Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kettesben tartott esküvőt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kettesben tartott esküvőt utólag hogy jelentsünk be?

Figyelt kérdés
Gondolok itt vers, sms,dal,közösségi oldalra kitett üzenetekre.
2011. júl. 31. 17:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
Elég az egyszerű szöveg: X és Y ekkor és ekkor házasságot kötött minden külön értesítés nélkül.
2011. júl. 31. 17:38
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim is kettesben tartották anno. Ők körbejárták kézen fogva a legközelebbi rokonokat és bejelentették nekik személyesen.

(A barátoknak megmondhatjátok pl. egy közös bográcsozás, szalonnasütés keretében.)

Vagy a szűk rokonságon kívül senkinek nem mondtok semmit. A mi baráti társaságunkban volt ilyen, és egyáltalán nem sértődött meg senki, mikor kiderült.

Úgy gondolom, ez rátok és a szűk körötökre tartozik, nem az iwiw-es és facebookos "haverokra", ezért én inkább a személyes bejelentés híve vagyok. (A rokonságban lehet abból sértődés, hogy "kiszúrjátok" a szemüket egy sms-sel.)

2011. júl. 31. 17:46
 3/14 A kérdező kommentje:

ugy gondoltuk csak a szülőknek mondjuk el személyesen.A többiek a face-ről fognak értesülni.Ugyan ugy ahogy esküvő után megváltoztatják a családi állapotot azzal együtt gondoltunk valami versre ill. zenére.

Akik a leges legjobbak ők lesznek a tanuk.

2011. júl. 31. 17:56
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem akik fontosak a számotokra, tehát nagyon jó barátok, vagy a család azon részei, akikkel tényleg nagyon jó a viszony, azoknak személyesen mondjátok el. A többieknek meg lényegében mindegy.

Esetleg ha készül valami kép vagy videó, akkor azt közzé lehet tenni és akkor meg is lehet változtatni az állapototokat. Mondjuk én abszolút nem szeretek semmit sem megosztani ilyen helyeken, csak a kapcsolattartásra használom :)

2011. júl. 31. 18:05
 5/14 anonim ***** válasza:
55%
Én is ezen gondolkodom, de mindig arra jutok, hogy "tartozom" annyival anyukámnak, hogy tartsunk egy "hagyományos" esküvőt.
2011. júl. 31. 19:49
 6/14 anonim ***** válasza:

Mi kiraktuk a face-re (anyuék tudtak róla). Oda írtuk,hogy ekkor és itt két tanu és az anyakönyvvezető előtt örök hűséget fogadtunk.A gazdasági válság miatt elmaradt lagzit később évfordulós bulival pótoljuk.

Mindenki gratulált,örült neki.

Úgy gondoltuk így mindenki egyszerre értesülhet róla.Meg milyen már:becsöngetek valakihez"Csókolom,csak szólunk,hogy összeházasodtunk"-Nekem ez nem tetszett.Akit érdekel az így reagálhat.

2011. júl. 31. 19:54
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Mi is azért akarjuk kirakni hogy így egyszerre megtudja mindenki.

Igazából mi nem a pénz miatt hanem azért mert mindíg is így akartuk.Csak egy kicsit félő,hogy sértődések lesznek belőle,a rokonság,részéről akiket "illett" volna meghívni.Ezért gondoltunk valami frappáns versikére,amiben szépen le van írva hogy mi ezt miért így csináltuk.Csak sehol nem találok:(

2011. aug. 5. 21:11
 8/14 anonim ***** válasza:
a volt osztálytársam küldött mindenkinek egy képeslapot a Balcsiról és oda írta hogy most nászúton vannak
2011. aug. 7. 19:47
 9/14 anonim ***** válasza:

Nekünk is kis esküvőnk volt: 5 +1 fős. Mi ketten, a két tanú, az anyakönyvvezető plusz egyik tanú barátnője fotósként. Szépen sorban felhívtunk mindenkit utána, és közöltük, hogy összeházasodtunk. Mindenki eméssze meg, ahogyan tudja. :)

Szerintem, egyszerűen csak tegyétek bele egy lap hírdetményei közé, hogy "XY és VZ ezen a napon házasságot kötött". Ugyanígy felírhatják szimplán a közösségi portálok üzenőfalaira, hogy házasságot kötöttetek. Csak semmi faxni. Az üt a legnagyobbat. :)

2011. aug. 7. 21:15
 10/14 anonim ***** válasza:
38%

Aha, értem! ...Az a baj, hogy előre meg vagy ijedve, hogy mit fog szólni a megsértődött rokonság arra, hogy ti önállóan, nélkülük és a "hagyományok" betartása nélkül cselekedtetek, és az emiatti félelem miatt azt gondoljátok, hogy valamivel mégis be kéne tömni a szájukat, hogy ne harapjanak...?

Ha így van, ez hibás gondolkodás. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy két felnőtt ember hogyan akar élni és miért tart kis esküvőt vagy miért nagyot. Még a szüleidnek sem.

Ha pl. te rosszul vagy a tömegtől, ha nem bírod a sok arcot, ha a gondolatától is kiver a víz, hogy egész nap bámuljon egy rakás ember, és ordenáré viccekkel kínozzon, amihez jó képet "kell" vágni, ha nem akarsz táncikálni ezr izzadt szagú vendéggel; ha nincs pénzed arra, hogy etess egy rakás "kedves" rokont, ha nem akarsz milliós kölcsönökbe keveredni csak azért, mert Sanyi bácsinak és Rózsi néninek is "tartozol" ezzel, akkor teszel nagy ívben arra, hogy ki mit fog szólni.

Éppen ezért, nem is kell utólag magyarázkodni - ugyanis mindig vesztes helyezet. Az utólagos magyarázkodás mindig azt erdményezi, hogy méginkább megsértődnek és fújolnak rátok ezer évig.

Csak szimplán, egyszerűen, de tartással, erővel és bátorsággal! És akkor előbb-utóbb Rózsi néni is meg Sanyi bácsi is befogja a lepénylesőjét és nem fanyalog. Azt pedig be kell tudni, hogy megsértődni bárki megsértődhet, ha úri kedve úgy tartja, mert nem lehet mindenki kedvére tenni. Vagy úgy gondolod, kedves kérdező, hogy ha felteszel a közösségi portálra egy kedves verset, ha személyesen elküldesz egy képeslapot vagy sms-t (ezt én is nagyon ordenárénak tartom, minden alkalomra), hogy megmagyarázd, hogy nem volt pénzetek nagy esküvőre stb., akkor azzal jobb lesz? Aki primitív, és megsértődik, merta világ nem az ő óhaja szerint működik, vagy aki arra készült, hogy megint egy jót fog zabálni és inni - már bocs a kifejezésért -, és részegen humorkodni, táncikálni egy rokon vagy ismerős esküvőjént, az mindenképpen meg fog sértődni. Sértődjön. De kit érdekel?

Vagy tán azt gondolod, hogy az ilyen embernek elég lesz BÁRMI is, hogy kiengeszteld? És minek kéne bárkit is kienegesztelni? Mintha legalábbis te volnál a bűnös, hogy nem mások gondolatai vagy elvárásai szerint élsz...ugyan már!

Csak kurázs! :)

És sok boldogságot!

2011. aug. 7. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!