Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kérdésem mi várható gyermekelh...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kérdésem mi várható gyermekelhelyezés ügyében? Mi a menete? Gondolok itt szakértő, óvodai, iskolai, vélemény stb.

Figyelt kérdés
Férjemmel váló félben vagyunk,1 éve külön élünk ő elhagyott minket egy férjes asszony kedvéért.Az első fél évben én és a két gyerek(10,4 évesek) közös családi házban laktunk,de miután tarthatatlanná vált a helyzet(állandó,vita,veszekedés) elköltöztünk édesanyámékhoz.Most lesz a második tárgyalásunk(május) eddig nem lehetett "lebeszélni" férjem,hogy nincs értelme ennek a herce-hurcának hisz ő új életet kezdet ezzel a váló félben lévő asszonnyal és annak 13 éves gyermekével akivel már idő közben a mi közös családi házunkban laknak.Saját gyermekének szobáját kipakolva beköltöztette a másik nő gyermekét,így látogatáskor is saját két,illetve 3 gyermeke(mert már volt házas és ott is van 1 gyermek) egy szobába szorulnak.Bíróság figyelembe veszi-e mind ezt a gyermekelhelyezésnél?pl a férjnek a családdal szembeni felelőtlenségét illetve férj,hölgy erkölcsösségét(még a helyünk ki sem hűlt csak a ruháinkat hoztuk el ők meg élnek a szép új házban annak minden felszerelésével a férjemmel közös otthonban)?Per anyag nem arról szól,hogy én rossz anya lennék miszerint én ütném,verném,nem foglalkoznék a gyerekekkel,hanem saját személyes sérelmeit sorolja az elmúlt 12 évben,ami egyszerűen nevetséges mint sértett gyerek az óvodában,fordítva is tehetném,de nem látom értelmét hisz ugyanazzá válnék mint ő. Érdekli e egyáltalán a bíróságot az ilyen dolog?Egyszerűen nem értem mi az ami még mindig hajtja mert nekem nem az jön le a cselekedeteiből,hogy ő mennyire szeretné a gyermekei nála való elhelyezést,inkább ellenem való "bosszú". Nekünk itt kialakult egy rendszeresség iskola,óvoda napi tevékenység,apuka két hetente hétvégére viszi a gyerekeket(holott a jelenlegi jógaival tisztában van)ettől többet nem követel.Számít e ,hogy jelenlegi élettársa munkanélküli,anyai mi voltja megkérdő jelezhető saját gyermeke keresztnevén szólítja,6-ból áll a gyerek bukásra, férjemnek van több(illetve közös vállalkozás amiből kizárt mondván nincs közöm hozzá)ami hanyatlásnak indult mióta ez a helyzet fent áll?Nekem sajnos munkám nincs mióta gyesem lejárt holott ügyvezető lennék saját Kft ben.Így jövedelmem csak az emelt családi pótlék illetve az ő által fizetett két gyerekre 30 e forint azt is csak az első tárgyalás óta fizet(december). Körülményeink jó nagy családi házban élünk szüleimmel gyermekek eltartásában is ők segítenek.Figyelembe veszi e a bíróság,hogy saját hibámon kívül nem jut több pénz a kasszára?Szeretnék már mielőbb túl lenni rajta,elfogadtuk a helyzetet,de így gondolom még évek is lehetnek akár.....
2012. márc. 28. 08:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A bíróság nem néz, hanem a hatályos jogszabályok alapján dönt. Gondold át egy kicsit a helyzetet a bíró szemével is, anyuka állít valamit, majd apuka állít egy másikat. Pont ezért a legjobb megörizni a higgadtságot és a tényekkel jönni, nálad a tények, apuka lelépett - ergo beleegyezett a nálad való gyermekelhelyezésbe, kettő - a gyerekeknek sikerült állandóságot teremtened és el tudod őket tartani, három - az óvodai és iskolai szakvélemény, te hozod és viszed őket. Ha betegek, te oldod meg. Nem korlátozod az apai láthatási jogokat, te tudod, hogy kik a gyerekek barátai, hány foga van a kisebbik gyermekednek stb.

Sajnos a sérelmeiddel nem fognak a bíróság előtt foglalkozni, mert ez nem feladatuk, lépj tovább rajtuk és kezdj egy boldog életet, így sok örömöd lehet gyermekeidben is...

2012. márc. 28. 12:03
 12/15 anonim ***** válasza:

"apuka lelépett - ergo beleegyezett a nálad való gyermekelhelyezésbe"

--> ez nem igaz, ilyen joglemondás NEM LÉTEZIK a családjogban!

De a leírtak többi részével nagyjából egyetértek.

2012. márc. 28. 12:14
 13/15 anonim ***** válasza:
Pedig épp az imént idézték, hogy igenis számít, ha hűtlen, önző volt az egyik fél. Megkérdőjelezhető, alkalmas-e a gyerekek nevelésére! Jogszabály ide vagy oda, ha te nem teszel egetverő rémtettet, nem hiszem, hogy van bíró, aki úgy látná,ennél az apánál van jó helyen egy gyerek! Nyugi! Próbálj meg nem foglalkozni vele, mert csak a gyerekek isszák a levét!( Én már a hátába vágtam volna a kisbaltát, ehhez képest te nagyon jó vagy!)
2012. márc. 28. 14:41
 14/15 anonim ***** válasza:

Na de elnézést, direkt ki van emelve (és a gyakorlat is ez), hogy csak különlegesen kirívó esetekben lehet ezt bárki terhére értékelni. Ha mondjuk hónapokig a gyerekek szeme láttára tart valaki szeretőt, vagy más, különösen szélsőséges esetben.

Az, hogy az egyik fél kilép a házasságból, nem lehet önmagában ok (nem is az), hiszen akkor nem kéne a kérdéssel kb. soha foglalkozni, simán megmondanák, hogy ki a "hibás", és kész. Mint mondtam, Magyarországon nincs vétkességi elv.

Ne vezessétek félre a Kérdezőt, mert, ha olyasmire hivatkozik, ami nem lehet megalapozott, akkor hátrányba kerül.

Kérdező, szerintem nem ártana ügyvéddel menned, nagyban megkönnyíti a dolgodat, és feleslegessé válik az itteni találgatás.

2012. márc. 28. 14:49
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzá szólásokat! Nincs okom a félelemre tudom,hogy jó anya vagyok!Ügyvédem szerint már az sokat számít nálam vannak a gyerekek én nevelem őket stb...régi nyelvek szerint azé a gyerek aki előbb viszi ezt még mindig figyelembe veszi a bíróságok többsége,hisz,ha nálam jó helyük nem lenne akkor az édesapa ugyan olyan jógával elvihetné a gyerekeket amit nem tett eddig ami az én állításom támasztja alá miszerint jó anya vagyok és képes vagyok tisztességesen,becsületesen,felelősség teljesen,szeretetben,fel nevelni őket még,ha szerényen is.
2012. márc. 28. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!