Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek mennyi ideig tartott a válopere?
Kb. negyedórát maga a válóper, de ebből 12 perc a diktálás volt a gépírónak. Utána még vártunk fél órát, hogy a bírónő mindezt papírra rendezze, beleegyeztünk a jogerőre emelésbe is.
Gyerek nem volt. Vagyon sem sok, a kevésben meg megállapodtunk írásban is még a tárgyalás előtt. Bekérte a bírónő a megállapodás aláírt példányát és kész is voltunk.
Csamcsognivalót nem írtam a válóperes beadványba, válóókként elhidegülést tüntettem fel és kész.
Kedves válaszolók, felhívnám a figyelmeteket, hogy a Kérdező a vagyonmegosztásra is rákérdezett.
Az pedig nem a válóper. A válóperek valóban gyakran ripsz-ropsz befejeződnek (fél év, ha pontosak akarunk lenni), feltéve, hogy két tárgyalásról és közös megegyezésről van szó, a keresetlevél benyújtásától számítva.
De a vagyonmegosztás - pláne ingatlannál - ennek a pernek nem tárgya.
Ha a vagyonmegosztás is felmerül, akkor azt a kérdést vagy elkülönítik, előbb kimondják a válást és utána tárgyalják, vagy - és ez a gyakoribb - külön perben kell ezt az igényt érvényesíteni.
Erről szoktam az ügyfeleimet lebeszélni: a vagyonmegosztás illetéke a követelt vagyonrész 6 %-a, nem a válóperekre irányadó 12.000 Ft.
Sokkal jobb mindenkinek, ha a válás kimondását követően megegyeznek, ügyvéd vagy közjegyző által szerkesztett okiratba foglalják, és ez alkalmas a tulajdonjog átíratására is.
Nagyságrendileg olcsóbb, gyorsabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!