Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kinek mennyi ideig tartott a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek mennyi ideig tartott a válopere?

Figyelt kérdés
Gyermekel helyezés,vagyon megosztás?
2009. jún. 15. 16:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem néhány percig. Gyerek nem volt, anyagi igényeink nem voltak egymással szemben, mert előtte elosztottunk mindent és megbeszéltünk mindent. A bírónő látta és meg is jegyezte, hogy ritkán áll előtte két intelligens ember a válóperén. Mi meg csak mosolyogtunk és utána egy jót ebédeltünk.
2009. jún. 15. 16:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
16:56 mintha az én válásomat írtad volna le,csak nálunk az ebéd kimaradt :)
2009. jún. 15. 17:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Kb. negyedórát maga a válóper, de ebből 12 perc a diktálás volt a gépírónak. Utána még vártunk fél órát, hogy a bírónő mindezt papírra rendezze, beleegyeztünk a jogerőre emelésbe is.

Gyerek nem volt. Vagyon sem sok, a kevésben meg megállapodtunk írásban is még a tárgyalás előtt. Bekérte a bírónő a megállapodás aláírt példányát és kész is voltunk.

Csamcsognivalót nem írtam a válóperes beadványba, válóókként elhidegülést tüntettem fel és kész.

2009. jún. 15. 17:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Tesómank 5 per másfél évig tartott, végül közös megeggyezésel váltak, mert az amúgy is agyalágyult nő szuperügyvédet fizetett magának aki túl drága volt és nem is ő hanem az apja fizette. Annak meg elege lett a felesleges költögetésből. Közös megegyezéssel a gyerek fele fele láthatást kapta, 2 hét anya, 2hét apa. De a csóri anyának megiteltek egy közös fix havi járandóságot amit csak mi nevezünk gyerektartásnak, mert egébként enm az. A vállás gyülölködés volt az anya részéről ezért húzódott a per. És az 5 tárgyalás alatt az apát még csak nem is kérdezték, mindig az anyát hallgatták ki, az apa meg írásba nyújtotta be folyton a saját verzióját és védelmet.
2009. jún. 15. 18:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves válaszolók, felhívnám a figyelmeteket, hogy a Kérdező a vagyonmegosztásra is rákérdezett.

Az pedig nem a válóper. A válóperek valóban gyakran ripsz-ropsz befejeződnek (fél év, ha pontosak akarunk lenni), feltéve, hogy két tárgyalásról és közös megegyezésről van szó, a keresetlevél benyújtásától számítva.

De a vagyonmegosztás - pláne ingatlannál - ennek a pernek nem tárgya.

Ha a vagyonmegosztás is felmerül, akkor azt a kérdést vagy elkülönítik, előbb kimondják a válást és utána tárgyalják, vagy - és ez a gyakoribb - külön perben kell ezt az igényt érvényesíteni.

Erről szoktam az ügyfeleimet lebeszélni: a vagyonmegosztás illetéke a követelt vagyonrész 6 %-a, nem a válóperekre irányadó 12.000 Ft.

Sokkal jobb mindenkinek, ha a válás kimondását követően megegyeznek, ügyvéd vagy közjegyző által szerkesztett okiratba foglalják, és ez alkalmas a tulajdonjog átíratására is.

Nagyságrendileg olcsóbb, gyorsabb.

2009. jún. 16. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!