Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vajon figyelembe veszik az én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vajon figyelembe veszik az én gyerektartásomat is?

Figyelt kérdés
Párom ex felesége emeltetni akarja a gyerektartást(most 30.000-et kap egy gyerekre).Nekünk van egy közös és nekem van egy sajátom az előző házasságomból.Tehát 2 gyerek van a háztartásunkban.Figyelembe veszi a bíróság az én gyerektartásomat,amit én kapok,azt is bevételnek számolja majd?10.000-et kapok a fiamra.Párom fizetése 145.000,én gyesen vagyok még,ami hamarosan letelik.Szerintem ebben az esetben nem szabadna bevételként tekinteni az én gyerektartásomra,hiszen azt a fiamra kapom.Szerintetek?
2009. júl. 9. 09:25
 1/7 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem a család bevételébe beletartozik, ugyanúgy, ahogy a gyerekedre jutó költségek a kiadásokba is beletartoznak. Ha egy háztartásban éltek a pároddal, nem lehet féloldalasan számolni. Még ha ilyen kis összeg is amit te kapsz.
2009. júl. 9. 09:32
 2/7 A kérdező kommentje:
Oké,értem.Viszont akkor miért van az,hogy amikor valaki csökkenteni akarja,akkor az új feleség gyereke nem számít,mert arra fizet apuka.Ugyanis ilyeneket olvastam,mielőtt ki írtam volna a kérdésem.Tehát,ha jól értem,amit az én exem fizet gyt-t,az bevételnek számít,de a fiam eltartása,az nem számít kiadásnak,ha a volt feleségről és az ott élő gyerekről van szó,amikor az az emelést kéri?Szerintem elég nagy összeget fizet a párom egy gyerekre.Lehet ezt még emeltetni?
2009. júl. 9. 09:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A Te gyerektartásoddal nem fog foglalkozni a bíróság.Lehet,hogy megkérdezik kapsz-e a gyereked után,de nem szokták ezt figyelembe venni.Minden gyerek után a saját apjának kötelessége gyerek tartást fizetni.A párodnak hivatalosan 2 gyereke van,róluk kötelessége gondoskodni.Gyerekenként általában 20%-ot szoktak tartásdíjként megállapítani,max a fizetés 50%-a lehet.

Az ex 20-25%ot követelhet 1 gyerek után.De szerintem a 30000ft gyerektartás nem kevés,nem hiszem,hogy ezt még emelnék.Hacsak a gyerek körül valamilyen okokból fel nem merülnek extra nagy kiadások.Nektek is kell valamiből éni.

2009. júl. 9. 09:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát igen.Mi gondolkoztunk egy babán,de nem tudom...sajnálnám,ha az én gyerekeim nélkülöznének,mert ez a 30.000 nagyon sok.Megérezzük.Csökkentésen is gondolkoztunk,de szerintem esélytelen:(Meg hát egyből az lenne,hogy a gyereken át állunk bosszút,pedig ez nem erről szólna.Az a baj,hogy az ex elég pénz éhes és ahol tud,bosszúságot okoz.Remélem számítani fog az is,hogy a nagy fiam már iskolás és az is pénzbe kerül,a pici pedig hamarosan kezdi az ovit.Nem tartanám jogosnak,ha a fiam pénzét is "elvennék"a párom gyerekének,hiszen azt az én exem a sajátjára fizeti,nem máséra.
2009. júl. 9. 09:53
 5/7 anonim ***** válasza:
52%
Nem fogják figyelembe venni,vagyis nem számít ez nektek bevételnek.De azt sem veszik majd figyelembe,hogy a nagyfiad iskolás ugyan így.Ugyanis a gyerekeket mindig a 2 szülőjük kötelessége eltartani.A Te fiadat az exednek és neked,a közöset pedig a párodnak és neked.A párod gyerekét a párodnak és az Ő exének.Tehát ilyen formában a Te fiad után járó gyt nem a család bevétele,viszont amikor a párod gyerekére állapítanak meg gyt-t akkor sem számít,hogy a Te előző kapcsolatodból született gyereknek milyen kiadásai vannak,hiszen az a Te és az exed dolga.
2009. júl. 9. 09:58
 6/7 A kérdező kommentje:
Egyébként pedig egyet értek,mert minden apának kötelessége segíteni a gyerek megélhetését,de szerintem ez vonatkozik az anyákra is.Az én fiam táborba megy,de nem követelőztem az exemen,hogy fizesse a felét.Fizeti a gyerektartást,segít a sulis dolgokban és kész.Nem követelőzök.De ez én vagyok.Természetesen,amikor cipő,vagy valami olyasmi kell,megkérdezem,hogy tud-e segíteni,de nem követelőzök.Az én exemnek nincsen másik kapcsolatból gyereke,de ha lenne is,én nem azzal indokolnám az emelésre tartó igényemet,hogy ha az egyiknek jut,jusson a másikra is.Nálunk az ex ezzel érvel,és jelezte,hogy kössük fel a gatyánkat.Nálunk sajnos nem jut egy gyerekre 30.000,mint ahogy az ex kap.Mondtuk neki,hogy ne csak az orráig lásson,mert sok anyuka 2 gyerekre kap ennyi tartásdíjat.
2009. júl. 9. 10:03
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát, nem tudom, hogy miért sok ekkora fizetésből a 30.000.

Ez 20 % és annyit szokás egy gyerek után adni, amennyiben összesen 2 gyerek van. Éppen megfelelően van megállapítva jelenleg. De esetenként 25%-ot is megállapítanak.

Ha jól értem a kiírást, szerinted 2 gyereket vegyenek nálatok figyelembe, mint költség, de az egyik után befolyó gyerektartást ne vegyék figyelembe, mint bevétel? Ez nem fog menni.

Párodnak itt 1 gyereke van, és ott is. A 145.000-ből 30.000-et kap az egyik, elvileg annyi jut a másik, közös gyereketekre is és a fizetése 60 %-a jut a párod megélhetésére (és a tiédre is).

2009. júl. 9. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!