedni,és addig húzták a ház eladását,míg az asszony a bírósághoz nem fordult. Amikor a bíróságon meghirdették,és lecsaptam rá,akkor személyesen látogattak meg mindketten,hogy voltaképpen 1 millió 200 ezerért akarják eladni,mert 1 millió 500 ezerre lett értékelve. De akkor már elkéstek vele. Én a bírósággal kötöttem szerződést házeladásra.. Szóval rosszul jártak..

2012. aug. 5. 19:56
 2/3 A kérdező kommentje:
köszi a választ
2012. aug. 5. 20:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Ahogy az előttem lévő írta, ha nem akarnak a felek megállapodni, akkor hivatalosan csak úgy, hogy bíróságon kéred a kényszerértékesítést.

Viszont javaslom, hogy a bíróságon kérj többlethasználati díjat az eladásig a bennmaradó exedtől, ennyivel is beljebb vagy anyagilag.

2012. aug. 6. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!