Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány éves kortol veszik figyelembe a gyermek döntését gyermekelhelyezésnél?
Figyelt kérdés
2009. júl. 9. 11:14
1/7 anonim válasza:
Ha jól tudom 14 éves kortól,de kivételes esetekben ha indokolt meghallgatják a kisebb gyereket is.
2/7 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy 14 éves kortól, de bizonyos esetekben a kisebbek véleménye is számít.
3/7 anonim válasza:
Ez a magyar törvény!! Tegyük fel, az apukának nincs se lakása se kocsija, semmije, de minden megenged a gyereknek. Az anyukának van autója, lakása szóval biztos háttere, de nem enged meg mindent a gyereknek, mert rendszerezni is kell néha... Szerintetek kit választ a gyerek? Nem akarok gonosz lenni, persze mindkét szülő szereti a gyereket, nem testileg fegyelmezi. De akkor is... Néha észre veszem, hogy a lányom szívesebben van az apjával, mert ott akkor alszik el amikor akar, vagy fürdik este vagy nem, ha akar mos fogat is. Szóval rendszeresség nincs náluk. De erre majd biztos rá jön pár év múlva, hogy nem az ő módszerük a jó.
4/7 anonim válasza:
Az én szüleim elváltak és 12 éves voltam,amikor meghallgattak.A tesóm pedig 10.Azóta már elváltam én is,megnőttem:)Sajnos túl vagyok egy váláson és az ex férjem igényt tartott a kislányunkra,aki akkor 6 éves volt.Őt is meg hallgatták volna,ha a volt férjem továbbra is ragaszkodott volna a lányomhoz.Tehát a mai világban indokolt esetben már 6 éves gyereket is meg hallgatják.Természetesen előtte egy pszihológus,hátha a gyerek befolyásolva van stb.
5/7 anonim válasza:
Mindig az anyának ítélik,és a pszihológus azt fogja megállapítani,hogy a gyereket nem befolyásolta senki,mert a gyerek ezt állítja,eszébe sem jut tovább vizsgálódni.Örül,hogy letudja a napi penzumot. Tapasztalat a környezetemben néhány családnál.
6/7 anonim válasza:
Az ítélőképessége birtokában lévő gyermeket az őt érintő kérdésekben mindig meg kell hallgatni. Ez a kor változó, gyerekenként más, ahogy korábban írták akár 6 éves is lehet. A másik oldala meg hogy a 14. életévét betöltött gyermek egyetértése nélkül nem helyezhető el, akinél nem akar lenni oda nem vihetik, persze kivéve ha amit ő "választ" az veszélyeztetné.
7/7 anonim válasza:
Amikor az én szüleim váltak én 11 éves voltam a húgom 6 éves és a nővérem 12 éves.Mind a hármunkat megkérdeztek,hogy kivel akarunk együtt élni...A bírónő azt hozzá tette,hogy a testvéreket nem fogják szét választani ha mindhárman ugyanazt a szülőt választjuk...Egyébként Apám nevelt fel minket(mi akartuk így), azóta mindhárman felnőtt emberek lettünk,és igyekszünk vissza adni a nyugdíjas apánknak azt amit tőle kaptunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!