Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ki mit fizet válópernél?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki mit fizet válópernél?

Figyelt kérdés

Feleségem a felperes. Van egyszer maga a válás. Utána, mivel gyermekelhelyezés is folyamatban van, így lesz kirendelt pszichológiai vizsgálat is. Próbálnék egyezkedni egy közös autóhitel sorsában is, ő firtatja az általam becsült jelenlegi autó értékét, emiatt becslő is lesz kirendelve, amire ő már lerakott 50000 Ft-ot.

Olyanokat hallottam, hogy mindent az fizet aki bukja a pert. Addig értem én, ha a pszichológus a feleségemnek kedvez, akkor nekem kell állni azt a költséget. Viszont ha a házasság felbontását nem az én hibámból, vagy az autóbecslő is az én álláspontomat igazolja, attól kezdve azt is nekem kell fizetni?

Nem nagyon értem, segítsetek!!!

Köszönöm előre is.

2012. máj. 6. 20:43
 1/4 anonim ***** válasza:
A gyermekelhelyezés miatt nem rendelnek ki automatikusan szakértőt. Ezen kívül, mivel Magyarországon nincs olyan, hogy valakinek a hibájából mondják ki a válást, ezért nincs olyan, hogy "vesztes" fél. A kocsi, illetve az egyéb ingóságok, ingatlanok meg a vagyonmegosztás tekintetében lényegesek, de attól még, hogy a vagyonmegosztási per folyamatban van, a válást még kimondhatják.
2012. máj. 6. 21:47
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem itt nincs vesztes, ez egy válóper és nincs nyertese sem. Tehát a költségeken max osztoztok, de olyan nincs, hogy csak az egyik fél állja...
2012. máj. 7. 07:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Egyik barátom egy hónapja vált el. Közös megegyezéssel.

Az eljárási díj 30.000 forint volt. Ő volt az alperes neki 15.000 forintot kellett fizetni. A felperesnek járt a mentesség neki ingyen volt.

Gyerekelhelyezési per nem volt náluk. Összesen ennyit kellett fizetniük.

2012. máj. 7. 14:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Közösen kell fizetni, hacsak nincs valami egészen különleges indok.
2012. máj. 13. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!