Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a nőnek nincsen bejelentett munkahelye, de van egy saját lakása, akkor elvehetik tőle a gyereket válás esetén?
A válás okától is függhet. Aki beadja a váló keresetet, annak meg kell indokolnia , miért akar elválni. Kell váló ok, nem olyan mint a "meguntam a páromat".
Ha az anya hibájából jogos a válás, akkor ítélhetik az apának a gyereket. Pl. ha az az ok, hogy az anya mással párkapcsolatba lépett, akkor alkalmatlan a gyereknevelésre.
# 12/
A Magyar jogrendszerben SEMMIFÉLE indoklás nem szükséges egy válás benyújátáshoz.
Továbbá a Magyar jog egy válás során egyik felet sem mondja ki "hibás félnek". Csak kimondják a válást és punk tum.
Én nem gondolom,hogy attól alkalmatlan lenne egy nő,hogy mással lépett kapcsolatba,barátnőm így volt,és nem vették el tőle a gyerekeit.
Nálunk nem erről van szó,de meg tudom indokolni ha kell természetesen.
12es hülyeséget ir.
A váláshoz nem kell indoklás.
És azért sem kapja az apa a gyereket,mert az anyának új párja van.
Gyedet kapsz,lakásod van,szüleid támogatnak.
Valószinű se drogos nem vagy,se nem naponta másik pasit hordassz fel.
Nálad marad a pici.
(még akkor is nálad maradna,ha anyaotthonba késnyszerülnél,sajnos elég sok példa van hogy nincs hova mennie az anyának,mégis vele marad a kicsi)
A 12-es úgy butaság, ahogy van, egyetlen szava sem igaz.
Viszont annak sincs igaza, aki szerint egy apának nincs esélye sem. Ez egy régi szabályból eredő tévhit. Még akkor sem volt maradéktalanul igaz, ma meg már pláne nem.
Most csak és kizárólag egyetlen dolog számít: a gyerek(ek) érdekei mindenek felett. Ennek fényében vizsgálják meg mindkét szülő körülményeit, akár családlátogatással, elbeszélgetésekkel... És így fognak dönteni is. Nincs vétkességi elv, és nem egyetlen tényező fog dönteni. Többet neked sem tudunk mondani, hiszen nem ismerjük az apa körülményeit. A GYES önmagában semmit nem fog jelenteni.
Nem írok hülyeséget, én is elvált vagyok.
A bíró indoklással hozhat ítéletet, abban az esetben, ha közös megegyezéssel történik a válás, meg lehet úszni, hogy kiterigesse a családi szennyest.
Ha az apa nem akar válni, és a gyereket is magának akarja, vizsgálják azt, hogy ki alkalmasabb a gyerek nevelésére, s bizony erkölcsi tényezőket is figyelembe vesznek.
A bíró váló oknak tekinti, ha az apa megcsalja az anyát. Ez így van abban az esetben is, ha az anya megcsalja az apát. A bíróságon nincs lelkizés, nincs különbség nő és férfi közt.
Ti írtok hülyeségeket, mert nem azt nézi a bíró, hogy anya, vagy apa, nem csinálnak ott anyakultuszt.
"És ha már nem kapom a gyest,és munkanélkülin vagyok,akkor sem vehetik el?"
Kérdező!
Ezért nem vehetik el. Pláne azt írtad korábban, hogy nem kell a gyerektartás. Feltételezem meg tudod oldani más úton a nevelési költségeket. Aki el tudja tartani a gyerekét annak nincs mitől félni, az mindegy miből tartja el.
Kedves 18, kevered a szezont a fazonnal!
Ha nincs közös megegyezés, vizsgálják a váláshoz vezető körülményeket. Ez egy dolog - egyébként Magyarországon nincs vétkességi elv, így senkit nem fognak "elítélni", csak megnézik, hogy tényleg véglegesen és helyrehozhatatlanul megromlott-e a kapcsolat a házasfelek között.
A másik, ettől független (de előfeltétel): a gyerekelhelyezés. Itt csak és kizárólag a gyerek érdekeit veszik figyelembe. Annak, hogy a válás miért következett be, ehhez semmi köze. Persze, ha a válás oka egy olyan erkölcstelen viselkedés, ami kihathat a gyerekre is, akkor igen, de itt akkor is a gyerekre kihatáson, és nem a válóokon van a hangsúly.
Érdekes, hogy szerinted csak azért, mert te már elváltál, azt gondolod, hogy profi családjogi szakember lettél, bár ilyen könnyen menne a dolog. De hidd el, nem véletlenül van az a minimum 5+3 év tanulás ahhoz, hogy valaki ügyvéd legyen.
Egy ügyvédjelölt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!