Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válóok - e a megcsalás, a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válóok - e a megcsalás, a hűtlenség?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 15. 22:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
45%

Ha egyszer fordult elő, a pillanat hevében vagy alkohol befojása alatt, akkor megbocsájtható.

Ha többszöri, tervezett dolog, kapcsolat volt, akkor nem.

2012. ápr. 16. 08:23
 12/23 anonim ***** válasza:
Szerintem az.Mert az egy dolog,hogy egyszer megteszi,azt még talán akkor megbocsájtja sok ember ha az illető őszintén bánja a dolgot,de aki egyszer megteszi,az újra meg fogja.Én egy barátommal úgy jártam évekkel ezelőtt,hogy egy hónapja voltunk együtt,mikor megtudtam megbízható forrásból,hogy még mindig kufircol a volt nőjével.Egyből lapátra is tettem.A megcsalás az elszenvedőnek nagyon megalázó és fájó dolog,anyukám,a legjobb barátnőm, és a magam esetéből tudom.26/N
2012. ápr. 16. 12:33
 13/23 Snapette ***** válasza:
Nem hallottam olyan esetről, hogy a bíróság nem választ el valakit, aki el akar válni. Válóok rengeteg minden lehet, természetesen ez is, de van egy csomó 'homályos' dolog is, ami annak számít, pl. az "életfelfogásbeli különbségek", a kapcsolat ellehetetlenedése, stb. Senki nem kényszeríthet hogy együtt élj valakivel, akivel nem akarsz, tehát ha a kérdés arra vonatkozik, hogy ezzel az indokkal el tudsz-e válni, akkor a válasz igen, nagyon is.
2012. ápr. 20. 03:05
 14/23 anonim ***** válasza:

azhát,biztos nem a nagy szerelem miatt mennek szét az emberek..ha vki nem szerelmes előbb utobb félre fog B.szni.

de abban az esetben nem az ha nem mondod el senkinek:D

2012. ápr. 20. 08:36
 15/23 anonim válasza:

Az alábbi írásom miatt leírom két szó jelentését, hogy érthető legyen mondandóm.

Etika: Ésszerű, a józan ész alapján meghozott optimális (Az adott lehetőségek közül a legjobbnak itélt megoldás) és helyes döntés. Ez nem zárja ki a pusztítás lehetőségét amennyiben arra szükség van, és nem a szándékos ártani akarás következtében történik. Például ha fizikai konfliktus fenyeget, és nincs más mód a megoldásra, abban az esetben az önvédelemből alkalmazott, szükséges mértékű sérülés okozása elfogadható. Az etika tehát nem szabályokat ad mint az erkölcs, hanem morális (társadalmi értékeket, pl. etikát, erkölcsöt előtérbe helyező szemlélet, viselkedés) érték meghatározóként használható.

Erkölcs: Egy adott társadalom által régebbi tapasztalatok alapján összegyűjtött és helyesnek ítélt viselkedési szabályok összessége.

Az etika és az erkölcs a kapcsolat alapköve.A legtöbb nő számára fontos a stabilitás és a biztonság, a megcsaló fél mindezeket semmibe veszi.

Egy kapcsolatban megszűnik az én és a te, átalakul Mi-vé.Ahol nincs etika és erkölcs, és a két fél nem tud csapatként együttműködni, külön-külön önállóan döntenek a másikat is érintő dolgokról az a kapcsolat nem fog működni.

A megcsalás a másik fél számára egyenlő a leértékelésel, amitől ő megalázva és megbántva érzi magát.Ha a megcsaló nem értékelné le a másik felet mint embert, nem követné el a megcsalást, mindegy, hogy a megcsaló mit állít.

Bizonyítékot ad arról, hogy nem tiszteli a megcsalt személyt, mindegy, hogy a neme, a bőrszíne, a személye, vagy a szexuális teljesítménye, stb. miatt, de leértékeli a megcsalt személyt.

Ebből kifolyólag a megcsalt partner joggal érzi magát megalázva, és jogosan követeli a kapcsolat megszüntetését.

2012. ápr. 20. 21:17
 16/23 anonim válasza:

Tényleg eltörölték a házastársi hűség fogalmát.

2009-es cikk: "megszűnik a házasságkötés előtti kötelező harmincnapos várakozás, amit a jogalkotó korábban gondolkodási időnek szánt az elhamarkodott esküvők megelőzésére, de a tapasztalatok szerint ez életszerűtlennek bizonyult."

www.nol.hu/archivum/20090929-szabadabb_a_hazassag__konnyebb_a_valas

Ettől még a bizalom fontos dolog, anélkül nem működik a kapcsolat.Ezt a törvényt eltörölték, mivel gyakorlati haszna nem volt, inkább akadály tényező volt a házasságkötések útjában, de a hűséget garantálni nem tudta.

2012. ápr. 20. 21:33
 17/23 anonim válasza:
:-)
2012. ápr. 21. 06:22
 18/23 anonim válasza:
0%
Hozzátenném azért lép félre az egyik tag mert az ágyban valamit nem kap meg a másiktól. És a jó párkapcsolatnak ez az egyik alappillére.
2012. ápr. 21. 06:24
 19/23 anonim válasza:

Nem, szerintem nem az!!

Először is nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, mert nagyon nehéz feldolgozni egy ilyen csalódást. Itt olyan sokan, és olyan könnyen mondják ki az ítéletet a kapcsolatod felett, amilyen gyorsan és könnyen válnak ma az emberek. Pedig annyi fájdalom, hiányérzet és keserűség, annyi fölösleges lelki sérülést szenvednek a váló felek... Amit meg lehet javítani, azt érdemes megpróbálni!! Még jól is jöhettek ki belőle (több ilyen példát is ismerek), mélyülhet és szépülhet a kapcsolatotok, ha tudtok tanulni az esetből és megbocsátani... Ha van kedved, privátban is szívesen írok neked erről a témáról.

2012. ápr. 21. 16:13
 20/23 Alex Fly ***** válasza:
Igen, egyértelműen. A Bibliában Jézus tanítása szerint ez az egyetlen ok, amiért el lehet válni. És hiába liberalizálják a törvények, akkor is pont a házasság lényegének megtagadása.
2012. ápr. 22. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!