Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A férjem gyereke örökölhet az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem gyereke örökölhet az én ingatlanomból?

Figyelt kérdés
8 évig egyedül fizettem lakáshitelt,a 9. évben ismerkedtem meg a férjemmel,1,5 év múlva költöztünk össze. Tehát a férjemmel összesen fél évig fizettük közösen. Most van egy közös gyerekünk, a lakás az ő nevére került. Az előző házasságából született gyereknek a férjem halála után lesz valami jogi alapja követelni az ingatlanból valamit?

2012. jún. 24. 22:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kérdező gyerekének a nevére került, miért is örökölhetne a másik gyerek? Kizártnak tartom, hogy a valóban félreérthető kérdés arról szólna, hogy az új férj nevén lenne a lakás cserébe, hogy fizetett fél évig a hitelbe. Ennyire nem lehet hülye senki sem. Egyébként egyeneságon öröklődik az ingatlan, tehát első körben a vérszerinti gyermek az örökös.
2012. jún. 24. 22:53
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

"Most van egy közös gyerekünk, a lakás az ő nevére került"

Mi nem egyértelmű ezen?

A másik gyerek csak abból örökölhet,amiben az apjának volt tulajdonjoga.Szerintem nem kell aggódnod emiatt.

2012. jún. 24. 22:53
 13/22 anonim ***** válasza:
28%
bocs nekem úgy jött és a mai anyák 90%-a egy szerencsétlen balfas.z, aki hagyja magát alárendelni a férjének,tehát simán el tudom képzelni a dolgot.
2012. jún. 24. 22:56
 14/22 A kérdező kommentje:
Bocs ha nem egyértelmű, a közös gyerekünk nevére került a lakás.
2012. jún. 24. 23:24
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha eleve a közös gyermeketek nevén van a lakás, akkor annak az örökléshez semmi köze. Örökíteni csak tulajdont lehet, a lakás nem a férjed tulajdona, így nem is képezi az öröksége tárgyát, szó nem lesz róla soha, még csak nem is végrendelkezhet róla, semmi köze hozzá.

Ha a közös gyermeketek meghal majd egyszer nagyon nagyon soká, és nem születik gyermeke, akkor lesz oldalági öröklés és örökölhet belőle a féltestvére.

2012. jún. 24. 23:46
 16/22 A kérdező kommentje:

Ok, köszi :-)

Lehet hogy valakik szemében gonosznak tűnök, de nem más gyerekének dolgoztam évekig. Van neki is anyja, nem az én hibám, hogy neki nem a gyerek az első.

2012. jún. 24. 23:50
 17/22 anonim ***** válasza:
Így, hogy a közös gyermeketek nevén van az ingatlan, azt tőle nem veheti el senki, öröklés tárgyát nem képezi.
2012. jún. 24. 23:56
 18/22 anonim ***** válasza:

"Most van egy közös gyerekünk, a lakás az ő nevére került."

Ezt valóban baromi nehéz értelmezni...

Amúgy szerintem sem kap így semmit a másik.

L/25

2012. jún. 25. 00:08
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem örököl, viszont a legnagyobb marhaság a gyerek nevére íratni a lakást. Bármelyik fél visszaélhet vele.
2012. jún. 25. 08:06
 20/22 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben, ha ki akarja zárni a másik gyereket, nem tud mit tenni. Mondjuk ha az anya nevére kerül teljesen a lakás, úgy más. A férj gyerekének hozzá semmi köze, az ő javaiból soha nem fog semmit örökölni.
2012. jún. 25. 08:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!