Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Polgári pernél megengedhető a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Polgári pernél megengedhető a videokamera használata?

Figyelt kérdés
Gyermekelhelyezési per van, amit nehezen bírok mert együtt kell élnem.:( Az exszel. Mert nem engedné, hogy a gyerekkel elköltözzek. a Kicsi 3 éves. Ha elmennék egyedül, akkor már vesztettem is. Mivel nagyon könnyen kiborulok, és erre megy rá az ex (különben minden az én javamon van) ezért néha hisztizek és csinálok szélsőséges jeleneteket, amit persze bánok aztán mivel látja a kisgyerek is, és hát utána magyarázkodhatok neki is, mi volt ez persze megérti, hogy az apja szekál, de akkor is. Kérdésem, hogy ha van rejtett kamera a házban, azt felhasználhatja-e a bíróságon bizonyítva, hogy milyen hisztérika vagyok (megjegyzem, ez a helyzet miatt is van hisz nem egyszeru)?

2012. máj. 17. 21:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Van ügyvéd aki felhasználja a felvételt,ha szükséges.
2012. máj. 17. 21:52
 2/11 anonim ***** válasza:
Ki kellene mégis valahogy bírni hiszti nélkül. Ne szólj hozzá, ne válaszolj neki,tekintsd tv-nek. Egy ideig muszáj lesz így kibírni, mert ugyan titkos felvétel személyiségi jogokat sért, és nem mindenhol felhasználható,de pl. a pszihológusnak, aki vizsgálja a gyereket, biztos meg lehet mutatni. (Te is próbálhatsz készíteni ilyet, miután kicsit kiborítod,és akkor fifti-fifti.Közös erővel megmutathatjátok a világnak, milyen idegbetegek vagytok, vagy inkább mindketten eltekintetek ettől. Csak van annyi esze...)
2012. máj. 18. 08:40
 3/11 anonim ***** válasza:
Bírónként változik, hogy elfogadja-e.
2012. máj. 18. 08:42
 4/11 anonim ***** válasza:
Ilyenkor csak a gyereket sajnálom, nektek nem szabadott volna ilyenbe vágni, most valaki megszívta miattatok, pedig még csak 3 éves.
2012. máj. 20. 09:17
 5/11 anonim ***** válasza:

"utána magyarázkodhatok neki is, mi volt ez persze megérti, hogy az apja szekál"

Egyrészt egy hároméves gyerek NEM érti, hogy miért és mit csinálsz. Legfeljebb érzi, hogy te azt szeretnéd, ha bólogatna erre a kérdésedre.

Másrészt már most az apja ellen hangolod, ami nem fair, mert nem ő válik, hanem te. Neki az apjára is ugyanolyan szüksége van, lesz, mint rád. Ne csinálj az apából ellenséget, még akkor se, ha te magad annak érzed.

Ha VALÓBAN fontos a gyereked, akkor uralkodnod kell magadon. Nem az a megoldás, hogy pl. felkutatod a lakást kamerákat keresve, vagy kideríted, fel lehet-e használni az ilyen felvételeket. Sokkal egyszerűbb - és a gyerek számára is megnyugtatóbb -, ha nem "hisztizel". Ha végképp nem bírod, legalább akkor tedd, amikor a kicsi nincs hallótávolságban.

2012. máj. 20. 12:55
 6/11 anonim ***** válasza:
igen
2012. máj. 20. 13:34
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem, én nem hangolom ellene... az apja hangolja alapban ellenem, hogy én idegbeteg, idióta, pszichopata vagyok és hogy mi (a családommal együtt) nem szeretjük ot ugy, ezt az en szuleim is észrevették, hogy az o családja fikázza a miénket. Mind a gyermek viselkedéséből. igen, megfogadtam, h nem hisztizek, de nagyon nehéz... és a hylezet egyre elviselhetetlenebb, mert nem bírom az együttélést, külön akarok már menni. hát az apja adta be a válópert de bennem már jóval régebb óta megfogalmazódott csak nem mertem kimondani, hanem szinte lebuktattam magam
2012. máj. 20. 14:30
 8/11 anonim ***** válasza:
Miért nem lehet ezt kulturáltan? Jóm tudom, most apukára fogsz mutogatni, ha ő kérdezett volna, akkor meg rád mutogatna, de akkor is.. nem volt olyan régen az a 3 évvel ezelőtt, mikor gyereket vállaltatok.. Legalább a gyerek érdekében megpróbálhatnál tiszteletreméltó anyaként, nőként, emberként viselkedni, és nem várni a megértést egy 3 évestől, hogy "apa cukkol, anya azért hisztizik".
2012. máj. 20. 15:39
 9/11 anonim ***** válasza:

A jog szerint a biztonsági kamera használata magántulajdon határain belül engedélyezett csak, de csak úgy, ha erről az érintett egyértelműen tudomást szerez. Tehát ha az övé is a ház és erről tájékoztat téged, akkor megteheti, különben nem. A nem legálisan készült felvétellel kapcsolatban pedig az akkor használható fel jogszerűen, ha súlyosabb bűntény bizonyítására használják fel, mint ami a kamera jogszerűtlen használata.

Viszont hiába sért személyiségi jogokat, ha nem használja fel és te ezért feljelented, akkor te kerülsz bajba, mert neked kell bizonyítani, hogy valóban volt.

Szóval zűrös az egész, mert sok szubjektum is van benne a bíró részéről, amit nem tudhatsz előre. Szerintem viselkedjetek úgy, hogy a felvétel ne legyen problémaforrás. Fogd fel úgy, hogy ez téged is visszatart, meg őt is a durvaságoktól.

2012. jún. 12. 15:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a gyereknek az apánál jobb helye lenne, mint egy hisztis anyánál. Te magad írtad, hogy erre ment rá a házasságod is, mert a férjed nem bírta a hisztijeid. Szerinted az a szegény gyerek meddig fogja bírni? Amíg kénytelen lesz?
2012. jún. 12. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!