Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Exférjem Németo-ba megy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Exférjem Németo-ba megy dolgozni! Jár neki ott családi pótlék?

Figyelt kérdés
Üdv! Az ex férjem Németországba megy dolgozni. Azt hiszi, hogy nem tudok róla, de az anyukája véletlenül elmonta nekem. Valószínűleg nem akar majd több gyerektartást fizetni. Hogy tudom érvényesíteni majd a gyerekeim jogait, hogyha az apa többet keres, akkor több jár nekik, mint az itthoni béréből? Illetve kint ő meg tudja igényelni a gyerekek után a csalűdi pótlékot saját részre?? Fontos lenne! Aki tud bármelyik kérdésemre válaszolni kérem írjon!
2012. febr. 17. 13:31
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tud családi potlékot igényelni,ahoz sokféle igazolás kell,neked a bírósághoz kell egy beadványt nyujtani,ahol arról írsz,miszerint tudomásodra jutott,hogy a ex.-nek meg változott a jövedelme,és igényt tartasz a törvény által járó mindenkori %-ra,és azt letíltással szeretnéd meg kapni.

De itt pontosan le kell irni,hogy hol és melyik cégnél dolgozik,a bíróság nem fog nyomozni,neked kell valós adatokat szolgáltatni.

2012. febr. 17. 16:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Hihetetlen,még ki sem ment..te pedig már beosztod a többletet??

Ne értsd félre,egy apa gondoskodjon a gyerekéről ..én is nő vagyok..de honnan tudod,hogy nem akar majd többet adni??Ha te neveled a gyereket/keket mi alapon venné ő fel a cs.p-ot???

Arra gondoltál e,hogy mennyi plussz kiadással jár,az mikor külföldön dolgozik valaki??Lakás,önfentartás,kiutazás stb.

Ha te ellehetlenited,esélye sem lesz arra,hogy megvesse alábád és később,jobban tudjon támogatni titeket!

Tudom,van olyan is aki elsimlizi..de te,ahogy már ezen kattogsz..nagyon nem szimpatikus!

Nehargudj de ez a véleményem!

Egyébként az első hsz-ó jól írta!

Erre vonatkozó szabályokról olvashatsz a neten ,jogi fórumokon!

De..ne remélj milliókat mert,ha sikerül is bizonyítanod,h külföldön dolgozik a fizetése max.15%-át kaphatod a gyerekek után.

2012. febr. 18. 10:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez találtam neked: Ha a kötelezett külföldön végez munkát, jövedelem alatt a tartásra kötelezett belföldi munkaviszonyára megállapított munkabérét kell érteni, ha pedig ilyen nincs, akkor a korábbi belföldi jövedelmét, illetve - tartós külföldi tartózkodás után - az azonos munkakört betöltő dolgozók ugyanazon időszakra vonatkozó átlagjövedelmének figyelembevételével kell a tartásdíjat megállapítani.

Ahogy az előző írta, a külföldön végzett munka igaz, hogy több díjazással jár, de pl. a legolcsóbb albérlet is többszöröse az itthoninak.

A belföldön elért jövedelem általában kevesebb, mint a külföldi díjazás és az abból megállapítható gyermektartásdíj, ha nem elégséges a gyermek tartására, a Csjt. 69/C. § (1) bekezdés b) pontja szerint eljárva, mindkét szülő jövedelmi- és vagyoni viszonyainak figyelembe vételével kell a tartásdíj összegét - a tényleges teljesítőképesség alapján - megállapítani.

A külföldön végzett alkalmi munka és a hazai viszonyok között végzett alkalmi munka között azonosság nem vonható.

Amíg a külföldi alkalmi munkavállalásból származó jövedelmet a tartásra kötelezett valutában kapja, de ebből kell a külföldi tartózkodással felmerülő szállás-, élelmezési- és utazási költségeket is fizetni, addig a hazai alkalmi munka díját ilyen kiadások nem terhelik.

A külföldön végzett alkalmi munka tényleges értékét az indokolt kiadások levonásával kell meghatározni és az átváltásnak megfelelő forint ellenértékét kell a tartásdíj alapjául figyelembe venni.

A csládi pótlékot tuti nem tudja érvényesíteni, feltéve ha hivatalosan elváltatok.

Remélem, segítettem.

2012. febr. 18. 13:14
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Az exem nem akar adni egy forinttal sem többet, mint amit a bíróság megítélt. Nekem elég lenne az is ha az eddigi 20 ezer ft mellé + 20 ezer forintot adna a két gyerekének. A német családi pótlékhoz milyen papírok szükségesek??
2012. febr. 18. 15:00
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem kapsz német családi pótlékot ember. Ahhoz állampolgárság kell. Komolyan mondom már értem miért hagyott el a férjed. Az elváltak nem hiába elváltak. (Nem is kezdek elvált nővel, mert a piacon sem a férges almát veszem.)

Magyarországi bérezés szerint kell fizetnie a férjednek. Szóval pénzleső, máskor nézd meg kihez mész, illetve nézz tükörbe, hogy ne hagyjanak el.

2012. okt. 19. 06:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem te akartad a gyerekeket a vlas utan? Akkor tarsd el oket ne probalj az exedbol megelni az nagy szegyen.

Kulfoldon akar el is vehetik toled a gyerket ha nem tudod magad eltartani!!

2012. okt. 19. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!