Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megteheti-e az apa, hogy nem fizet gyerektartást és tőlem követel dolgokat?
A gyerek apja szeretné elszedni tőlem a holmijaimat,mint pl a számítógép,hűtőszekrény,stb...
Mindezek a holmik bizonyíthatóan az enyémek (adásvételi,számlák,stb).
Mégis mindenemet elhordaná,holott ő tartozik még nagyon sokkal,és azt mondja,addig nem fizet gyerektartást,mig nálam vannak a holmik.De egyoldalú vita az egész,mert én be tudom bizonyítani,hogy nekem mim van.
Érdekes, hogy azt állapították meg, hogy kézbe kell adnia a pénzt, mert az nem követhető nyomon, pl ha panaszt teszel, hogy nem fizetett, akkor ő állíthatja, hogy odaadta, és nincs rá bizonyíték, hogy nem... illetve ez fordítva is igaz.
Egyébként átérzem a helyzeted, kimerítő lehet a pénz után menni, kérni, stb.
Amint írtad az átutalás nem lehetséges, szerintem próbáld megoldani azt, hogy hivatalosan rózsaszín csekkel kelljen fizetnie, ebben az esetben is készpénzzel fizet, csak a postán (ezért gondolom, hogy talán megoldható hivatalosan a cég felszámolás ellenére) és ez nyomon követhető, nem mondhatja, hogy már befizette. Ha ezt elintézed, nem kell tovább a pénz utána futnod, ha nem fizet egyszerűen kéred a végrehajtást.
kösz a válaszokat.:) egyébként ha későn fizet és részletekbe,az nekem miért nem jó?
Mert nekem csak 70ezer Ft a fizetésem,és egyedül vagyok a gyerekkel,fizetnem kell a lakást is,meg néha enni se ártana,meg a bölcsibe is van befizetés,meg ugye,a gyereket se csavarhatom lepedőbe,ha már kinőtte a ruháit.Úgy gondolom,havi húszezer Ft nem lehet annyira megterhelő,hogy egy összegbe ne lehetne odaadni.Nem mellékesen ő nem 70ezerből kínlódik egymaga,hanem 150ezer a legkevesebb,amit hazavisz.és nem kell senkit eltartania...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!