Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hivatalosan a héten elváltunk, a 3 éves gyerekkel anyumékhoz költöztünk. Szeretnék kapni x összeget a lakásból, de ő nem ad annyit. Vissza tudok költözni még a régi lakásba?
Ha közös volt a lakás, akkor a bíróság állapítja meg, mennyivel kell kifizetnie az egyik félnek a másik felet.
Ha nem volt közös, akkor meg úgysem jár semmi.
Ez nem akarat kérdése. Ha nem vagy tisztában azzal, mi jár és mi nem, menj el a bíróságra és kérdezd meg őket.
Mi értelme lenne visszaköltözni? Vagy ha vele akarsz egy lakásban élni, akkor minek váltál el?
A vagyonmegosztásnál nem az a lényeg, hogy te mennyit akarsz, meg ö mennyit akar adni, hanem mennyi jár neked. Ezt a biróság dönti el, és az teljesen lényegtelen, hogy jelenleg hol laksz.
Ha a lakást a házasság alatt vettétek, akkor az értéke felezödik, mint ahogy mindennek, amit ez idö alatt vettetek, természetesen az esetleges adóságok is.
a lakás önkormányzati, megvásárlás alatt van,
A lakás még egyikőtökké, így pénzt sem lehet követelni senkitől. Azt megtehetitek,hogy kifizetitek közösen a fennmaradó hitelt ami még hátravan,hogy teljes egészében ti legyetek a lakástulajdonosok. Utána lehet kérni a lakás feleződését.
Jelenleg csak az eddig közösen fizetett hitel felét kérheted vissza. Ha a férjed nem hajlandó megegyezni veled,akkor bírósághoz kell fordulnod.
De most mondom neked,hogy akár 4-5-6 évig is eltarthat mire lezáródik a vagyoni per.
A testvérem 4,5 éve harcol a bíróságon,hogy megkapja a törvény által kimondott öröklakás 40%-át pénzben..Eddig még mindig semmi,mert a volt férj állandóan fellebbez.
hú, hát akkor már jó sokba lehet az ügyvéd költsége?
de az mégis csak nevetséges, hogy 500 ezer forinntal szúrja ki a szemem, holott kb. 5.ször annyit fektettem bele
csak azért, mert jelenleg 100-at keres?
A testvérem eddig 450 ezret fizetett az ügyvédnek.Ennyiért vállalta. És még mindig nincs vége.
A volt férjeddel ha nem tudsz egyezkedni,akkor csak vagyoni perrel tudsz érvényt szerezni..De írtam,nem lesz hamar abból pénz..Szerintem próbáljatok meg peren kívül megegyezni
értem
igazából magyarul akkor szerinted elégedjek meg, amit ad :( ebből nem lehet új életet kezdeni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!