Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha a nőnek nincsen bejelentett...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a nőnek nincsen bejelentett munkahelye, de van egy saját lakása, akkor elvehetik tőle a gyereket válás esetén?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 27. 22:49
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
41%

Nem érzem magam profi válásszakértőnek. Tapasztalataim vannak, te pedig jó nagy ívben pályát tévesztettél.

A gyerekelhelyezésnél azt vizsgálják, hogy a gyerek érdekeit mi szolgálja.

Eddig stimmel.

A gyerek érdekeit pedig az szolgálja, hogy annál a szülőnél helyezzék el, aki nem okozott váláshoz vezető körülményeket. Nyilván az az alkalmas megbízható, aki nem idézett elő váláshoz vezető körülményt.

2012. ápr. 29. 21:16
 22/28 anonim ***** válasza:

"A gyerek érdekeit pedig az szolgálja, hogy annál a szülőnél helyezzék el, aki nem okozott váláshoz vezető körülményeket. Nyilván az az alkalmas megbízható, aki nem idézett elő váláshoz vezető körülményt."

--> ekkora badarsággal páros lábban rúgnának ki az egyetemről, de biztos én tévesztettem pályát.

Ez max. akkor igaz, ha a váláshoz vezető körülmény drogozás vagy prostituáltak futtatása, vagy valami hasonló volt. Ebben az esetben sem a válás lesz az indok.

Erről ennyit.

2012. ápr. 29. 22:09
 23/28 anonim ***** válasza:

Elolvastam a válaszokat.

A jogszabály valahogy úgy szól, hogy a gyermeket annál a szülőnél helyezik el akinél megfelelőbb a lelki, testi fejlődése a gyereknek. továbbá vizsgálják a szülők anyagi lakhatási helyzetét, továbbá az erkölcsüket, világnézetüket, egyéniségüket. (nyilván ez a vizsgálás elsődlegesen független pszichológus bevonásával történik pluzs tanumeghallgatásokkal)

Akkor azoknak írok,akik lepontozták azt a válaszolót, aki írta, hogy a vétkességet is figyelik. igenis számít, nyilván kimondva, leírva nem lesz sehova, de a bírónak a fejében igenis ott lesz.

Nálunk a 10 éves kislányt nekünk ítélte a bíróság. tény, hogy hosszú pereskedés után, de nekünk ítélte. És képzeljétek el, hogy nem ivott az anyuka, nem is drogozott, de még csak nem is árulta a testét. Sőt etette, iskoláztatta a kislányt. Egyetlen "bűne" volt, hogy lelkileg egy roncsot csinált a kislányból, amit természetesen a pszichológus ki is mutatott. Tehát sokszor a lelki bántalmazás még rosszabb, mint a fizikai.

Az már nyilván csak mellékes, hogy anyuka miatt bomlott fel a családi egység. Ezt tanuk is alátámasztották, hogy szerette a férfiakat a házasság alatt. Nyilván a végső ítéletében a bíró erre nem tért ki, de gondolhatjátok, hogy az erkölcsbe, meg a világnézetben már igenis negatívként értékelték anyuka kicsapongó életét.

Tehát magam is úgy vélem kedves kérdező, hogy csak 1 tényezőre alapozni nem lehet. Valóban minden körülményt vizsgálni kell ahhoz, hogy kiderüljön, hogy melyik szülő alkalamasabb. És bizony a mai világban az anyagiak igenis számítanak.

De magam is úgy vélem, hogy egy 1 éves gyermeket tényleg nagyon ritka esetben szakítanak ki az anyától.

2012. ápr. 30. 10:06
 24/28 anonim ***** válasza:

23-as vagyok.

Akkor egész pontosan így szól:

"Amennyiben a gyermekelhelyezés kérdésében a felek nem tudtak egymással egyezségre jutni, a bíróság a gyermeket annál a szülőnél helyezi el – amennyiben a gyermek érdekeinek védelmében más személynél történő elhelyezés nem válik szükségessé –, akinél a kedvezőbb testi, értelmi és erkölcsi fejlődése biztosított.

Ennek megítélése rendkívül komplex vizsgálatot igényel.

Vizsgálandó többek között, hogy melyik fél tehető felelőssé a családi egység megbomlásáért, melyik szülő tekinthető – személyiségénél, körülményeinél fogva – alkalmasabbnak a gyermeknevelésre. a gyermek és szülő, valamint az együttes elhelyezés lehetősége szempontjából a testvérek közötti érzelmi kötődés mértéke, a megszokott környezethez való ragaszkodás stb., melyeket a döntésnél együttesen kell értékelni. Elsődleges szempont az elhelyezésről hozandó döntésnél a gyermek érdeke.

Törvényi alapelv, hogy a gyermekelhelyezés során is mindig a kiskorú gyermek érdekére figyelemmel, jogait biztosítva kell eljárni. Ezen túlmenően a bíróságnak - a döntését megelőzően - a lehetséges össze körülményt gondosan meg kell vizsgálnia (például a szülők az egyéniségük, életmódjuk, erkölcsi tulajdonságaik alapján alkalmasak-e a gyermeknevelésre, a gyermekhez való ragaszkodásuk őszinte-e, a gyermek milyen érzéseket táplál a szülők iránt, hozzájuk mennyire kötődik, az egyes szülők által biztosítható iskoláztatási lehetőségek milyenek, a szülők anyagi és lakáshelyzete hogyan alakul, stb. "

2012. ápr. 30. 10:11
 25/28 anonim ***** válasza:

" Egyetlen "bűne" volt, hogy lelkileg egy roncsot csinált a kislányból, amit természetesen a pszichológus ki is mutatott. Tehát sokszor a lelki bántalmazás még rosszabb, mint a fizikai."

--> ezt egy tizedmásodpercig sem vitattam, sőt!!! Pont hangsúlyoztam, hogy ha a családi egység megbomlása olyan okra vezethető vissza, amiből a gyereknek is hátránya származik (azon túlmenően persze, hogy a szülei szétmennek, hiszen az ilyenkor sajnos "alap"), akkor még szép, hogy az hátránynak számít.

De azt továbbra is fenntartom, hogy simán az, hogy XY dönti el, hogy ő el szeretne válni, nem jelenti azt, hogy XY akkor nem kaphatja meg a gyereket.

2012. ápr. 30. 10:14
 26/28 anonim ***** válasza:
23-as vagyok. 25-ös egyről beszélünk :) abszlút egyet értek én is veled. Sőt legyünk őszinték egy válóper beadásánál valóban teljesen mindegy, hogy kia adja be legelőször. Aki elször beadja az a felperes. másik meg az alperes. ennyi. ennyi jelentősége van. és valóban mégcsak megindokolni sem kell. pároméknál sem kellett indokolni. ott anyuka adta be a papírt, ő volt a felperes, párom az alperes. Csak nálunk már annyira szerteágazó volt a per, hogy elkerülhetetlen volt arról beszélni,hogy anyuka félrelépett. tehát nálunk ez is szóba került.
2012. ápr. 30. 10:18
 27/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Számomra az egyetlen akadály az az,hogy gyes után nincs hova vissza mennem dolgozni,mert a gyed ideje alatt megszűnt a cég,ahol dolgoztam.Más akadálya én úgy gondolom nincsen!
2012. ápr. 30. 10:18
 28/28 anonim ***** válasza:

mint már írtam, ne izgulj, csak amiatt, mert lehet x ideig nem lesz munkád, még nem veszik el a gyereket. nyilván tegyél meg mindent, hogy legyen. ha kell akkor 4 órást. de a lényeg, hogy ha oda kerül a sor akkor a bíróság is lássa, hogy teszel azért, hogy legyen állásod.

nem írtam, de nálunk nem volt anyukának munkahelye évek óta már, mondjuk ő azért nem ment el dolgozni, hogy majd hátha több tartásdíjat ítélnek meg neki. csak miután nem tudta bizonyítani hogy igenis akar munkát szerezni, így ezt szintén negatívként értékelte bíróság nálunk.

2012. ápr. 30. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!