Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyermek elhelyezése ideiglenesen?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyermek elhelyezése ideiglenesen?

Figyelt kérdés

Szeretnék tanácsot kérni.

Férjemmel külön költöztünk 3 hete, megegyezési problémák miatt. Van egy 11 hónapos babánk.

Egy hete kaptam egy fenyegető levelet az anyjától, h. elveszi tőlem a gyereket.

ezután én mondtam a férjemnek h. nem akarnám oda adni így a gyereket, mert ha nem adják vissza akkor nem tudom vissza kapni.

Férjemmel még labilisan állunk nem szeretnénk válni, de vannak problémák amiket meg kéne oldani, jelenleg párterápiára jelentkeztünk be (még nem voltunk).

A szüleim nagyon komolyan vették a fenyegetést, ezért minden alkalommal mikor a férjem babázik egy bizonyos téren szoktunk összejönni, mindig ott van valaki (messzebb) aki szemmel tart minket, ha a babát el akarnák vinni.

Mivel még nem vagyunk teljesen elhatárolodva egymástól, csak külön élünk, és szeretnénk megoldani a problémánkat, de az ideig mit lehetne tenni h. kicsit rugalmasabban menjenek ezek a gyerek látogatások, és ne kelljen attól félnünk h. nem kapjuk vissza a gyereket.

Esetleg ügyvéd által lehetne e írni valamilyen papírt h. én jelenleg egyedül nevelem a babát, és így vissza tudnám kapni , ha netán ez felmerülne. Vagy valami ilyesmi ami nem jár hónapokig való hercehurcával, hanem rögtön megoldást nyújt ideiglenesen erre a problémára.

Válaszukat előre is köszönöm.

2012. jún. 8. 11:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Közöld velük, hogy gyermek rablásért börtön jár. Tőled meg csak akkor veszik el a gyereket, ha képtelen vagy biztosítani neki a lakhatást, az étkezést, ha qrva, vagy drogos, ha vered a gyereked . Anyósodéknak nincs beleszólásuk a gyermek elhelyezésbe.
2012. jún. 8. 11:53
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod.

Igen ez igaz hogy semmi közük hozzá mondtam is a férjemnek, sajnos ebből látszik a probléma is hogy mindig anyós irányítja a férjemet.

Ameddig hivatalosan nincs dokumentálva hogy nálam van a baba elhelyezve addig az apa is ugyanolyan jogokat gyakorol. És így elvihetik anélkül hogy bármit is tehetnék.

Erre szeretnék egy megoldást ha lehet, ami nem több hónap alatt zajlik le.

2012. jún. 8. 12:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Jelenleg csak megegyezni tudtok a láthatásban. Ha anyósodék és a párod maguknál akarják a gyereket elhelyezni,akkor be kell adni a válást és elindul a gyermekelhelyezés. Ha nem akartok válni,akkor se vehetik el tőled,csak úgy. Hivatalosan meg pláne nem. Csak akkor itélik meg az apának a gyereket,ha az anya súlyosan veszélyezteti az életvitelével a gyereket,nem tudja ellátni,niny lakás stb. Sz@rd le anyósékat,ők nem vehetik el a gyereket,ha mégis,az gyerekrablás lenne,mennének a börtönbe!
2012. jún. 8. 13:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha válófélben lennétek, lehetne kérni ideiglenes gyermekelhelyezést a bíróságon, de így... nem tudom. Én a helyedben a gyámügyön érdeklődnék, vagy családsegítő szolgálatnál, hogy ilyenkor mi a teendő. Esetleg még itt: www.jogiforum.hu
2012. jún. 8. 17:49
 5/5 anonim ***** válasza:
11 hónapos gyereket gyakorlatilag CSAK az anyánál helyeznek el.
2012. jún. 8. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!