Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kulfodon dolgozo apuka vagyok es meg hazas. Masfel eve fizetek kozel 100. 000 forintot az anyukanak ugy hogy meg el sem valtunk. A valopert most szeretnem beadni. A birosag a kinti fizetesem x szazalekat fogja megitelni vagy hogy mukodik ez?
én is azt mondom, hogy le a kalappal, egyetlen szót ne szóljon a feleséged, akármilyen okból is történt a házasság megromlása! Ha csak a felét megtenné minden elvált apuka, már nem lenne semmi gond:-)
Amúgy megmondom őszintén, hogy irigylésre méltó a volt nejed. azért a 100ezres havi juttatást én túlzónak érzem. itthon legtöbb esetben egy gyerekre max 20-30 ezer forintot fizetgetnek az elvált szülők egymásnak. Persze ez megállapodás és fizetés kérdése. Én gyakorló szülőként tudom mondani, hogy /persze kortól függően/ havi 50ezer forintból bármekkora gyerek nevelése kijön. Így te bőven támogatod a családodat. Próbáljatok bíróság nélkül megegyezni egymással, hogy mindkettőtöknek jó legyen. Ha viszont az anyukának az a lényeg, hogy minél több pénzt lásson tőled, akkor inkább a bíróság, mert akkor nagy a valószínűsége, hogy a nagy részét nem a gyereketekre költi, hanem magára. Te ismered, neked kell ezt látni!
Pontos infot adnak neked itt: euvonal.hu kerdezd meg toluk, keszseggel valaszolnak!
De ha pl. Angliaban elsz akkor kint is elindithatod a gyerektartas megallapitasat.
Meg el sem kell hozza valnod, es birosagra sem kell menned.
A child support agency-vel vedd fel a kapcsolatot, es ok kiszamoljak pontosan hogy mennyit kell fizetned az anyanak.
A mult evi adobevallasodat kerik, es abbol szamitjak ki az osszeget. Amit megallapitanak az egy evre szol, es evente ujbol szamitjak ki!
Esetleg menjel el egy ingyenes jogi tanacsadasra, es akkor megtudhatod hogy mennyit is kellene fizetned. A Citizens adveice bureau-ba menjel ezek az ingyenes jogi tanacsadok.
Lehet hogy kint pl. 70000 Ft-ra hozzak ki amit fizetned kell, nem tudom.
De ha elmesz egy ugyvedhez akkor o is megmondja neked hogy mennyit kellene fizetned, hogyan szamitjak ki kint.
Viszont ha Magyaro. kered az osszeg megallapitasat akkor a fizetesed 20%-a lesz amit fizetned kell.
Melyik orszagban vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!