Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Férjemtől tavaly váltam el....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férjemtől tavaly váltam el. Anyósom még élt amikor ránk íratta a házát, mivel én ápoltam is meg mi segítettünk neki. A házba nekem csak 1/1072 részem van papíron meg másik helyen 5000 ft. Akkor most ennyiért tényleg alá kell írnom a lemondást?

Figyelt kérdés
Anyósom temetését is együtt fizettük ki,mivel akkor még együtt voltunk.

2012. júl. 26. 17:05
 1/4 anonim ***** válasza:
57%
Ez aztán a kérdés. :D
2012. júl. 26. 17:10
 2/4 Shai-Hulud ***** válasza:
29%

Nem vagy köteles eladni a tulajdonrészedet. Erre senki nem kényszeríthet.

Viszont akkor a tulajdonrészed arányában hozzá kell járulnod a ház fenntartási költségeihez. Tehát ha a ház rezsiköltsége pl. egy hónapban 50000 Ft, akkor durván 50 Ft-ot fizetned kell a költségekből.

Ha ilyen a helyzet (le akarnak mondatni), akkor helyedben ezt átvételi elismervény ellenében fizetném meg, vagy tényleg eladnám a részemet. Hiszen egy 10 milkás ház esetén is csak 10 ezer forint a tulajdoni hányadod...

Pedro

2012. júl. 26. 17:14
 3/4 anonim ***** válasza:
65%

Gondolom,ez elirás " 1/1072 részem"

De teljesen mindegy, ha akármennyi részed is van, örökös vagy, ha nem akarod megkapni, akkor le kell mondanod róla, ha meg akarod tartani, akkor meg nem.

(Az meg lényegtelen, hogy a temetést ki fizette)

2012. júl. 26. 17:15
 4/4 anonim ***** válasza:
1/1072 rész??? Lényeges kérdés: családi, vagy társas házról van szó? Mert az utóbbinál szokás ilyen arányokról beszélni, míg egy családi háznál nagyon nem! Ezt - mielőtt bármit aláírsz - tisztázd egy jó ügyvéddel!!! Olvastasd el a hagyatéki eljárásról szóló végzést és vidd el a tulajdoni lapot, mert mint résztulajdonos, minden további nélkül azt kikérheted a Földhivatalnál!
2012. júl. 27. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!