Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt férjemmel elváltunk. Érdekelne a közösen és a nem közösen felvett hiteleink sorsa, kinek milyen arányban kell fizetni?
Figyelt kérdés
Jelenleg per van folyamatban, álláspontom szerint a közösen felvett építési hitelünket fele-fele arányban kell fizetnünk az ingatlan eladásáig. A közjegyzői okirat szerint mindketten, egyetemlegesen adósok vagyunk. Ő úgy gondolja, hogy csak tulajdonrész arányában, ami kevesebb, mint az 50%. Van erre bírói gyakorlat? Azonkívül szeretne velem kifizettetni egy személyi hitel felét, amit bevallottan és bíróság előtt elismerten a céges tartozására költött. Van-e tapasztalatotok ilyen ügyben? Az én ügyvédem szerint persze nekem van igazam, de érdekelne más véleménye is.2012. máj. 24. 13:21
1/2 anonim válasza:
Fele-fele arányban kell fizetnetek, mivel a hitel is a közös vagyon része, bár negatív értelemben.
Viszont ezáltal ha a földhivatali tulajdonrésze kisebb, akkor a valódi tulajdoni hányadán túl ún. telekkönyvön kívüli tulajdona is van, mivel az eddig visszafizetett hitel a házasság alatt fele-fele arányú hozzájárulásnak számít.
2/2 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm szépen, szerintem is. A tulajdonrész ugyan kisebb, de külön vagyonjogi szerződésben tisztáztuk, hogy a tulajdoni lap szerinti arányok szerint részesülünk az eladás után. A reálisan betett pénz után egyébként... Úgyhogy ez rendben van. Köszönöm a választ.
2012. máj. 26. 19:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!