Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válaszolnátok nekem válással...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válaszolnátok nekem válással kapcsolatban egy-két kérdésemre?

Figyelt kérdés

Sajnos válunk, ugyanis a férjemnek lett egy új nője, és itthagy engem meg a 20 hónapos kislányunkat. (Ő akar válni)

Mivel sosem váltam még, pár kérdésre szeretnék választ kapni.

Először is, hová/kihez kell elsőként fordulni? Ügyvédhez, vagy bírósághoz? Mennyibe kerül? A felperes fizeti? Annyit tudok, hogy idéntől 30.ezer forint, de nem tudom, ezen kívül még az ügyvédnek mennyit szoktak adni. Férjem szerint kérhetünk csökkentett összeget, mert munkanélküliek vagyunk mindketten (vagyis hát én gyesen vagyok).

Valamint kérelmezhetem-e a bíróságot, hogy x éves koráig csak velem együtt vihesse-e el a lányunkat? Nem azért mert félek, hogy baja lesz, hanem azért, mert tudom mennyire anyás, az apját jóformán nem is látta, és tudom anyósomékhoz ha elmentünk hárman, még pisilni sem tudtam elmenni, mert annyira üvöltött utánam, hogy szabályosan remegett.

Hirtelen ennyi jutott az eszembe, megköszönöm, ha valaki tud nekem segíteni.

2012. máj. 24. 19:28
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Azért remélem nem így van. Holnap bemegyek a családvédelmishez, biztos tud pár kérdésemre válaszolni.
2012. máj. 24. 22:10
 12/15 anonim ***** válasza:

Külföldi élethez csak annyit fűznék hozzá,hogyha az apa nem egyezik bele,hogy a lányodat kividd,akkor nem viheted ki.Ha belegyezik,akkor nincs gond,de neked kell megoldani a láthatását.Vagyis a repülőjegyet neked kell állni.Ha nem egyezik bele, és ennek ellenére külföldre mész,akkor törvényt sértsz,és miattad nem tudja az apuka a szülői kötelességét teljesíteni,Akár be is perelhet.

Nem írtad a lényeget.

Megtudtok egyezni mindenben?Tudtok közös megegyezéssel válni??Ha nem,és vita van mindenből akkor mindenképpen javasolt egy ügyvéd jelenléte.

Én elváltam(a fiam 4 éves volt akkor)Mi szülők igyekeztünk emberségesek maradni,és nem mutatni a gyerek előtt a feszültségeket.Közös megegyezéssel elváltunk,így ügyvédre sem volt szükségünk.Sőt én pár évvel később Angliába költöztem,és a volt férjem beleegyezett.A fiam repülőjegyét mindig én fizettem.(minden nyarat,és iskolai szünetet otthon töltött az apjával,ezért ma is nagyon jó a kapcsolat közöttük)

2012. máj. 24. 22:21
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha lesz közös megegyezés, nem kell ügyvéd. Kérj az illeték alól mentességet, szerintem megkapjátok. "Klassz" az apuka, innen is gratulálok neki, meg az új nőnek is, támogassa csak!
2012. máj. 25. 08:43
 14/15 A kérdező kommentje:

Én is angliába szeretnék menni, mert régen éltünk kint együtt pár hónapot. Persze akkor még nem volt meg a lányunk.

Bizony milyen klassz pasi.... eleinte úgy nézett ki mindenben meg tudunk egyezni, de sajnos úgy tűnik nem lesz szép válás, mert befolyásolják, hogy vigyen mindent...de ez így hosszú. Remélem beleegyezik ha ki akarom vinni, mert itt nem lesz valami fényes élete neki. Aki tegnap eljött az már nem az én férjem volt, teljesen kifordult magából, irányítják őt. Úgy képzeljétek el, hogy még a lánykérő gyűrűt is visszakérte, meg az anyósomtól kapott fülbevalómat is. Valamint elvitte a kislányától a tv-t, és dvd lejátszót... a kocsit ígérgeti, hogy nálunk maradhat, ha orvoshoz kell hordanom a lányunkat, ne tömegközlekedéssel kelljen. Na majd meglátjuk, mert lehet még azt is akarja. :(

2012. máj. 25. 08:51
 15/15 A kérdező kommentje:

Voltam a családvédelmiseknél. Beadhatom a kérelmet a bíróság felé, hogy X éves koráig vagy itt találkozzanak nálunk, vagy egy kijelölt helyen, úgy hogy én is ott lehetek. Aztán később lehet próbálkozni, hogy már nélkülem, és végül hogy elmehessenek kettesben. Ez a gyereken fog múlni, hogy viselkedik. Persze nem biztos, hogy a bíróság és a gyámügy engedélyezi ezt, de jelentős esély van rá.

A külfölddel kapcsolatban pedig valóban szükséges az apa beleegyezése, a láthatásról viszont nem tudtak pontosat mondani.

2012. máj. 25. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!