Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mire számíthatok? Hogy fogják a gyerekek lereagálni "okos" szüleik csatározását?
Röviden.
5 éve váltunk. Apuka sose vitte a gyerekeket fele szünetre, sőt 2x1 hét volt a max minden nyáron a normál láthatással együtt. A szüneteken kívüli időben a kéthetente hétvégét ott töltötték.
Ezzel így nincs is semmi gond, még akkor sem, ha több ilyen hétvégi láthatást lemondott, és nem akarta pótolni.
Az eredeti lakóhelyünktől 250 km-re költöztünk egy évvel ezelőtt. Annak érdekében, hogy senkinek se legyen túlzottan megterhelő, felajánlottam, hogy havonta egyszer én viszem őket, hogy ne kelljen neki ezt a távolságot kéthetente vállalnia.
Kijelentette, hogy ő ide nem fog jönni /be is tartotta, sose látogatta meg a fiait/. Tudomásul vettem, nem cirkuszoltam, hoztam vittem a gyerekeket.
Egy út 20 ezer forint.
Mivel fizet tartásdíjat, /850 Ft/nap/gyerek ami valljuk be a menzára és a reggelire elég/ úgy gondoltam, hogy még ezen se akadok ki, teszem a dolgom továbbra is a fiaim érdekében.
Azonban már ez sem elég neki. Most kijelentette, hogy ha mennek hozzá a fiúk nyáron, akkor nem fizet tartásdíjat. Ez nekem azt jelentené, hogy két utam lenne le-föl, ami kb 40 000, + 50 000 amit nem fizetne ki.
Úgy gondoltam, hogy mivel nem száll be a beiskolázásba, még egy zoknit se vesz nekik soha, nem költ rájuk a tartásdíjon kívül egy fillért se, ezt már nem nyelem be, mert soha nem lesz vége.
Kijelentettem tehát, hogy ezentúl nem teszek szivességet. Kizárólag a törvény által kimondottakhoz tartom magam, miszerint a gyerekeket akkor látja ha eljön értük stb.
No most itt tartunk. A fiúk dühösek, mert szegény apa /aki folyton sír hogy nincs pénze. Hozzáteszem most volt horgászversenyen, ahol csak a nevezés 30 000 volt, vett új mosógépet stb/ már sose fognak találkozni vele.
Volt hasonló helyzetbe közületek valaki? Egy 12, és 14 éves gyerek hogy éli meg azt, ha az apjuk ezentúl se nyitja majd rájuk az ajtót és mi se megyünk le?
Megtehetem én ez? /nem törvény szerint/
Látom nem vagyok a földtől nagyon elrugaszkodott, hasonlóképpen látjátok a problémát mint én.
Próbáltam már beszélni vele, de nem hajlandó. Azt mondja, nem ül le velem egy asztalhoz. Hozzáteszem Ő költözött el tőlünk, a váláskor nem akarta hogy megállapítsák a láthatást, és nem kért közös felügyeleti jogot sem. A válás kimondásáig nem is akarta meglátogatni őket, akkor is én erőltettem, hogy találkozzanak. Lehet, hogy akkor kellett volna hagynom az egészet a bánatba, és mára már a fiúk azt is elfelejtették volna, hogy hogy néz ki. ÁÁÁÁÁ
Később, ha nagyobbak lesznek a gyerekek, 18-20 évesek, beavathatod őket a kálváriádba.
Amúgy meg, bármilyen hülyén érzed is magad, helyesen cselekedtél anno, hogynem hagytad apa nélkül a gyerekeket.
A jlen helyzethez, ha nem akar gyerektartást fizetni rra az időre, amíg nála vannak a gyerekek, hát, ezt nagyon nem ő dönti el...
Le van törvényileg szbályozva, nyugodtan fordulhatsz bírósághoz, és megkérdezheted előtte, hogybiztos-e ogy a perköltségekkel megnövelt gyerektartást akarja majd később megfizetni, mert ezt be fogja bukni.
Amúgy meg mit nem adnék azért, ha a párom exe is ennyire értelmesen állna a dolgokhoz, ott a párom van oda meg vissza a gyerekekért, a nő meg szórakozik vele.
Hát, szerintem jól látod a dolgokat, és a gyerekeidnek is tudsz elfogadható indokot adni, miért van az, ami. Kihasználni semmiképp ne hagyd magad teljesen!
Sok sikert, nehéz ügy, ahogy korábban is mondtam, de találni fogszjó megoldást, ne tars semmitől, jól csinálod. :)
"Később, ha nagyobbak lesznek a gyerekek, 18-20 évesek, beavathatod őket a kálváriádba. "
Sajnos nem tudok addig várni. Ma küldött a nagyobbik fiamnak exem egy sms-t, hogy hívja fel. kb 20 percet beszéltek a fiam azaz az én költségemre. A téma a gyámügy volt, és a tartásdíj.
Nem tudom, hogy egy elvileg felnőtt embernek hogy lehet annyira kevés esze, hogy ilyen mélységig bevonja a gyereket a felnőttek dolgába.
Hozzáteszem én se vagyok normális. Tehetetlen düh az amit érzek,mert nem tudom szerintem nem is lehet egy ekkora gyereknek összefüggéseibe, pénzügyi vonatkozásba elmagyarázni ezt a helyzetet. Kihúzni se tudom magam és elódázni a magyarázatokat, mert most foglalkoztatja a megannyi kérdés a fiúkat.
A sírógörcs kerülget, mert nekem tesz szemrehányást a gyerekem, és engem okol mindenért. Én meg nem tudok már 5 év huza-vona után szépen válaszolni. Annyira elegem van.
Nem én mentem el, nem én nem látogatom.
Már azon is gondolkodtam, hogy esetleg a fiam az apja iránt érzett dühét rám vetíti, mert én vagyok kéznél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!