Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
7 éve elváltunk volt vagyon megosztás is. A volt férjem gyerektartással tartozik de azzal fenyeget hogy újra kéri a vagyon megosztást ha nem mondok le a gyerektartásról visszamenőleg. Van- e 7 évre visszamenőleg vagyon megosztás?
Szerintem is jobban jársz,ha a lestrapált,ütött-kopott régi kramancait,butorait adod vissza.Gondolj csak bele,ha nem teszed,akkor egyrészt bírósághoz fordulhat,amely KÖTELEZHET téged a jog erejénél fogva a visszaadásra,sőt pénzbüntetésre is ítélhet téged ennek elmúlasztásáért,plusz ha azt állapítja meg,hogy a butorok időközben használhatatlanná váltak,akkor még az ellenértékét is ki kell fizetned az egykor használható butornak(durván felbecsültetik becsüssel,hogy mennyit érhettek,amikor utóljára használatképesek voltak,aztán amit az értékbecslő mond,azt az összeget szépen a bíróság a jog erejénél fogva rádveri,te meg akkor már nem fogsz tudni tenni semmit,de még nemcsak te,de az ügyvéded se,akármilyen jó ügyvédet fogadsz,mert ami jár neki,az jár neki)...
A gyerektartást meg vasaltasd be rajta,feltéve,hogy van melója,vagy hogy tud szerezni,mert azt segélyből fizetni nem lehet úgy,hogy még meg is éljen,meg rezsit is fizessen,meg élelmiszert is vegyen,meg stb.
Harmadszorra kérdezem meg: MI VAN A JOGERŐS BÍRÓSÁGI ÍTÉLETBEN és EHHEZ KÉPEST MI A VALÓSÁG?
Amíg ezt nem tudjuk, lehetetlen válaszolni:
1. ha úgy van a helyzet, ahogy az ítélet szerint lennie kell, akkor természetesen nem tehet semmit, ez ítélt dolog, jogerős, végrehajtható...
2. ha van ítélet, de nem aszerint van jelenleg az elosztás ("minden én kaptam" - az ítélet szerint is???), akkor joggal és sikerrel fogja követelni rajtad az őt megillető dolgok kiadását, ráadásul még egyéb igényekkel is felléphet
3. ha nincs ítélet a vagyonmegosztásról, és nincs ítéletbe foglalt megállapodás sem (!! nagyon fontos, sokan nem tudják, hogy ez is ugyanolyan érvényű!), akkor pedig most lehet jogvitát kezdeményezni, és majd dönt a bíróság.
Ennyi. Ehhez tehát több adat kell.
De nem kell ide leírnod, ez alapján gondolom te is el tudod dönteni.
Nagyon egyszerű:
A gyerektartás és a vagyonon való vita két teljesen külön dolog, még a szereplői sem ugyanazok, a tartásnak ugyanis a GYEREK a jogosultja!
Nem vonható össze.
Fizessen gyerektartást, és ettől függetlenül vitázzatok tovább a dolgokon - ez már adott esetben lehet bonyolultabb is, attól függ, hogy a "kibékülés" milyen is volt pontosan. (Vajon élettársként éltetek-e együtt? Vagy még házasok voltatok-e? stb.)
Mindenesetre ezt ide ne írd le, ehhez ügyvéd kell, bonyolultabb. De a lényeg, hogy a gyerektartást nem befolyásolja semmiképp ez a dolog.
Mielőtt kiakadsz, olvasd el rendesen, amit írtam.
Nem azt mondtam, hogy magadnak akarod, hanem azt, hogy a volt férjed azért nem hivatkozhat a NÁLAD lévő cuccaira, mert ő nem neked, hanem a GYEREKEDNEK tartozik a gyerektartással.
És a kérdés pedig pont az volt, hogy beszámíthatja-e a veled szemben fennálló követelését a gyerekkel szemben fennálló tartozásába. Erre mondtam, hogy NEM, mert nem ugyanazok a jogviszonyok szereplői.
Higgadj le kicsit, és ne azokkal veszekedj, akik segítenek neked.
Máskor ilyen tanácsadást kiszámlázunk... Már bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!