Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ki fizeti a perköltséget...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki fizeti a perköltséget gyerektartás ügyben?

Figyelt kérdés

Az exem pert akar indítani ellenem mert kevesli a 60.000 gyerektartást.

Azzal vagdalóznak az ügyvédjével hogy írjam alá a 85.000-es megállapodást vagy perelnek és rám terhelik az összes ügyvédi költségét.

Ezt megtehetik?

Én is fel fogadok egy ügyvédet.

2012. aug. 1. 16:47
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
90%
A vesztes. 1 gyerekre elég a 60000, de ha havi 1 milliót keresel, ítélhetnek többet, a 85000 még reális ilyen esetben. Próbálj megegyezni, hogy mondjik nem gyt-ként adsz még 25000-et, hanem azt egy számlára teszed a gyerknek, a gyerek nevére, az úgy tisztességes mindkét oldalról.
2012. aug. 1. 16:55
 2/21 A kérdező kommentje:

190 ezret keresek és 2 gyerekre fizetek ennyit úgy hogy nekem is van 1 gyerekem a feleségemmel

Nem akarok 85 fizetni így bele megyek a perbe csak nem értem hogy ki mit fizet

köszi a választ.

2012. aug. 1. 16:59
 3/21 anonim ***** válasza:

Szerintem ha kiskorú a gyerek, akkor a gyerekkel egy háztartásban lakó szülő részére kell fizetni. Mivel a gyerekek költségeit ő fizeti, nem maga a gyerek.

Kérdező: milyen jövedelemmel rendelkezel? Hány gyerek után fizetsz?

2012. aug. 1. 16:59
 4/21 Pityeeesz ***** válasza:
68%
A legjobban teszed, ha felfogadsz egy ügyvédet, nehogy már az exed veled tartassa el magát. Az ilyentől a gyomrom felfordul.
2012. aug. 1. 17:00
 5/21 anonim ***** válasza:

Pardon, egyszerre írtunk. A 190 bruttó vagy nettó?

Nem hinném, hogy megállapítanak ennyit, hiszen ez a fizetésed fele, ha nettó. Mivel még egy gyerekről kell gondoskodnod, valószínűleg a 85-öt fogják harmadolni és ennek a kétharmadát ítélik meg, ami kb 60e. Esetleg 2-3 ezret emelhetnek.

2012. aug. 1. 17:01
 6/21 anonim ***** válasza:

A felperes előlegezi az illetéket, a per folyamán pedig mindenki előlegezi a saját költségeit.

Aztán a bíróság, mikor ítéletet hoz, akkor dönt arról, hogy ki viseli a költségeket - általában a pervesztes fél, de szoktak úgy is dönteni, hogy megosztják, vagy azt mondja, hogy mindenki viseli a saját költségeit.

2012. aug. 1. 17:01
 7/21 anonim ***** válasza:

Kedves 3., PERköltségről beszélünk.

A PERköltségnél senkit nem érdekel, hogy mennyit keres az illető (hacsak nem azért, mert költségmentességet, vagy költségfeljegyzési jogot kért - ebben az esetben persze vizsgálják), és az sem számít, hogy kinél vannak a gyerekek.

Csak az számít, hogy ki indítja a pert - ő fizet illetéket -, meg utána, hogy kinél merül fel a költség. Ezt nevezik előlegezésnek. Mikor felmerül, valakinek ki kell fizetnie.

Utóbb a bíróság meg eldönti, hogy megtéríti-e majd ezt valaki, vagy nem.

2012. aug. 1. 17:03
 8/21 A kérdező kommentje:
mennyi az illeték és mennyi a perköltség kb?
2012. aug. 1. 18:16
 9/21 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, hogy van de inkább bukj el egy perköltséget mint egy ilyen pénzéhes nőnek fizess többet.
2012. aug. 1. 19:46
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

én uyg tudom az illeték most már talán 30 ezer ft. aszt hiszem 12 ezerről emelték meg. ezt az fizeti aki kezdi a pert. tehát a felperes. e befizetés nélkül el sem indul a per.

utána meg a perköltség sok mindent ki tehet. elsődlegesen ügyvédi díj. viszont ha ő lesz a vesztes fél. tehát az ő kérelme el lesz utasítva akkor ugye ő ebben a vonatkozásban veszített hisz nem ítélték meg neki azt amit kért. ez esetben TE igényelheted az ügyvédi díj megtérítését. Hisz valamilyen szinten téged belevert egy ilyen költségbe. te magadtól, önszántadból nem kerestél volna fel ügyvédet.

Perköltség meg ugye lehet még pl. szakértő kirendelése ha pl. a gyermekek elhelyezésénél sem tudtok megegyezni.

Nálunk párom 1 gyerekre fizetett önszántából 60 ezer ft-ot. bíróság jóváhagyta ezt az összeget. anyukának nem felelt meg, és megfellebbezte a döntést. mint utóbb kiderült ennek is volt egy díja. másodfok helyben hagyta az első fok döntését, tehát anyukát elutasította a másodfok is. na ennek is volt díja, amit kőkeményen behajtottak anyukán. a fellebbezés díját valahogy úgy kell kiszámolni, hogy a követelés x százaléka. (Éppen azért, hogy az ember ne fellebbezgessen csak úgy bele a vakvilágba) Esetünkben anyuka 120 ezer ft-ot írt a fellebbezésében. Így ennek kellett valahány %-át megfizetnie.

2012. aug. 1. 19:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!