Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartást fizetsz/kapsz most,2012-ben egy gyerek után?
4-es vagyok. utolsónak. hát igen ez már csak így szokott lenni:( Te is nagy vonalú vagy/voltál. Bíróság ítélte meg, hogy a tartásdíjon felül is te fizess plusz
dolgokat?
Mi 20 ezret beszéltünk meg a férjemmel. Ő vállalkozó, egyszer hopp egyszer kopp...mostanában az utobbi..Bár minimálkérrel van bejelentve. Most nagyon nehéz neki anyagilag, így elfogadtam ezt az összeget. Baráti a viszonyunk. Azt mondta, hogy ha lesz több, akkor úgyis ad. Remélem tényleg betartja. Csak ki tudja mi lesz ha lesz pl. komoly kapcsolata...stb. De rosszat sem akarok neki: Ha többet kérek és nem tudja fizetni, akkor behajtásra kerül valahogy... gondolom.
Szerintetek ez reális összeg? A gyerekünk 3 és fél éves.
Kissé off, de témába vág.
Van egy kérdésem: én nem magyarországon lakom, nálunk a gyerektartást százalékban fejezik ki, és amit a bíróság maximum megítélhet, az 25%, vagyis a fizetés egynegyede, de a felek megegyezhetnek másképp is, mi pl. 3O%-ban egyeztünk, és nem az apa "fizeti", hanem eleve levonják a fizetéséből és átutalják nekem, vagyis nincs gond azzal, hogy fizeti vagy nem fizeti, eleve meg sem kapja. A százalékos megoldás azért jó, mert így arányosan változik annak függvényében, hogy változik a fizetés. Ez magyarországon nem így működik, ha jól veszem ki a rengeteg "nem fizeti" problémából...? Így van? Privátban is lehet választ küldeni, nagyon érdekel a dolog.
Köszönöm és elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!