Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyibe kerül, ha válás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyibe kerül, ha válás után, nem akarom viselni az ex férj nevét?

Figyelt kérdés
Most június 9-én lesz az utolsó bírósági tárgyalásunk.Most biztosan elválasztanak minket.A házasságkötéskor felvettem a férjem nevét,de nem akarom megtartani!Minek?Mennyibe fog kerülni nekem?Ugye ilyen esetben meg kell változtatni a személyin,a lakcímkártyán,és a tajkártyán is a nevet!?Mindenki válaszát örömmel várom,főleg olyanokét,akik már tapasztaltak ezügyben!Köszönöm!
2009. jún. 7. 21:32
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen, ha már nem ott fogsz lakni, akkor mindent meg kell változtatnod. Ezeket pontosan nem tudom mennyibe kerül, mert nekem annak idején ezekkel nem volt gondom. Kivéve amikor személyit akartam csináltatni, mivel én már a lánykori nevemet használtam, viszont az okmányirodában még a férjes nevem szerepelt a számítógépes rendszerben. Amikor én vissza vettem a lánykori nevem, akkor 5000 forintos okmánybélyeget kellet vennem, aztán fel kellett mennem ahol a névátírást intézik, és kiadtak egy papírt róla, hogy ekkor és ekkor elváltam, és most már újból a lánykori nevem viselem. Más költségekre nem emlékszem ezzel kapcsolatban.

Remélem tudtam segíteni!

2009. jún. 7. 21:37
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
A válásról szóló ítélettel elsétálsz az anyakönyvvezetőhöz, ott kapsz egy másik házassági anyakönyvi kivonatot. Ennek záradékában szerepel, hogy a bíróság a házasságot felbontotta, a feleség neve ismét XY (XY=születési név)Ennek a névváltozásnak 5.000,- Ft az illetéke. Ezzel az anyakönyvi kivonattal lehet az okmányaidat lecserélni. Ami jó hír a TAJ és adókártya ingyen van. A többi okmány annyiba kerül mint amennyibe lejáratkor egyébként is kerülne a cseréje. (személyi 1.500,- Ft jogosítvány 4.000,- Ft)
2009. jún. 7. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!