Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvehetik-e egy anyától a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvehetik-e egy anyától a gyerekeit, ha leszbikus?

Figyelt kérdés
A gyerekek 3 és 5 éves fiúk. Az apa nem akarja, hogy a leszbikus felesége nevelje a fiúkat. Az anya nem alkoholista, nem drogos, megfelelően ellátja a gyerekeit, ők a mindenei. Vajon a bíró mennyire veszi bele a döntésbe a leszbikusságot? Az apa is alkalmas lenne, bár sokat dolgozik, munkamániás, a fiúkat bébiszitter nevelné, ezen felül többfajta gyógyszert is szed(antidepresszáns, szorongásoldó stb.)
2009. júl. 18. 23:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%

dehogyis, ez nem kizáró ok. persze nem lenne egészséges, ha azt látnák a gyerekek, ha összeköltözne a barátnőjével, de amíg ez nincs, addig nem gond.

de mégha össze is költözne a leszbikus pár, akkor is ilyen kicsi korban jobb, ha az anyánál vannak a gyerekek, sokkal jobban sérülnének, ha az anyuka csak hétvégente lenne velük.

2009. júl. 18. 23:52
 2/16 anonim ***** válasza:
83%
Ez nem ok arra, hogy elvegyék a gyerekeit. Még akkor sem, ha összeköltözik egy másik nővel. Az más kérdés, hogy ebből a fajta szexuális életből a gyerekek semmit nem vehetnek észre. Dehát ez ugyanígy van akkor is, ha férfi és nő a gyerekek szülője. Ha egyéb kifogás nincs az anya ellen, nyugodtan nevelheti a gyerekeit.
2009. júl. 19. 00:00
 3/16 anonim ***** válasza:
80%

NEM!

Attól még, hogy az anya milyen szexuális beállítottságú, még tökéletesen alkalmas lehet a gyerekek ellátására.

Nyilvánvaló, hogy az exférj meglovagolja majd ezt a körülményt, de hiába, mert ez nem érv arra, hogy elvegyék a gyerekeket az anyától!

Viszont az apa kezelés alatt levő depressziója komoly ellenérv arra, hogy képes lenne ellátni két kisgyereket, akik kihozhatják a sodrából és akkor kiszámíthatatlan, hogyan kezeli majd a dühét?!

A munkamániája is ellene szól a gyekekek megfelelő ellátásának (az óvodából és iskolából nem lehet este 9-kor elhozni a gyerekeket!)...

A gyerekeknek sokkal megfelelőbb az anyukájuk óvó gondoskodása, mint egy idegen babyszitter felügyelete!

Nem azért, de ha az exférj sokat szemétkedik, én a feleség helyében bedobnám : nem véletlenül lett leszbikus! Az exférje érzéketlensége és hidegsége miatt lett elege a férfiakból egy életre!... ;]

2009. júl. 19. 00:19
 4/16 anonim ***** válasza:
93%
Nem, ez nem ok arra, hogy elvegyék. Persze a szexuális életet nem a gyerek előtt kell élni (mindegy, hogy azonos vagy ellentétes neműek a szülők), de normális szülő gondolom ezt tudja. (anyu iskolájában van egy kisfiú, 9 éves, és a szülei előtte - is - élik a szexuális életüket, a gyerekre meg ez olyan hatással van, hogy mutogatja magát a társainak, és a tanárokat is fogdossa)
2009. júl. 19. 00:35
 5/16 anonim ***** válasza:
30%
Valószínű,hogy nem veszik el az anyától a gyerekeket.De szerintem egyikük sem alkalmas arra,hogy normális érzelmű gyerekeket neveljenek.Az anya rossz példát mutat,és nem tartom kizártnak,hogy éppen miatta lett a férj depressziós.
2009. júl. 19. 06:29
 6/16 anonim ***** válasza:
23%
Hitler korában ez nem volt kérdés. Szegény gyerek! Milyen undorító példát tanul!
2009. júl. 19. 06:57
 7/16 anonim ***** válasza:
73%

"Nem lenne egészséges ..."

Ne hari, én az ilyen véleményeket úgy kiakadok mindig. Miután ezeregyedszer is tudományos tényként megállapították, hogy az ég adta világon semmi köze a gyerek szexuális orientációjának kifejlődéséhez egy esetleges meleg apa vagy egy leszbikus anya, még mindig sokan képesek ilyen hülyeséggel jönni.

De akkor ismét: ezt se elkapni nem lehet, se megtanulni nem lehet, ez egy genetikai vonzódás, ugyan olyan, mint másnál a heteroszexualitás, azaz csak azért mert a gyerek ilyet lát, nyugodj meg, nem lesz ő maga is leszbikus vagy meleg. Nekem a józan ész megáll ilyenkor komolyan. Hát hiába, sajnos mi olyan agyi szinten vagyunk, hog ymég mindig jobb családmodell egy alkoholista szülő aki veri a gyerekeket, csak nehogy meleg / leszbikus legyen. Kiakasztó komolyan !!!!

És ami félő, hogy tudok jó pár olyan esetről, ahol kedves bíró úr annyira gyöpös agyú, hogy az is kb így fogja látni, és a nagy bírói szabad döntés és függetlenség jegyében bizony a saját hülye meggyőződését is bele viszi egy ilyen ügy elbírálásakor, és ezért félő mi lesz az ügy kimenetele. Normálisabb országokban ilyen esetben a bíró eleve nem is merne másképpen dönteni, mert azonnal felháborodás törne ki, hogy diszkrimináció történik, de hát nálunk sajnos minden abszurdum elképzelhető, itt ebben a gyönyörű jogállamban, ahol a bíróságok legtöbbször főleg a józan észtől függetlenek.

Úgyhogy röviden válaszolva:

Felháborító ugyan, de ha olyan a bíró, simán kihozhatja, hogy márpedig ez károsan hat a gyerek fejlődésére, tudod ő mint bíró, mindjárt klinikai gyermek-szakpszichológus is. A fejem verem a falba az emberi hülyeséget tapasztalván sokszor, csak hát szintén sokszor nem babra megy ez az emberi hülyeség.

2009. júl. 19. 07:58
 8/16 anonim ***** válasza:
68%

Ja és adj már nekem lécci arra egy definíciót, mi az hogy "egészséges" ??

Ugyanis én pszichológusként ilyet nem ismerek sajnos, olyat viszont igen, hogy maga ez a tény nem káros.

2009. júl. 19. 07:59
 9/16 anonim ***** válasza:
44%

"nem véletlenül lett leszbikus" ......

jaj nekem ...... már megint az a bizonyos emberi ostobaság amiről beszéltem.

te figyelj olyanról nem hallottál még, hog yvalaki csak úgy nem "LESZ" leszbikus, hanem ez genetikailag kódolt, méghozzá bizonyítottan kódolt szexuális orientáció, szóval hát nekem elakad a lélegzetem is, ha iyleneket olvasok. Mintha bizonyos, tudományos tények egyszerűen sokakhoz nem jutnának el, és nagyobb teret kap a személyes ostoba meggyőződés, ami legtöbbször persze semmi racionális tényen nem alapszik, csupán szimpátia vagy antipátia, meg ugye jönnek a fanatikus katolikusok a hülyeségeikkel ....

JAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

2009. júl. 19. 08:02
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Mai törvényeink szerint (szerencsére) nem.

Gondold végig, épp törvényesíteni kezdik az azonos neműek együttélését, Terry Black(jól írtam?) ki tudta harcolni az örökbefogadást stb.

Ideje is volt, hogy változzon törvényi szabályozás ez ügyben, remélhetőleg a közfelfogás is hamarosan leköveti.

2009. júl. 19. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!