Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » 7 éve elváltunk volt vagyon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

7 éve elváltunk volt vagyon megosztás is. A volt férjem gyerektartással tartozik de azzal fenyeget hogy újra kéri a vagyon megosztást ha nem mondok le a gyerektartásról visszamenőleg. Van- e 7 évre visszamenőleg vagyon megosztás?

Figyelt kérdés

2012. márc. 6. 10:48
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem is jobban jársz,ha a lestrapált,ütött-kopott régi kramancait,butorait adod vissza.Gondolj csak bele,ha nem teszed,akkor egyrészt bírósághoz fordulhat,amely KÖTELEZHET téged a jog erejénél fogva a visszaadásra,sőt pénzbüntetésre is ítélhet téged ennek elmúlasztásáért,plusz ha azt állapítja meg,hogy a butorok időközben használhatatlanná váltak,akkor még az ellenértékét is ki kell fizetned az egykor használható butornak(durván felbecsültetik becsüssel,hogy mennyit érhettek,amikor utóljára használatképesek voltak,aztán amit az értékbecslő mond,azt az összeget szépen a bíróság a jog erejénél fogva rádveri,te meg akkor már nem fogsz tudni tenni semmit,de még nemcsak te,de az ügyvéded se,akármilyen jó ügyvédet fogadsz,mert ami jár neki,az jár neki)...

A gyerektartást meg vasaltasd be rajta,feltéve,hogy van melója,vagy hogy tud szerezni,mert azt segélyből fizetni nem lehet úgy,hogy még meg is éljen,meg rezsit is fizessen,meg élelmiszert is vegyen,meg stb.

2012. márc. 6. 12:13
 12/35 anonim ***** válasza:

Harmadszorra kérdezem meg: MI VAN A JOGERŐS BÍRÓSÁGI ÍTÉLETBEN és EHHEZ KÉPEST MI A VALÓSÁG?

Amíg ezt nem tudjuk, lehetetlen válaszolni:

1. ha úgy van a helyzet, ahogy az ítélet szerint lennie kell, akkor természetesen nem tehet semmit, ez ítélt dolog, jogerős, végrehajtható...

2. ha van ítélet, de nem aszerint van jelenleg az elosztás ("minden én kaptam" - az ítélet szerint is???), akkor joggal és sikerrel fogja követelni rajtad az őt megillető dolgok kiadását, ráadásul még egyéb igényekkel is felléphet

3. ha nincs ítélet a vagyonmegosztásról, és nincs ítéletbe foglalt megállapodás sem (!! nagyon fontos, sokan nem tudják, hogy ez is ugyanolyan érvényű!), akkor pedig most lehet jogvitát kezdeményezni, és majd dönt a bíróság.

Ennyi. Ehhez tehát több adat kell.

De nem kell ide leírnod, ez alapján gondolom te is el tudod dönteni.

2012. márc. 6. 12:22
 13/35 anonim ***** válasza:
És még annyi, hogy a gyerektartás viszont ettől független, az nem beszámítható!
2012. márc. 6. 12:22
 14/35 A kérdező kommentje:
Nyilván van jogerős bírósági végzésem azért mertem leírni. Itt az egész sztori 7 éve váltunk el. Meg volt a vagyon megosztás és minden más is. Ötször kibékültünk és legutoljára amikor összeköltöztünk és amit a vagyonmegosztásban elfeleztünk azt visszahozta. Majd mikor újra lelépett végleg, itt hagyott mindent. Most 15 hónapja nem fizet gyerektartást ezért feljelentettem. Na most megkeresett és megfenyegetett ha nem mondok le az elmaradt gyerektartásról feljelent a vagyonmegosztás miatt mert minden nálam van ami a végzés szerint az övé. Jelzem önként hozta vissza és magától lépett le. Eddig nem kellett neki csak most hogy megszorongattam. De az egy dolog hogy ha én vissza adom a dolgait amit önként itt hagyott attól a közel 250e ft-os gyerektartás tartozást nem tudja nekem ide adni.
2012. márc. 6. 12:23
 15/35 anonim ***** válasza:
76%
Jól értem, hogy te arra az időszakra is akarod a gyerektartást visszamenőleg, amikor együtt voltatok, mert kibékültetek?
2012. márc. 6. 12:31
 16/35 A kérdező kommentje:
Neeeem! Írtam az elején hogy ez 7 éve volt!!!!!!!! A válás közben békültünk ki 7 éve. Most 2012 van bakker!!! Most akar újra vagyon megosztást mert én feljelentettem gyerektartás nem fizetése miatt.
2012. márc. 6. 12:34
 17/35 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű:

A gyerektartás és a vagyonon való vita két teljesen külön dolog, még a szereplői sem ugyanazok, a tartásnak ugyanis a GYEREK a jogosultja!

Nem vonható össze.

Fizessen gyerektartást, és ettől függetlenül vitázzatok tovább a dolgokon - ez már adott esetben lehet bonyolultabb is, attól függ, hogy a "kibékülés" milyen is volt pontosan. (Vajon élettársként éltetek-e együtt? Vagy még házasok voltatok-e? stb.)

Mindenesetre ezt ide ne írd le, ehhez ügyvéd kell, bonyolultabb. De a lényeg, hogy a gyerektartást nem befolyásolja semmiképp ez a dolog.

2012. márc. 6. 12:40
 18/35 A kérdező kommentje:
Igen Tudom hogy GYEREK jogosult de nyilván én képviselem az érdekeit mivel 7 éves bocs ha úgy tűnt MAGAMNAK akarom!!!!!!!!!!! De nem ez a kérdés amúgy.
2012. márc. 6. 13:00
 19/35 anonim ***** válasza:

Mielőtt kiakadsz, olvasd el rendesen, amit írtam.

Nem azt mondtam, hogy magadnak akarod, hanem azt, hogy a volt férjed azért nem hivatkozhat a NÁLAD lévő cuccaira, mert ő nem neked, hanem a GYEREKEDNEK tartozik a gyerektartással.

És a kérdés pedig pont az volt, hogy beszámíthatja-e a veled szemben fennálló követelését a gyerekkel szemben fennálló tartozásába. Erre mondtam, hogy NEM, mert nem ugyanazok a jogviszonyok szereplői.

Higgadj le kicsit, és ne azokkal veszekedj, akik segítenek neked.

Máskor ilyen tanácsadást kiszámlázunk... Már bocsi.

2012. márc. 6. 13:06
 20/35 A kérdező kommentje:
Bocsi én nem veszekedni akartam hanem szerintem félre érthető volt vagy én nem úgy értettem. Nyilván nagyon köszi a segítséget és szívesen veszem de így már értem ahogy most írtad.
2012. márc. 6. 13:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!