Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A bíróság "felszólíthatja",...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A bíróság "felszólíthatja", hogy vigyen helyettem másik adóstársat?

Figyelt kérdés
Elváltunk az exemmel 1.5 éve.A közös ingatlanból kértem a nekem járó részt,de még mindig nem kaptam meg.Ügyvéd előtt írtunk megállapodást,hogy 2009.V.31.-ig kifizet(papír az ügyvédnél!Jogom van visszakérni?).Csakhogy ez nem történt meg.Most tudtomra jutott,hogy ő nem fizeti a házat 3. hónapja,és mivel én vagyok az adóstárs,ez miatt aggódok.Megkértem vigyen helyettem mást,de csak röhög rajtam.A szülei házán is van teher,mert csak így tudtuk megvenni anno a családi házat.Gondolom most az ő ingatlanjuk is veszélyben van,igaz?Megfordult a fejemben,hogy beszélek velük(ők nem tudnak semmiről),mert az is idegesít,hogy a bankból még nem kaptam erről levelet.(az elmaradott 3 hónapról,sem arról,hogy BAR listás vagyok-e?)Szerencsére gyesen vagyok,úgy tudom,hogy abból nem vonhatnak.Amit az ügyvéd előtt kötöttünk megállapodást,azt elkérhetem az ügyvédtől?Abban benne van az is,ha én kifizetésre kerülök 2009.V.31-ig,akkor az ügyvédnek adnom kell 45.000ft-ot.Mivel nem kaptam egy fillért sem,így az ügyvédnek sem jár már semmi,igaz?
2009. jún. 24. 11:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Elváltatok odáig világos, na most a bíróság megosztotta vagyont is köztetek, tehát nem nagyon értem, hogy-hogy az ügyvédnél van megállapodás arról, hogy neki mikor kell kifizetnie. Ezt elméletileg a bíróságnak kellett volna meghatározni, amikor elváltatok, hogy az ingatlan az övé de neked a felét ki kell fizetnie. Ha pedig lejárt a határidő irány a bíróság, hogy fizessen ki. Gondolom az összeg úgy lett megállapítva, hogy abból levonták a te törlesztő részeidet a házra, vagy azt továbbra is fele-fele arányba kell fizetni (mert akkor bizony rajtad is kereshetik az összeget)?

Konzultálj az ügyvédeddel és kérd bíróságon, hogy fizessen ki!

2009. jún. 24. 11:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Peren kívüli megállapodás volt,ezért írtunk az ügyvéddel papírt,hogy mégis biztosítva legyek.Az ingatlant csak ő használja,ő fizeti.Ő vállalta a felelősséget,kijelentette.Használati díjat sem kértem tőle,amiért az én lakásrészemet is használja.
2009. jún. 24. 11:49
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2009. jún. 24. 11:50
 4/5 A kérdező kommentje:
Csak személyesen adhatok be bíróságra eljárást,vagy levélben is kérhetem?Hiszen hamarosan szünet lesz a bíróságon.Melyik lenne gyorsabb?
2009. jún. 24. 11:51
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Köszi, most már értem.:)

Először biztos ami biztos azért egy írásbeli felszólítást küldj neki, hogy fizessen(ha beszélőviszonyba vagytok említsd meg neki, hogy kell a pénz emiatt nem szeretnél bíróságra menni de ha muszáj akkor megteszed). Ha az sem válik be, akkor bíróság, a szünet előtt pedig mindenképp add be, bár így is szeptembernél előbb már semmiképp nem tűzik ki, vagy még később. Ügyvéd megírja a keresetlevelet, és postára adja de személyesen ha elmész az ottani helyi bírósághoz panasznapon jegyzőkönyvbe mondhatod a keresetet az is megteszi.

2009. jún. 24. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!