Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Akik elválnak, de kénytelenek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik elválnak, de kénytelenek továbbra is egy lakásban lakni, azok hogyan oldják meg?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a költségek megosztására. Illetve az étkezésekre, főzésre. stb.
2012. júl. 18. 13:46
 1/6 anonim ***** válasza:
ha jól tudom a bíróság meghatározza ki melyik helyiséget használja, de ezt egy válóperes ügyvéd jobban tudja, és a költségek feleződnek, illetve ha gyerek van, az bonyolítja, mert ha te eteted őket, és ruházod, neked többet kell költened, illetve a fizetés sem egyforma. A főzést meg miután sem élettársak nem vagytok sem hasonló, csak közös lakásban éltek, mindenki azt eszik és főz amit akar. A lényeg hogy nem alkottok egy gazdasági közösséget.
2012. júl. 18. 15:10
 2/6 anonim ***** válasza:
de ha elmész a gyermekjóléti központba ott van ingyen jogi tanácsadás
2012. júl. 18. 15:12
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Szívesen olvasnám még, ha van esetleg valakinek saját tapasztalata.

Ezt úgy értsem, hogy a bíróság meghatározza, hogy van 3 szoba, ebből mondjuk egy a gyermeké, és akkor egyiket használhatja az elvált férj, a másikat pedig az elvált feleség? ( De mondjuk az egyik szoba éppen kétszer akkora mint a másik!?)A konyhát meg mondjuk közösen?

2012. júl. 18. 15:20
 4/6 anonim ***** válasza:
pont mostanában voltam ügyvédnél válás miatt, és sok mindent mondott, erről is szó volt, de ez annyira nem ragadt meg, mert nálunk ilyenről szó nem lehet, de valami ilyesmit magyarázott, hogy elosztják a lakást, persze igazságosan nem tudják, az képtelenség, de ki kell jelölni a területeket, közöseket is. De tényleg az lenne a legjobb ha felkeresnél egy ilyen központot. Ott egy ügyvéd részletesen elmondja ezt.
2012. júl. 18. 15:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Én a gyerek vagyok egy ugyan ilyen szituból. Végül 17 évesen én költöztem el, mert nem bírtam tovább. Ha van gyerek akkor kérdezzétek meg őt is. Sajnos nálunk ez nem történt meg.
2012. júl. 19. 15:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk Anyám szekrényekkel elfelezte a nappalit, a konyhára és a fürdőre pedig időbeosztás volt. Az anyagiakat nem tudom, kicsi voltam.
2012. júl. 20. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!