Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válunk, de a ház közös:...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válunk, de a ház közös: Kiköltözhetek-e amíg megkapom a részem?

Figyelt kérdés
Nincs-e valamilyen jogi akadálya annak, ill. hátrányom lehet-e belőle ha kiköltözök a házból, melynek a fele engem illet? Az élettársam megnehezíti az elválást, hitelre nem jogosult, hogy kifizessen, talán idővel össze gyűjt annyit, hogy meglesz az összeg, ami megillet, de addig kínszenvedés a sok veszekedést átélni ill. a gyermeknek sem ajánlott ezt látni. A ház eladása is kétséges, jelen állapotokat figyelembe véve. A jó tanácsokat megköszönöm! Anita
2012. máj. 2. 09:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
23%

Költözzön el a párod, a közös házban maradj te a gyermekkel addig, amíg el tudjátok adni. Ha te költözöl el, a párodnak az életben nem lesz sürgős, hogy a közös tulajdonon túladjon, sohasem fogod tudni rávenni arra, hogy eladja, és egész életedben várhatsz a téged megillető részösszegre.

Azt érd el, hogy költözzön el ő!

2012. máj. 2. 09:42
 2/11 anonim ***** válasza:
69%

semmi bajod nem származik belőle. arra figyelj, hogy amíg telnek a hónapok és nem történik semmi, ugyanúgy fizesd a hitel felét. tehát kiköltözöl de fized a részedet ugyanúgy. ezzel jelezd azt majd később hogy nem mondtál le a tulajdonjogodról.

az meg nem lesz neked felróható, hogy a légkör miatt mész el. ez benne van a pakliban. pléne ha gyerek is van, és valóbna sok a veszekedés, kiabálás, akkor semmi gond hogy elmész.

amúgy miért nem a párod megy el a lakásból?

2012. máj. 2. 09:43
 3/11 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Én úgy tudom, kiköltözhetsz, de akkor már nem lesz köteles vissza engedni, csak az osztozkodásnál! Tehát ha nem akarsz amúgy sem ott maradni, akkor mehetsz. Így lemondasz a használati jogodról, de cserébe kérhetsz tőle díjat, mert ő lakja a te részedet is (lakáshasználati díj). Azért érdemes ilyenkor egy ügyvéddel beszélni, szánd rá azt az 1-2 órát! (kb 10 000/óra, de megéri tudnod, mit tehetsz!)Sok sikert, és kitartást! De! Úgy hallottam, van olyan is, hogy mivel még mindketten vagytok gyámjai a gyereknek, ha szó nélkül elviszed, akár rendőrökkel is jöhet, és visszaviheti magához, ha be adtad a válópert, akkor kérhetsz ideiglenes elhelyezést. De te tudod milyen a férjed, mennyire kell neki a gyerek, van-e félni valód.

Én költöztem, még nem adtam be a válópert, amolyan szünetet tartunk, de szerencsére megoldjuk a gyerek kérdést, nincs fenyegetőzés.

2012. máj. 2. 09:51
 4/11 A kérdező kommentje:
HITELÜNK NINCS, MÁR CSAK A HÁZ VAN AMI KÖZÖS. AZ ŐSTERMELŐI TEVÉKENYSÉG MIATT NEKI INDOKOLTABB MARADNI, ILL. ÉN EGYEDÜL NEM TUDOM VÁLLALNI A HÁZ MAGAS REZSIJÉT, FŐLEG A GÁZSZÁMLÁT. MUNKÁT IS KERESNEM KELL, AMI MEGNEHEZÍTI A DOLGOM. EDDIG KÖZÖS VOLT A GAZDASÁG.
2012. máj. 2. 09:51
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Mostani helyzetben nem lesz egyszerű eladni a házat, és ha mégis sürgős, nevetséges áron fog elkelni. Szóval ami buktatója lehet a dolognak, az az, hogy jóval kevesebbet kapsz érte, mint járna.

Kifizetni meg úgy látom, jó ideig nem tud majd az exed.

2012. máj. 2. 09:52
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

az 1-essel részben értek egyet. igen vszinű nem lesz neki sürgős sem az eladás sem az hogy a részedet kifizesse.

ilyankor jün majd a közös tulajdon megszüntetése a bíróságon. sajnos itt mindenki rosszul jár, mert nyomott áron, áron alul kell majd értékesíteni.

van egy másik dolog is. nyilván neked ítélik majd a gyerekeket igy sanszos, hogy te kapod meg a kizárólagos lakáshasználatot. (általában az kapja meg, aki a gyereket is) ekkor te maradhastzs a lakásban. ettől még nem szűnik meg a párod tulajdonjoga, tehát neki is megmarad az 50 %-a, csak már nem mehet be a lakásba, nem élhet ott.

Viszont sajnos annak a félnek akinek el kell emiatt hagynia a közös tulajdont(ez esetben lenne párod)anyagi hátrányba kerül, hisz új lakhatás után kell néznie. ennek van egy összege. ezt a lakásban maradt félnek kell kifizetnie a távozó fél részére. plusz aza a fél aki elköltözött kérhet un. többlethasználati díjat. hisz aki a lakásban marad, az többet használ a lakásból mint ami neki járna. ezt havonta kell fizetni.

sajnos ezek olyan összegek, hogy igazából nem éri meg majd a lakásban maradni. tehát marad az értékesítés.

2012. máj. 2. 09:52
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy kiköltözhetsz.

De arra figyelj, hogy a válásnál ez a mondat "a visszatérés szándéka nélkül önként hagytam el a közös lakás céljára szolgáló ingatlant" NE KERÜLJÖN BE az iratokba.

Ilyesmi legyen bennük: "A gyerekek nyugalma érdekében hagytam el ideiglenesen a közös tulajdonunkat képező ingatlant" - vagy valami hasonló.

Ennek a későbbi osztozkodásra nézve van jelentősége, ugyanis így kérhetsz majd a saját részedre nézve esetleg használati díjat.

2012. máj. 2. 10:17
 8/11 A kérdező kommentje:
HIVATALOSAN AZ INGÓSÁGOKAT MÁR RENDEZTÜK. HAVI 15.000.- GYEREKTARTÁST FIZET AZÓTA, HOGY AZT AZ ÜGYVÉD SZERZŐDÉSBE FOGLALTA. PERSZE TUDNA TÖBBET IS, DE AZ A BAJ, HOGY EZT HIVATALOSAN NEM TUDOM BIZONYÍTANI. EZÉRT NEM MENTEM GYEREKTARTÁSI KÉRELEMÉRT A BÍRÓSÁGRA. EGYEDÜL A HÁZ KÉRDÉSE AMI MÉG MEGOLDATLAN. ÉN NEM MARADHATNÉK HA AKARNÉK IS,MERT MINT ÍRTAM, TÚL NAGY A REZSI.
2012. máj. 2. 10:19
 9/11 anonim ***** válasza:
60%

1. Kapcsold ki a CapsLock-ot, mert nagyon idegesítő, és nem kell kiabálni.

2. A gyerektartás, ingóságok, stb. egy tök más dolog, azt ne keverd ide.

3. Elmondtuk a lehetőségeidet, a tipp, amit adtam, nagyon fontos, hogy ha esetleg születik egy megállapodás, mi ne legyen benne, és mi legyen, erre figyelj. A többit is leírtuk már, nyugodtan kiköltözhetsz, csak ne mondj le a jogaidról. Ennyi a lényeg. Amúgy meg természetesen senkinek sem kötelessége sehol lakni, ahol nem akar.

2012. máj. 2. 11:19
 10/11 A kérdező kommentje:

1.Bocs a nagy betűkért, nem tudtam, hogy ez ilyen nagy gond.

Ezek nem kiabálni való dolgok, nem is akaram ezt tenni.

2.A válasz kissé türelmetlen hangvételéből arra következtetek, hogy unod a dolgot, akkor miért írtál?

2012. máj. 2. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!